آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 1576
تاریخ انتشار : 3 مهر 1390 9:18
تعداد بازدید : 4069

در گفت‌وگو با رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش در آستانه سال تحصيلي جديد مطرح شد:

اتصال 20 هزار مدرسه به شبکه ملی اطلاعات تا آخر پاییز

با آغاز سال تحصيلي جديد مركز فناوري اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در راستاي هوشمندسازي مدارس و تجهيز آن به آخرين فناوري هاي روز دنيا يكسري اقدامات جديد را در دستور كار قرار داده كه مهم ترين آنها اتصال 20 هزار مدرسه به شبكه ملي اطلاعات است.

 

گفت و گو : سیما میدانی

رييس مركز فناوري اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در گفت‌و‌گويي با فناوران به تشريح فعاليت‌هاي اين مركز در آستانه سال تحصيلي جديد پرداخته است.
شيوه‌نامه هوشمندسازي مراكز آموزشي و پرورشي 90-91
يكي از مهم‌ترين مشكلاتي كه در زمينه توسعه مدارس هوشمند در كشور ما وجود دارد نبود ساختار و دستورالعمل يكسان در ايجاد مدارس هوشمند است، چنان‌كه تاكنون در ايران مدارس براساس نوع نگاه و برداشت خود اقدام به هوشمندسازي مدارس مي‌كردند.
مركز فناوري اطلاعات وزارت آموزش و پرورش براي رفع اين مشكل در سال تحصيلي جديد، شيوه‌نامه هوشمندسازي مراكز آموزشي و پرورشي كشور را تهيه و آن را به تمام ادارات كل آموزش و پرورش استان‌هاي كشور ابلاغ كرده است.
به گفته رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش، براساس اين بخشنامه، از نيمه مرداد ماه امسال، هوشمندسازي مدارس در دستور كار كارگروه  راهبري فناوري اطلاعات و ارتباطات  (شوراي فاواي سابق) استان، شهرستان، ناحيه و منطقه قرار گرفته است.
وي مي‌افزايد: در اين بخشنامه برنامه‌ريزي مراكز بايد به گونه‌اي باشد كه تا پايان شهريور ماه امسال حداقل 20 درصد از مدارس مستعد ناحيه و منطقه با تاكيد بر مجتمع‌هاي شهري و روستايي در سال تحصيلي جديد (91- 90) در مسير مراحل يك تا سه از مراحل پنجگانه هوشمند سازي قرار گيرند.
نوري مي‌افزايد: در سال جاري مبلغ 10 ميليون ريال از محل اعتبارات متمركز وزارت براي هر مدرسه به منظور حمايت از طرح هوشمندسازي مدارس و مجتمع‌هاي معرفي شده به استثناي مدارس موضوع بند4، اختصاص داده شده است.
  امضای تفاهم نامه میان دو وزارتخانه
رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش با بيان اينكه 20 هزار خط اینترانت به مدارس در سال تحصیلی جديد اختصاص  داده مي‌شود، مي‌گويد: در راستای همکاری‌های هرچه بیشتر بین وزیر آموزش و پرورش و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یک تفاهم‌نامه در راستاي تفاهم‌نامه قبلي منعقد خواهد شد.
یوسف نوری با بیان اینکه اين تفاهم‌نامه با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در شرف منعقد شدن است، مي‌افزايد: بر اساس این تفاهم نامه که در چند روز آینده به امضاي دو وزیر خواهد رسید، طی سال تحصیلی جاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات 20 هزار خط اینترانت با حداقل سرعت k 256 برای مدارس و مراکز آموزشی و مجتمع‌های آموزشی در نظر گرفته و این خطوط به مدارس اتصال پیدا خواهد کرد.
نوری با بيان اینکه این کار با شروع سال تحصیلی جدید انجام خواهد شد، مي‌گويد: اين تفاهم‌نامه به زودي به امضای مدیرعامل مخابرات ایران و معاون وزیر ارتباطات برسد مي‌توانیم ظرف حداکثر سه ماه این 20 هزار مدرسه را متصل کنیم، البته قولی که به ما داده شده کمتر از دو ماه است.
  انتخاب از ميان مدارس خاص
نوري با بيان اينكه این اتصال در راستای ایجاد شبکه ملی اطلاعات است، مي‌گويد: این مدارس از ميان مدارس خاص شاهد، استعدادهاي درخشان، نمونه دولتي و غيردولتي، امکان‌سنجی شده‌اند و هم‌اكنون امادگي اتصال را دارند.
وي مي‌افزايد: با اتصال اين 20 هزار مدرسه،  در مجموع 35 هزار مرکز آموزشی، پرورشی در كشور به شبكه ملي اطلاعات متصل مي‌شود.به گفته رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش، به منظور هوشمندسازی مدارس اعتباري  بالغ بر 24 میلیارد از سوي وزارت آموزش و پرورش و يك مودم براي هر مدرسه رايگان براي هر مدرسه از سوي وزارت ارتباطات به اين پروژه اتصال اختصاص داده شده است.
رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش مي‌گويد: در اين شبكه دانش‌آموزان مي‌توانند از شبكه رشد، سامانه آموزش مجازي قرآن و نيز 250 نرم‌افزار چندرسانه‌اي برای یادگیری استفاده كنند.
  500 کلاس هوشمند در مدارس سراسر کشور ايجاد مي‌شود
رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات آموزش و پرورش با بيان اينكه در سال تحصيلي جديد، 500 کلاس هوشمند در مدارس سراسر کشور ايجاد مي‌شود، مي‌گويد: در نظر داریم یک کلاس در هر مدرسه را به صورت موضوعی (کلاس هوشمند) به لپ‌تاپ مجهز کرده تا دانش‌آموزان از این کلاس‌ها نهایت استفاده را داشته باشند که البته معلمان هم نیاز به آموزش‌های الکترونیکی دارند تا بتوانند مطابق با علوم روز در کلاس‌های درس حاضر شوند.
وی مي‌گويد: اولویت پوشش مدارس هوشمند معطوف به مجتمع‌های آموزشی است و پس از آن این مدارس را به سمت مجتمع‌های شهری هدایت خواهیم کرد.
  راه‌اندازي یکهزار مدرسه هوشمند در استان تهران
به گفته رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش، استان تهران در مورد هوشمندسازي مدارس هميشه پيشرو بوده است و یکهزار مدرسه هوشمند همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید در اين استان راه‌اندازي خواهد شد.
نوري مي‌افزايد: باید با کمک اولیای دانش آموزان به سمتی حرکتی کنیم که در طول دو سال آینده تمام مدارس این محدوده را هوشمند کنیم.نوري تعداد مدارس هوشمند شهرستان‌های تهران را در حال حاضر 800 مدرسه عنوان ‌کرد و مي‌گويد: این تعداد از میان کل 3 هزار و 90 مدرسه در سطح شهرستان‌های استان تهران هوشمندسازی شده‌اند.به گفته نوري، با تعداد آموزشگاه ها یک سوم مدارس را هوشمند خواهیم کرد و حتی با اینکه بعضی خانواده‌ها در سطح این شهرستان بضاعت مالی خوبی ندارند، به طور قطع و یقین در امر هوشمندسازی مدارس کمک خواهند کرد.
  وضعیت خوبی برای اتصال مدارس به شبکه جهانی و ملی نداریم
وي با بيان اينكه وضعیت خوبی برای اتصال مدارس به شبکه جهانی و ملی نداریم، مي‌گويد: نیاز ما بیشتر از امكانات كنوني است و اين مقدار پهناي باند جوابگوي تمام مدارس ما نيست.وي مي‌افزايد: تعريف مدرسه هوشمند در دنیا اين است كه هر 25 دانش‌آموز یک رایانه داشته باشد، اما حتي این نسبت در کشور ما به دلیل فقدان برنامه‌ای برای استفاده از این سخت‌افزارها کمتر است.
وي با بيان اينكه عمر سخت‌افزار در کشور ما چهار سال است، مي‌گويد: نیازمند یک تلاش خاص در این حوزه هستیم. اگر بخواهیم با یک شیب ملایم این تغییرات را در کشور ایجاد کنیم قطعا به نتیجه نمی‌رسیم.  
  طرح كيف الكترونيكي از ابتدا اشتباه بود
به گفته مسوولان وزارت آموزش و پرورش، کیف الکترونیکی از سال تحصیلی جديد به صورت آزمایشی بین 5 هزار نفر از دانش آموزان ابتدایی و متوسطه توزیع می‌شود. همچنين در این طرح دانش‌آموزان به جای حمل انبوه کتاب‌های درسی، لپ‌تاپ به همراه خواهند داشت که در آن مطالب کتاب‌های درسی به صورت محتوای الکترونیکی با قابلیت چند رسانه‌ای طراحی شده است،  ولي با آغاز مهر ماه هيچ اطلاعاتي در اين زمينه وجود ندارد و هيچ يك از مسوولان اين وزارتخانه اطلاع جامعي از اين طرح ندارند. به گفته رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش، اين طرح از ابتدا اشتباه بوده و با تعريفي كه از مدرسه هوشمند در كشور موجود است، مغايرت دارد.
  ورود تمام اطلاعات دانش‌آموزان در سامانه "سناد"
رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش با بيان اينكه امسال ثبت‌نام تمام مدارس در كشور به صورت الكترونيكي انجام شد، مي‌گويد: اين يكي از مهم‌ترين اقدامات اين وزارتخانه در جهت به‌كارگيري فناوري اطلاعات است كه خانواده‌ها با اين روند آشنا مي‌شوند.
نوري با بيان اينكه تا به حال در آستانه سال تحصيلي جديد، 10 ميليون و 745 هزار و 131 دانش‌آموز در سامانه "سناد" ثبت‌نام‌ كرده‌اند، مي‌افزايد: پيش‌بيني مي‌كنيم تا هفته اول مهرماه آمار تمام دانش‌آموزان كه 12 ميليون و 250 هزار نفر است در اين سامانه ثبت شود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :