fanavaran
آخرین اخبار
facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی
کد خبر : 22781

مصادیق محتوای مجرمانه برای انتخابات ریاست جمهوری

دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با اشاره به تعیین مصادیق محتوی مجرمانه برای انتخابات ریاست جمهوری، تاکید کرد که این موارد شانزده گانه با استناد به قوانین جاری کشور تعیین شده است.

ایسنا- عبدالمصد خرم‌آبادی گفت: کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با حضور معاونان وزارت‌خانه‌های ارشاد، ارتباطات و فناوری اطلاعات، آموزش و پرورش، علوم، دادگستری و اطلاعات و همچنین نیروی انتظامی، سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان صداوسیما و دو نماینده مجلس از کمیسیون‌های حقوقی و صنایع و عضوی از شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست دادستان کل کشور در 18 بهمن ماه تشکیل جلسه داد.
وی افزود: قانون جرایم رایانه‌ای در مرداد ماه سال 88 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و به دلیل اینکه انتخابات سال 92 نخستین انتخابات پس از تصویب این قانون و تشکیل کارگروه تعیین مصادیق است، این کارگروه در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری برای جلوگیری از انتشار محتویات مجرمانه در نشریات الکترونیکی، مصادیق محتوای مجرمانه را تعیین کرد تا مورد توجه نشریات الکترونیک قرار گرفته و از ارتکاب جرایم احتمالی جلوگیری شود.
مشاور قضایی دادستان کل کشور، فهرست مصادیق محتوی مجرمانه مرتبط با انتخابات ریاست‌جمهوری را که به گفته‌ وی همگی آنها منطبق بر قوانین کشور است را به این شرح برشمرد:
1 - انتشار هرگونه محتوا به منظور ترغیب و تشویق مردم به تحریم و یا کاهش مشارکت در انتخابات، تجمع اعتراض‌آمیز بدون مجوز، اعتصاب، تحصن، ادعای غیرواقع مبنی بر توقف انتخابات و یا هر اقدامی که به نحوی موجب اخلال در امر انتخابات ریاست جمهوری شود. (بند هفت ماده 33 قانون انتخابات ریاست جمهوری و بند پنج ماده شش و 25 قانون مطبوعات).
2- تشویش اذهان عمومی، سیاه‌نمایی و بیان مطالب خلاف واقع علیه کشور، ایجاد اختلافات مابین اقشار جامعه به ویژه از طریق طرح مسایل قومی و نژادی، انتشار هرگونه نتایج نظرسازی و نظرسنجی کاذب در خصوص انتخابات و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری (بند هفت ماده 33 قانون انتخابات ریاست جمهوری – مواد 500 و 698 قانون مجازات اسلامی – بند چهار ماده شش قانون مطبوعات- مصوبه شورای عالی امنیت ملی).
3- انتشار و تبلیغ علایم تحریم انتخابات (ماده 500 قانون مجازات اسلامی).
4- انتشار هجو یا هجویه و یا هرگونه محتوای توهین‌آمیز یا تخریب در فضای مجازی علیه انتخابات و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری (ماده 700 قانون مجازات اسلامی).
5- انتشار هرگونه مطلب از سه روز قبل شروع اخذ رای تا پایان رای‌گیری علیه نامزدهای انتخاباتی و یا انتشار مطالبی خلاف واقع دال بر انصراف گروه یا نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری (مواد 74 و 91 قانون انتخابات ریاست جمهوری اسلامی).
6- استفاده غیرمجاز از سایت‌ها و وبلاگ‌های متعلق به دستگاه‌های دولتی و موسسات و نهادهایی که تمام یا بخشی از دارایی و بودجه آنها از اموال عمومی است، به منظور تبلیغ له یا علیه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری (مواد62، 68 و 88 قانون انتخابات ریاست جمهوری).
7- انتشار محتوای تبلیغاتی نامزدهای ریاست جمهوری در فضای مجازی خارج از مدت زمان مقرر برای فعالیت انتخاباتی (مواد 66 و 67 قانون انتخابات ریاست جمهوری).
8- انتشار هرگونه محتوا در راستای تحریک، ترغیب، تطمیع و یا تهدید افراد به خرید و فروش آرا، رای دادن با شناسنامه جعلی و شناسنامه دیگری، جعل اوراق تعرفه، رای دادن بیش از یک بار، تقلب در رای‌گیری و شمارش آرا (ماده 33 قانون انتخابات ریاست جمهوری و ماده 43 قانون مجازات اسلامی).
9- انتشار هرگونه محتوا به منظور ایجاد رعب و وحشت برای رای دهندگان یا اعضای شعب (بند 16 ماده 33 قانون انتخابات ریاست جمهوری و آیین‌نامه اجرایی آن).
10- استفاده ابزاری از تصاویر اشخاص برای تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری (بند 10 ماده شش قانون مطبوعات).
11- انتشار هرگونه محتوا مشتمل بر توهین، افترا و نشر اکاذیب علیه نظام، قوای سه‌گانه، سازمان‌های حکومتی و نهادهای اجرایی و نظارتی انتخابات ریاست جمهوری (مواد 500، 618 و 609 قانون مجازات اسلامی و بند هشت ماده شش قانون مطبوعات و ماده 18 قانون جرایم رایانه‌ای).
12- انتشار هرگونه محتوای دارای طبقه‌بندی (محرمانه و سری) مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری (تبصره چهار ماده 80 قانون انتخابات ریاست جمهوری، ماده سه قانون مجازات انتشار و افشای اسناد محرمانه و سری دولتی و ماده سه قانون جرایم رایانه‌ای و بند شش ماده شش قانون مطبوعات).
13- انتشار محتوای خلاف واقع در ارتباط با نتایج بررسی صلاحیت‌ها، شمارش آرا، نتایج انتخابات. (مواد 697 و 698 قانون مجازات اسلامی و بند هفت ماده 33 و 80 و 85 قانون انتخابات ریاست جمهوری).
14- انتشار محتوا با هدف دخالت در امر انتخابات با سمت یا سند مجعول یا به هر نحو غیرقانونی در فضای مجازی (بند 15 و 17 ماده 33 و 85 قانون انتخابات ریاست جمهوری).
15- انتشار و توزیع هرگونه محتوای تبلیغاتی از سوی کارکنان ادارات، سازمان‌ها، ارگان‌های دولتی و نهادها با ذکر سمت خود، له یا علیه هر یک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در فضای مجازی (مواد 68 و 88 قانون انتخابات ریاست جمهوری).
16- انتشار و توزیع هرگونه محتوای تبلیغاتی از سوی مقامات اجرایی و نظارتی انتخابات له یا علیه هر یک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در فضای مجازی (ماده 73 قانون انتخابات ریاست جمهوری).


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :