fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 221019
تاریخ انتشار : 15 مهر 1396 9:2

دبیر سازمان نظام صنفی ‌رایانه‌ای تهران در گفت‌و‌گو با فناوران:

شرکت های ICT تهران 2هزار میلیاردتومان مالیات می دهند

سازمان نظام صتفی رایانه ای تهران اردیبهشت ماه سال ۹۴اقدام به جمع آوری اظهار نامه مالیاتی شرکت های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کرد تا بر مبنای آن میزان حجم بازار و اشتغال زایی در این حوزه تخمین زده شود.

فخری زارع
zarefakhri@
حالا پس از گذشت دو سال اطلاعات جامعی از حدود 1702 شرکت ICT در تهران جمع آوری شده که مورد استقبال بسیاری از نمایندگان مجلس و دولتمردان قرار گرفته است. 
هرچند هنوز نیمی از اعضای سازمان نصر تهران اطلاعات خود را ارایه نکرده اند و شاخه فروشگاه ها، مشاوران و دو اپراتور بزرگ موبایل نیز در این آمار لحاظ نشده است، اما با این وجود، رقم های قابل توجهی از میزان اشتغالزایی و مالیات پرداخت شده به سازمان امور مالیاتی و همچنین حجم بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات به دست آمده است که نشان می دهد با وجود رکود  اقتصادی حاکم بر تما می صنایع کشور و تعدیل نیرو در برخی کارخانه ها، صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور در اکثر حوزه ها جذب نیرو و رشد قابل ملاحظه ای داشته
 است.

 آغاز همکاری سازمان با مرکز آمار ایران
اصغر رضانژاد، دبیر سازمان نطام صنفی رایانه ای تهران در گفت و گو با فناوران به تشریح آمار و اطلاعاتی که از اظهار نامه مالیاتی شرکت های حوزه ICT به دست آمده است، پرداخت و گفت: گزارش هایی که از اظهارنامه مالیاتی 1702 شرکت تا تاریخ 18 مردادماه سال جاری تهیه شده، مقبولیت خاصی پیدا کرده است. به گونه ای که هم نمایندگان مجلس در کمیسیون اشتغال، هم کمیسیون های مختلف فضای مجازی، وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات و مرکز آمار ایران از آن استقبال کرده اند.
وی با بیان اینکه تهیه این آمارها در دوره چهارم هیات مدیره سازمان نصر تهران یک فرایند نهادینه شده است، افزود: در جلسه ای که روز چهارشنبه هفته گذشته با مسوولان مرکز آمار ایران داشتیم، مقرر شد تا با همکاری این مرکز بتوانیم با انجام یک کار تحقیقاتی و علمی بزرگ اطلاعات دقیق و قابل استنادی از حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به دست  بیاوریم.
 
  سود 38 هزار میلیارد ریالی 1024 شرکت
رضانژاد درباره وجه تمایز آمار و اطلاعات سازمان نظام صنفی رایانه ای از آمار وزارت ICT گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حجم بازار ICT را از دو منبع تخمین می زند. 
نخست شرکت هایی که پروانه از شرکت زیرساخت گرفته اند و سرمایه گذاری هایی که در این راستا انجام داده اند که بیشتر بخش CT را دربر می گیرد. منبع دوم بورس و فرابورس است که با توجه به اینکه شرکت های معدودی در فرابورس و بورس هستند نمی توان به آن اکتفا کرد؛ اما اطلاعات سازمان جامع و بسیاری موارد را دربر
  می گیرد. 
وی افزود: شاید برخی منتقدان بگویند شرکت های فروش واقعی خود را اظهار نمی کنند. اما اصلا اینگونه نیست. شرکت های بزرگ حوزه ICT به دنبال شفافیت هستند و اکثرا علاقه مندند که به بورس بروند.
دبیر سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران با بیان اینکه از 1702 شرکتی که اظهارنامه مالیاتی ارایه کرده اند، 1322 شرکت فروش خود را نیز اعلام کرده است و از این تعداد شرکت، 1024 شرکت سود کرده اند که مبلغ سود در مجموع 38 هزار میلیارد ریال است.

 پرداخت 960 هزار میلیارد تومان مالیات توسط شرکت ها
دبیر سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران با بیان اینکه بر اساس قوانین جاری کشور هر شرکت بر مبنای سودی که اعلام می کند، باید 25 درصد آن را به حساب سازمان امور مالیاتی کشور بریزد، گفت: با احتساب سودی که براساس اظهار شرکت ها مشخص شده است، در واقع این  1024 شرکت در سال گذشته 960 میلیارد تومان مالیات پرداخت کرده اند.
رضانژاد افزود: از آنجایی که نیمی از اعضا هنوز اظهارنامه مالیاتی خود را ارایه نکرده اند و تنها یکی از اپراتورهای موبایل در این آمار لحاظ شده است، اگر بخواهیم این میزان مالیات را به کل شرکت های ICT تهران تعمیم دهیم، بیش از دو هزار میلیارد تومان مالیات به حساب سازمان امور مالیاتی ریخته شده است.

 فعالیت 200 هزار نفر در شرکت های ICT تهران
رضانژاد همچنین درباره دیگر آمار و اطلاعاتی که از خوداظهاری شرکت های ICT به دست آمده است، گفت: طبق آمار و اطلاعاتی که از اظهار شرکت ها به دست آورده ایم، به طور جزیی مشخص شده که فروش شرکت ها بیشتر از چه بخش هایی بوده است و کدام حوزه ها سهم بیشتری از بازار دارند.
وی افزود: بر اساس این آمار، بخش تولید و پشتیبانی نرم افزارهای سفارش مشتری بیشترین سهم بازارICT یعنی 4/16 درصد از سهم بازار را به خود اختصاص داده 
است.
دبیر سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران همچنین عنوان کرد: از بین شرکت هایی که اظهارنامه مالیاتی ارایه کرده اند، 715 شرکت اطلاعات پرسنل را نیز اعلام کرده اند که نشان می دهد در اکثر حوزه ها جذب نیروی انسانی داشته ایم و برخلاف صنایع دیگر که در رکود به سر می برند و مجبور به تعدیل نیرو هستند، در حوزه ICT شرکت ها جذب نیرو کرده اند. 
وی اضافه کرد: با توجه به اطلاعات، تخمین زده می شود که بیش از 200 هزار نفر به صورت مستقیم در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت می کنند.

 سهم بازار 60 هزار میلیارد تومانی
رضانژاد درباره سهم بازار حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور گفت: همانطور که قبلا هم اعلام کرده ایم، طبق برآوردهای اولیه سهم بازار ICT حدود 60 هزار میلیارد تومان تخمین زده می شود. 
وی افزود: کل حجم بازار نفت دنیا 1700 میلیارد دلار است، در حالی که بازار ICT تقریبا 3700 میلیارد دلار است  و این نشان می دهد که صنعت ICT از اهمیت به مراتب بالاتری برخوردار است. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :