چکیده ای از یادداشت پل پیلار
استاد دانشگاه جورج تاون و عضو سابق سیا
1395/10/2811:26
مرور اخبار هفتگی
1395/10/2811:24
پدیده ترامپ در فضای مجازی نیز مختصات خود را دارد که توییت های تهدید آمیز او یکی از جلوه های این پدیده است. برای مثال ترامپ در توییتی به جمهوریخواهان کنگره هشدار داد که درباره قانون بیمه همگانی اوباما (اوباماکر) «حواس شان را جمع کنند» یا خودروسازان بین المللی را تهدید کرده است که: «یا در آمریکا بساز یا حقوق گمرکی سنگینی پرداخت کن»، «تویوتا موتور یا در آمریکا کارخانه بساز یا بیشتر مالیات بده».
تهدیدهای توییتی ترامپ باعث نگرانی مقامات رسمی و همچنین کمپانی های غول پیکر چندملیتی شده است و بازار سهام تا جایی تحت تاثیر توییت های رییس جمهور منتخب آمریکا قرار گرفته که تارنمای «هیل» از ساخت اپلیکیشن جدیدی خبر داده که وقتی ترامپ درباره بازار سهام توییت می کند، به سهام داران خبر می دهد.
با توجه به پدیده توییت های جنجالی ترامپ و تاثیر آن بر سیاست خارجی و اقتصاد بین الملل آمریکا، از دکتر الکساندر آزادگان، استاد مدیریت استراتژیک جهانی و اقتصاد سیاسی بین الملل دانشگاه های کالیفرنیا پرسیده ایم که ارزیابی شما از توییت های ترامپ درباره مسائل اقتصاد داخلی، سیاست خارجی و همچنین اقتصاد سیاسی بین الملل چیست؟ و اینکه تداوم توییت های ترامپ به خصوص در فضای بین المللی که کارشناسان از آن با عنوان دیپلماسی دیجیتالی نام می برند، چه تهدیدها و خطرهای نوین استراتژی را برای امنیت اقتصاد سیاسی بین الملل به وجود می آورد؟ پاسخ این استاد دانشگاه را به سوالات فناوران می خوانید.
1395/10/2811:23
تلگرام- دونالد ترامپ روز یکشنبه با تبریک سال نو میلادی در توییتی نوشت: تبریک به دشمنان بسیار من و آن هایی که علیه من مبارزه کردند، آنها متحمل شکست بدی شدند و دیگر نمی دانند چه کار کنند. با عشق! نیکلاس برنز نیز در پاسخ نوشت: این تبریک رییس جمهوری منتخب به مردم کشورش است؟ امثال لینکلن و روزولت چه فکری خواهند کرد؟
1395/10/1811:09
توییت های هفتگی
1395/10/1811:07
مرور اخبار هفتگی
1395/10/1811:06
در روزهای پایانی سال 2016 جهان شاهد موضع گیری دولت اوباما علیه دولت پوتین و اخراج 35 دیپلمات روس از خاک آمریکا بود. دلیل این امر به گله مندی دولت اوباما از روسیه باز می گردد که بارها دولت روسیه را متهم به دخالت در انتخابات این کشور از طریق هک ایمیل های هیلاری کلینتون و حزب دموکرات، سوءاستفاده از شبکه های اجتماعی و به خطر افتادن امنیت سایبری آمریکا کرد. درحالی که اصلا مشخص نیست 35 دیپلمات اخراج شده روسیه تا چه حدی در این مساله درگیر بوده اند. به ویژه اینکه در جهان امروزی با پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات دیگر نیازی نیست از داخل خاک آمریکا و از طریق دیپلمات های روسی تهدیدات امنیت سایبری انجام بشود و هر فردی از داخل منزل خود در هر نقطه ای از جهان می تواند اقدام به هک و تهدید امنیت سایبری کند.
1395/10/1810:45
مرور اخبار هفتگی
1395/10/1100:42
داعش در پیامی تهدید کرده است که آتش بازی های سال نو اروپایی ها را به کمربندهای انفجاری و مواد منفجره و همچنین شادی و دست زدن آن ها را به گریه و زاری تبدیل خواهد کرد.
1395/10/1100:42
گروه تروریستی «القاعده» به رهبری اسامه بن لادن، نخستین بار از شبکه اینترنت برای اطلاع رسانی پیام های تروریستی استفاده کرد. بردلی منینگ، افسر جزء ارتش آمریکا با افشای اسناد محرمانه وزارت خارجه و سازمان پنتاگون در سایت «ویکی لیکس» ضربه مهمی به دیپلماسی آمریکا زد. ادوارد اسنودن نیز با به چالش کشیدن حکومت آمریکا در خصوص نقض و سوء استفاده از حقوق شهروندی مردم از طریق فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین افشای شنود صحبت های محرمانه آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در موبایل، توانست اهمیت اثرگذاری افراد در مناسبات خارجی و بین المللی را برجسته کند. همچنین بهار عربی در منطقه شمال آفریقا و خاورمیانه که باعث سقوط رهبران سیاسی مصر، لیبی، تونس و... شد، از طریق استفاده مردم از اینترنت و شبکه های اجتماعی و به ویژه ضعف در سیستم امنیت سایبری این دولت ها اتفاق افتاد. سپس با ظهور گروه تروریستی و افراطی «دولت اسلامی داعش» در عراق و سوریه که مبادرت به ایجاد رعب و وحشت در شبکه اجتماعی یوتیوب می کند، مرزهای جغرافیای سیاسی دولت ها کم رنگ شد. به ویژه اینکه داعش از طریق شبکه های اجتماعی می تواند از سراسر جهان نیروی انسانی جذب کند و سازمان پلیس اتحادیۀ اروپا (یوروپل) هم اعلام کرده است: داعش در شست وشوی مغزی جوانانی که در اروپا در اقلیت بوده و به حاشیه رانده شدهاند، ماهر است. از مدل کودتای اخیر ترکیه (که دارای پیچیدگی های خاص خود است) که بگذریم، نمونه کاملا غیرمتعارف تاثیرگذاری بازیگران غیردولتی در شبکه های اجتماعی فراملی را می توان در تعیین دولت جدید آمریکا و پیروزی دونالد ترامپ از حزب جمهوریخواه دانست که معروف به چهره ای «زن ستیز، نژادپرست و مهاجرستیز» است.
1395/10/1100:40
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی با استناد به اظهارات مقام های آمریکایی بدون افشای نام آنان نوشته است: انیس عامری، مظنون اصلی حمله به بازار کریسمس برلین، دست کم یکبار از طریق کانال پیام رسان تلگرام با گروه تروریستی «دولت اسلامی داعش» تماس برقرار کرده است.
1395/10/400:52
فاروق جویده - کشورهای اروپایی اکنون به دنبال پناهگاهی در جهان هستند تا میلیون ها مهاجری که به دلیل جنگ داخلی در جهان عرب مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شده اند، پناه دهند. میلیون ها نفری که از جنگ ها و ویرانی ها در عراق، سوریه، لیبی و یمن گریخته اند و در حال حاضر بحران بزرگی در کشورهای اروپایی به وجود آورده اند. هر کشوری می خواهد خود را از این چالش رها کند.
1395/10/400:50
گروه مطالعاتي اسلام و روابط بين الملل دفتر مطالعات سياسي و بين المللی وزارت امور خارجه 20 آذرماه نشست تخصصی «روابط بين الملل و افراطي گري» را با همكاري دانشگاه مذاهب اسلامي برگزار کرد.اين جلسه به عنوان يكي از پيش نشست هاي كنفرانس دانشگاه مذاهب در ٨ دي با عنوان «علوم اسلامي، علوم انساني و مبارزه با افراطي گري» برگزار شد. فناوران از این نشست گزارش می دهد.
1395/10/400:49
گوگل، فیس بوک، توییتر و مایکروسافت موظف شده اند با راه اندازی یک پایگاه داده مشترک، حذف محتوای تروریستی، افراط گرایانه و نفرت پراکن در اینترنت را تسهیل کنند. غول های تکنولوژی زیر فشارند تا اقدامات موثرتری در این راه انجام دهند.
1395/9/2111:27
تلگرام بی بی سی- مجله آمریکایی تایمز «دونالد ترامپ» رییس جمهوری منتخب آمریکا را به عنوان «مرد سال» برگزید.
1395/9/2111:26
در نظام چندقطبی بین المللی که در حال شکل گیری است، روسیه اهداف دیگری را در پس پیوند سازمان امنیتی شانگهای، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و جاده ابریشم چین دنبال می کند. اهدافی به ظاهر اقتصادی که البته نمی توان با بی تفاوتی از اهداف سیاسی و امنیتی پنهان روسیه هم عبور کرد. دکتر ایگور ماکاروف، دانشیار دانشکده سیاست و اقتصاد جهانی دانشگاه عالی اقتصاد مسکو در نشست تخصصی «اتحاديه اقتصادي اوراسيا و چشم انداز همكاري با ايران» که روز سه شنبه (16 آذر) در ایراس (موسسه مطالعات ایران اوراسیا) برگزار شد، در این زمینه سخنرانی کرد. گزارش فناوران از این نشست را می خوانید.
1395/9/2111:25
وب سایت خبری پربینندة «دوحه نیوز» که به زبان انگلیسی است، در قطر فیلتر شد.
1395/9/1312:31
مجلس جمهوری آذربایجان اهانت به الهام علی اف، رییس جمهوری را در شبکههای اجتماعی ممنوع کرد.
1395/9/1312:29
حمید بعیدی نژاد، سفیر جمهوری اسلامی ایران در انگلستان با تقدیم استوارنامه خود به ملکه انگلیس از ابراز امیدواری وی برای ارتقای روابط تهران و لندن خبر داد.
1395/9/1312:21
مرور اخبار هفتگی
1395/9/1312:11
پایگاه نظامی نیروی دریایی ارتش روسیه در یکی از بندرهای سوریه قرار است پس از امضای یک توافقنامه به پایگاه کاملی برای ناوگان دریایی روسیه تبدیل شود.
1395/9/600:58
مقامات چین در سال ۲۰۰۹ میلادی در پی آغاز درگیری های قومی در این کشور دست به فیلتر شبکه اجتماعی فیس بوک زدند تا از تبادل اطلاعات جلوگیری کنند.
1395/9/600:58
جهان پس از گذشت دو هفته از انتخاب دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا، نه تنها از حالت شوک خارج نشده، بلکه گزارش ها حکایت از نگرانی افزون تری از احتمال هک شدن آرای هیلاری کلینتون دارد.
1395/9/600:55
فضای مجازی و رسانه های اجتماعی اعم از پیام رسان تلگرام (معاشرتی و اطلاع رسانی)، شبکه های اجتماعی تویتیر (رسانه ای)، فیس بوک (معاشرتی)، یوتیوپ (ویدیویی)، اینستاگرام (عکس) و همچنین سایت ها، وبلاگ ها و... توانسته اند جهانی متفاوت را به روی فضای بسته دیپلماسی باز کنند تا افراد، گروه های ذی نفوذ، رهبران و روسای جمهور، وزرا و حتی روسای پارلمان های جهان ضمن تبادل افکار و ایده های خود بتوانند به ایفای نقش در جهان دیپلماسی دیجیتالی هم بپردازند. ضمن اینکه دیپلمات های ورزیده دستگاه های وزارت امور خارجه کشورها نیز برای اثرگذاری بر افکار عمومی مردم از ابزار دیجیتالی برای دیپلماسی عمومی که تاثیرگذاری بر ذهن و قلب مردم دولت های هدف به منظور پیشبرد منافع ملی کشور خود است، استفاده می کنند.
دکتر سید رسول موسوی، دیپلمات ارشد ایران با سابقة چند دور سفارت و مدیرکلی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی در گفتاری به تاثیر و نقش دیپلماسی عمومی در فضای مجازی با تمرکز بر شبکه های اجتماعی پرداخته است.
1395/9/600:53
فقط گوگل و فیس بوک نیستند که به ارایه اینترنت پرسرعت به جهان فکر می کنند. اسپیس ایکس، شرکت ارایه دهنده خدمات پرتاب موشک، هم در انتظار تصویب دولت آمریکاست تا برای مردم کل کره زمین از طریق شبکه عظیم ماهواره ای اینترنت پرسرعت ارایه کند.
1395/9/111:30
به دنبال اظهارات جنجال برانگیز دونالد ترامپ درخصوص اقدامات حمایتی و ناتو که نگرانی متحدان آمریکا را برانگیخت، باراک اوباما از جهانیان خواست که به ترامپ فرصت بدهند.
1395/9/111:28
ژاپن، به عنوان یکی از بزرگ ترین و ثروتمندترین اقتصادهای جهان که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات هم جزو کشورهای پیشتاز است، در نمایشگاه سبیت 2017 که از 20 تا 24 ماه مارس (30 اسفند 95 تا 4 فروردین 96) در شهر هانوفر آلمان برپا می شود، به عنوان کشور همکار (Partner Country) حضوری گسترده خواهد داشت.
1395/9/111:28
چرا اسناد محرمانه ایران تنها از ابتدای دورة قاجار در دسترس است و ما از پیش از آن هیچ سندی نداریم؟
1395/9/111:26
1395/9/110:47
به ظاهر آرامش پس از طوفان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، با پیروزی دونالد ترامپ کاندیدای حزب جمهوری خواهان و شکست هیلاری کلینتون از حزب دموکرات، به آمریکا بازگشت. اما در پس این آرامش ظاهری، نه تنها نگرانی سیاستمداران جهان از قارة سبز اروپا گرفته تا آسیا در قالب جملات خیلی کوتاه اما پرتشویش از درون شبکه های اجتماعی سربلند کرد، بلکه استقبال برخی از سیاستمداران پوپولیست جهان را هم به همراه داشت.
1395/8/2211:47
جنگ سایبری به نبردی گفته می شود که طرفین درگیری از رایانه، شبکه های اجتماعی و شبکه اینترنت به عنوان ابزار استفاده می کنند. در این نبرد مجازی، نفوذگران کلاه خاکستری (هکرها) از سد موانع امنیتی یک شبکه گذشته، چاله های امنیتی شبکه را پیدا کرده، به کامپیوتر قربانی وارد شده و به دستبرد اطلاعات و پخش کردن ویروس می پردازند.
1395/8/2211:45
پرتنش ترین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، روز چهارشنبه با پیروزی دونالد ترامپ به پایان رسید. در همین حال ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه که از یک ماه پیش، از هراس پیروزی هیلاری کلینتون، مبادرت به رونمایی از ابرموشک هسته ای خود کرده بود، با ارسال تلگرامی به ترامپ و تبریک به او ابراز امیدواری کرد که دو طرف برای بهبود روابط مسکو-واشنگتن همکاری کنند و به حل مسایل بین المللی و بحران های امنیتی جهانی بپردازند.
با توجه به تنش های لفظی بین آمریکا و روسیه در این دوره از انتخابات سرنوشت ساز که آمریکایی ها از یک سو دائما روس ها را متهم به دخالت در امور داخلی خود از طریق هک کردن ایمیل های کلینتون و حزب دموکرات می کردند و از سوی دیگر روس ها را تهدید به حمله سایبری و پیش آمدن وضیعتی مشابه دوران مسابقه تسلیحات نظامی جنگ سرد می کردند، با دکتر قاسم افتخاری، استاد روابط بین الملل دانشگاه تهران که چهار دهه روی مسایل استراتژی نظامی و بین الملل به تحقیق و پژوهش پرداخته، گفت و گو کرده ایم.
1395/8/2210:44
کمتر از سه روز دیگر تا برگزاری پرچالش ترین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده است؛ هیلاری کلینتون از حزب دموکرات با تفکر «مداخله بشردوستانه، اصل مسوولیت حمایت و دموکرات سازی کشورهای غیردموکرات» که دارای برنامه و تیم امنیت ملی است و دونالد ترامپ از حزب جمهوریخواه با تفکر «پوپولیستی» که بدون برنامه، تیم سیاست خارجی و حمایت سیاسی و مالی حزب جمهوریخواه است.
1395/8/1511:40
جمعه 7 آبان است. جیمز کانی، رئیس اف بی آی (پلیس فدرال آمریکا) خطاب به کنگره می گوید: مجوز تحقیقات تازه درباره پرونده ایمیل های هیلاری کلینتون صادر شده است.
1395/8/1511:40
سفیر ایتالیا در تهران درباره استفاده از دیپلماسی دیجیتالی برای گسترش دیپلماسی فرهنگی ایران و ایتالیا گفت: پیش از هر چیز، شما باید فرهنگ هر دو کشور را بشناسید و سراغ کنجکاوی ذاتی که در وجود پیترو دلاواله بود، بروید. من فکر می کنم نشست امشب آموزش خوبی برای دیپلماسی فرهنگی ما بود.
1395/8/1511:38
کمتر دیپلمات و اندیشمند علوم سیاسی است که سفرنامه های «حاج سیاح» را در ایران نخوانده باشد یا نشناسد. اما کمتر کسی در ایران با سفرنامه «پیترو دلاواله» دانشمند، سیاح، نویسنده و شاعر ایتالیایی آشناست که 400 سال پیش، در زمان شاه عباس صفوی به ایران سفر کرد و از مجموعه 36 نامه خود، 18 نامه را به فرهنگ و تاریخ ایران اختصاص داد. امروز این سفرنامه به عنوان سند تاریخ سیاسی دوران شاه عباس، ادبیات، فولکلور و فرهنگ مردم ایران مطرح است. از همین روی، در چهارچوب همکاری هایی به مناسبت «هفته زبان و فرهنگ ایتالیا»؛ بخش فرهنگی سفارت ایتالیا در تهران، مدرسه ایتالیایی ها «پیترو دلاواله»، بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار، مرکز دائره المعارف بزرگ اسلامی و مجله فرهنگی و هنری بخارا عصر چهارشنبه شب «پیترو دلاواله» را در مکان کانون زبان فارسی برگزار کردند.
1395/8/1511:31
رییس جمهوری روسیه در اظهاراتی اتهام دخالت این کشور را در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از طریق هک کردن سیستم های کامپیوتری به نفع دونالد ترامپ رد کرد.
1395/8/811:59
روسیه چهارشنبه گذشته تصاویر لحظات پرتاب موشک بالستیک قاره پیمایی را منتشر کرد که «پادشاه موشک ها» نام گرفته است.
1395/8/811:58
جان کری، وزیر خارجه آمریکا با تقدیر از باراک اوباما، او را یکی از برجسته ترین رییس جمهور تاریخ آمریکا دانست و گفت: اکنون آمریکا در حال مقابله با یک جنگ سایبری است.
1395/8/811:57
سید عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه روز پنجشنبه در مراسم رونمایی از کتاب «تروریسم و فضای مجازی در خاورمیانه» گفت: شناخت پدیده تروریسم، ارتباط آن با فضای مجازی، جذب و آموزش نیرو و تامین مالی ابعاد تروریسم، فضایی سایبری و ظرفیت های ایجادشده توسط آن و استفاده داعش از این فضا از موضوعاتی است که این کتاب به آن می پردازد.
1395/8/811:52
مریم مهدوی اصل- رویداد دیپلماسی فرهنگی هند با عنوان «شب آموزه های گاندی» عصر چهارشنبه (5 آبان) با همکاری سفارت هند در تهران، بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار و مجله فرهنگی و هنری بخارا در مکان «کانون زبان فارسی» برگزار شد. گزارش فناوران از این رویداد را می خوانید.
1395/8/811:49
سائو راب کومار، سفیر هند در تهران در حاشیه مراسم «شب آموزه های گاندی» به فناوران گفت: معرفی فرهنگ هند، موضوع مهم در دیپلماسی عمومی و دیپلماسی دیجیتالی وزارت خارجه است و تمامی نمایندگی های هند در دنیا از فناوری اطلاعات و ارتباطات و شبکه های اجتماعی برای این منظور استفاده می کنند.
1395/8/811:10
افکار عمومی آمریکا می گوید که در انتخابات
ریاست جمهوری سال 2016 بین بد (کلینتون) و شرور (ترامپ) دست به انتخاب خواهد زد. کلینتون بر اساس چه نوع تفکر و تئوری می خواهد به ایفای نقش سیاسی خود در کاخ سفید بپردازد؟ خارج از مرزهای جغرافیای سیاسی این کشور، افکار عمومی جهان که از طریق فناوری اطلاعات و ارتباطات هر لحظه می تواند رقابت های انتخاباتی در جامعه آزاد آمریکا را رصد کند، امنیت انسان و امنیت جهان را پس از روی کاری آمدن کلینتون چگونه مشاهده می کند؟
1395/8/415:36
توماس کلویربر، رایزن فرهنگی سفارت اتریش در شب ادبی انجمن فرهنگی اتریش و مجله فرهنگی و هنری بخارا که سه شنبه 27 مهرماه برگزار شد، والری فریتش نویسنده، شاعر و عکاس 27 ساله اتریشی را به جامعه ایرانی معرفی کرد و گفت: رمان «باغ زمستان» که برنده مهم ترین جایزه ادبی اتریش شده است، سهم بسیار بزرگی را در ادبیات اتریش ایفا کرده است. چنانچه اکثر رسانه های اتریش به این کتاب پرداخته و از آن تعریف کرده اند. فریتش در این کتاب به خوبی توانسته احساس افسردگی _ غیرافسردگی و تنهایی _ غیر تنهایی انسان را به زیبایی به تصویر بکشد.
1395/8/115:35
فناوران- قانون کپی رایت و مالکیت فکری در بحث فناوری اطلاعات و ارتباطات در کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی مطرح شده است، اما چگونگی اجرای آن نیاز به لایحه دولت دارد تا در مجلس تصویب شود. رمضانعلی سبحانی فر، نماینده اصلاح طلب مجلس و رئیس کمیته تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات مجلس روز یکشنبه (25 مهرماه) ضمن اعلام این خبر در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی «فناوران» به موضوعات رایزنی با هیات بلندپایه چین و همچنین دایر شدن خرده بانک ها در روستاها و مناطق محروم کشور پرداخت.
1395/8/213:23
مرور اخبار هفتگی
1395/7/2411:15
در سه دهه اخیر، بسیاری از کشورهای شرقی یا کشورهای در حال توسعه که بخش مهمی از هویت فرهنگی آن ها در حوزه موسیقی معنا پیدا می کند، نه تنها تحت تاثیر موسیقی علمی غرب قرار گرفته اند، بلکه نسل جوان در این جوامع هم به شدت از موسیقی های روزمره غربی تاثیر پذیرفته است. بر این اساس، آرام آرام رویکرد موسیقی ملی این کشورها به این سمت رفته که آن ضوابط و فواصل موسیقی که در کشورهای خودشان معنی پیدا می کرد، به فراموشی سپرده شده و در حقیقت موسیقی غرب که موسیقی پایدار و ریشه داری برای آنان نیست، در حال جایگزین شدن با موسیقی ملی آنان بشود.
1395/7/2411:14
شرکت یاهو به نمایندگی از سوی دولت آمریکا، حساب ایمیل میلیون ها کاربر را به طور مخفیانه تجسس کرده است.
1395/7/1713:08
مسکو به دنبال جایگزین مناسبی برای محصولات مایکروسافت است.
ایراس- آرتم یرمولف، رییس دپارتمان فناوری اطلاعات مسکو گفت: این شهر قصد دارد در ابتدا اکسچنجر سرور و آت لوک را با سیستم ایمیل دولتی روس تلکام پی جی اس سی جایگزین کند. ممکن است مسکو نصب نرم افزار جدید را به 600هزار کامپیوتر و سرور گسترش دهد. این نرم افزار محصول شرکت روسی است. به علاوه ممکن است ویندوز و آفیس هم جایگزین شوند.
1395/7/1713:07
دکتر علی شیرژیان، مدیر برگزاری نمایشگاه عکس های ژان بودریار فیلسوف، جامعه شناس و عکاس فرانسوی، عصر جمعه 9 مهر ماه به هنگام افتتاح آثار این اندیشمند فقید فرانسوی در گالری گذار گفت: هدف از افتتاح «گالری گذار» با عکس های ژان بودریار در حقیقت پیوند دادن هنر و علوم انسانی با یکدیگر است. در بسیاری از کشورهای جهان و به ویژه در جهان غرب این اتفاق در بین متفکران و اندیشمندان رشته های علوم انسانی افتاده است و به وضوح مشاهده می شود که صاحبان اندیشه در هنر نیز دستی دارند، اما متاسفانه در جامعه ایرانی هنوز این پیوند برقرار نشده است.
1395/7/1713:06
دکتر داریوش شایگان، فیلسوف و اندیشمند معاصر ایرانی که غالب آثار او در زمینه فلسفه تطبیقی است، عصر جمعه 9 مهرماه 1395 همزمان با افتتاح گالری گذار، درباره ژان بودریار، فیلسوف و جامعه شناس و عکاس فرانسوی سخنرانی کرد. در حالی که بودریار از منتقدان و پژوهشگران رسانه های همگانی و تبلیغات سیاسی امریکا در فضای عصر انقلاب ارتباطات بود و در این زمینه جنگ خلیج فارس را به چالش کشیده بود، اما عکس های او که در گالری گذار افتتاح شد؛ فارغ از تمامی نمادهای عصر دیجیتالی است و در غالب زبان اشیا، سکوت و سایه ها به تصویر در آمده است تا پیوند انسان با اندیشه های سایه وار افلاطونی را حفظ کند. لازم به ذکر است که دکتر شایگان به دلیل حضور جمال اوبشو، رایزن فرهنگی فرانسه، متن سخنرانی خود را به زبان فرانسه قرائت کرد. متن این سخنرانی پیش روی شماست.
1395/7/1713:04
مرور اخبار هفتگی
1395/7/1011:49
حمله تروریستی 11 سپتامبر 2001 به برج های دوقلوی تجارت جهانی آمریکا که از سوی بن لادن، نخستین رهبر گروه غیردولتی القاعده اتفاق افتاد، موجی از علاقه به شناخت اسلام را در آمریکا شکل داد که باعث افزایش تعداد کتاب ها، برنامه های تلویزیونی با هدف تبیین اعتقادات و اعمال اسلامی و رشد دروس دانشگاهی درباره اسلام و ادیان جهانی بود.
1395/7/1011:43
به نظر می رسد بر اساس تکنولوژی انقلاب ارتباطات که فضای مجازی و شبکه های اجتماعی را به وجود آورده و از هیچ مرزی هم برخوردار نیست؛ اعمال حاکمیت توسط دولت ها به عنوان واحدهایی که از مرزهای مشخص در داخل قلمرو جغرافیای سیاسی برخوردارند، تضعیف شده است.
1395/7/1011:01
سازمان اطلاعات مخفی بریتانیا (MI6) در چهار سال آینده حدود هزار نفر نیروی تازه به دلیل توسعه اینترنت، تکنولوژی و فشاری که از این ناحیه به ماموران سازمان وارد می شود، استخدام می کند.
1395/7/312:01
سحر نوروززاده، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درحالی که فروش هواپیما به ایران توسط ایرباس و بویینگ را از تعهدات آمریکا در برجام خواند، آن را یک «تابوشکنی» دانست.
1395/7/312:00
با پایان ماموریت آلن ایر، سحر نوروززاده نخستین سخنگوی فارسی زبان ایرانی–آمریکایی وزارت امور خارجه ایالات متحده شد. سحر نوروززاده 34 ساله و متولد آمریکاست، فارسی را با لهجة آمریکایی صحبت می کند، به زبان های عربی و اسپانیایی تسلط دارد، علاقة ویژه ای به اشعار حافظ و عید نوروز باستانی ایران دارد، فرهنگ خود را تلفیقی از فرهنگ ایرانی و آمریکایی می داند و مدارک دانشگاهی خود را در رشته های اقتصاد بین الملل، مطالعات خاورمیانه و مطالعات ایران از دانشگاه های جرج واشنگتن و مریلند گرفته است.
1395/7/311:59
مریم مهدوی اصل- لوان جاگاریان از پنج سال قبل سفیر روسیه در ایران است. وی که متولد ارمنستان است، زبان فارسی را در روسیه آموخته و در زمان حکومت اتحاد جماهیر شوروی در افغانستان و سپس در تاجیکستان ماموریت داشته است؛ بنابراین به خوبی به زبان های فارسی و پشتو صحبت می کند. او ازجمله دیپلمات هایی است که جدی ترین انتقادات و گلایه های خود را با شوخ طبعی خاصی مطرح می کند. در عین حال که به دیپلماسی ارزشی و منافع ملی کشورش احترام می گذارد اما از روحیه انتقادپذیری هم برخوردار است.
لوان جاگاریان، سفیر روسیه در ایران که روز یکشنبه 27 شهریور به دعوت موسسه مطالعات ایران و اوراسیا (ایراس)، در نشست علمی «تحولات منطقه ای و چشم انداز روابط ایران و روسیه» به همراه دبیر اول و وابستة مطبوعاتی خود حضور یافته بود، درحالی که درباره بحران سوریه، استفاده روسیه از فرودگاه نظامی همدان و نوع روابط مقامات ایرانی و روسی در سطوح مختلف سیاسی و نظامی صحبت کرد، به سوالات خبرنگار «فناوران» با تمرکز بر محور جهانی شدن، دیپلماسی فرهنگی و دیپلماسی عمومی و استراتژی نظامی روسیه در عصر دیجیتالی پاسخ گفت.
1395/7/311:58
اخبار هفتگی
1395/6/2711:43
دو فروند هواپیمای بمب افکن اتمی آمریکا، سه شنبه صبح بر فراز خاک کرة جنوبی به پرواز درآمدند تا با ابراز همبستگی و آمادگی جهت دفاع از امنیت این کشور، هشداری جدی به تهدید آزمایش پنجمین بمب اتمی و احتمالا هیدروژنی کرة شمالی بدهند.
1395/6/2711:42