آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 184940
تاریخ انتشار : 1 تیر 1395 10:34
تعداد بازدید : 3653

امیر شوکتی، مدیرعامل تحلیل ارتباط و خالق #پیام_ناشناس

من صاحب telegram.me هستم

پیش از آن که ببینمش فکر می کردم دنبال متفاوت بودن است، اما بعد از دو جلسه صحبت و چندین و چند بده بستان پیامکی فهمیدم اشتیاق آفریدن، نه افزونه ای بر امیرجلال الدین شوکتی، که عنصری است در خون او، گرچه بدون دفتر و تشکیلات و با قرار گذاشتن های خودمانیِ کافه ای برای شرکت تحلیل ارتباط اش، امیرِ پر جلال و شوکتی به نظر نمی آید! تصویر ذهنی او از آینده فناوری و اعتقادش به همیشه استارت آپ بودن می تواند روزی در آینده نزدیک به الگویی تبدیل اش کند برای آن ها که می خواهند مستقل و گام به گام پیشرفت کنند. پس از طراحی و ارائه چند خدمت بی هیاهو، امیر و تیم اش بات تلگرامی «پیام ناشناس» را می سازند و در یک هفته بیش از هفت صد هزار کاربر جذب می کنند. خودش اذعان دارد که در این مدت کوتاه بسیار آموخته است و با ما از جرقه شروع کار، تماس با مدیران ارشد تلگرام، همیشه در همه ابعاد استارت آپ بودن و داستان ملال انگیز دولت و نوآوری می گوید.

وحید حجه فروش
چرا دوست داری پیام ناشناس بفرستی؟
یک روز بعدازظهر بعد از جلسه ای که با صدرا امامی (شریکم) داشتیم می خواستم در مورد یکی از خصوصیات اخلاقی صدرا با او حرف بزنم. پیاده به سمت ونک می رفتم و فکر می کردم چطور موضوع را مطرح کنم. با خودم گفتم خوب می شد اگر می توانستم حرفم را به صورت ناشناس به صدرا بزنم. فکر کردم با یک بات تلگرام راحت می توانم این کار را بکنم و دینگ! ایده جرقه زد! خیلی ها مثل من در شرایط مشابه دوست دارند این کار را بکنند. انتقادم از صدرا را فراموش کردم و بلافاصله به صدرا پیام دادم که شروع کنیم به ساختن بات تلگرام.
پس حدس می زدی استقبال خوبی از کارتان بشود.
می دانستم که سریع به بیش از پانصدهزار کاربر می رسیم ولی این حجم از مسائل و مشکلات فنی و جانبی را پیش بینی نمی کردیم. آن قدر همه چیز سریع اتفاق افتاد که اغراق نیست بگویم که در این مدت بیش از هر زمان دیگری از مشکلات درس گرفتم. مشکلاتی که حتی خود تلگرام هم از وجود و وقوع شان بی اطلاع بود و پس از سه بار قطع و حذف شدن بات با پی گیری شبانه روزی ما و حمایت و همکاری فوق العاده کاربران در نهایت منجر به ایجاد ارتباط مستقیم با بالاترین سطوح مدیریتی تلگرام و رفع مشکلات فنی و سوءتفاهم ها شد.
با تلگرام دچار سوءتفاهم شده بودید؟
ما که نه! دو سری اول مشکلات فنی بود که خوشبختانه تلگرام محدودیت های اعمال شده برای بات ها را در مورد بات ما حذف کرد ولی سومین بار با این که تمام قوانین و مقررات تلگرام را رعایت کرده بودیم خدمات بات قطع شد و ما دیگر هیچ دلیلی برای این موضوع پیدا نمی کردیم، از کابران خواستیم با ارسال یک پیام به تلگرام اعلام کنند که به ادامه استفاده از خدمات ما و راه اندازی تمایل دارند. بعد از یک روز شخصی به نام مارکوس به من پیغام داد که بعدا فهمیدیم یکی از مدیران ارشد تلگرام است. پس از این که کارمان را تشریح کردم و بیشتر صحبت کردیم، فهمیدیم معرفی بات ما را در ترجمه گوگل گذاشته اند و کلمه نقد از دوستان را به جای معنی انتقاد به معنای پول نقد (cash) به انگلیسی برگردانده و تصور می کرده اند ما مشغول پول شویی 
هستیم!
مثل این که مخالف هم کم نداشتید.
بله و خیلی امکانات و تغییراتی که ایجاد کردیم نتیجه شنیدن نظر مخالفان و منتقدان بود. استارت آپ بودن یعنی همین، شما یک محصول یا خدمت را ارائه می کنی و به شکل مداوم بهبودش می دهی. اگر بخواهی صبر کنی تا همه چیز در شرایط ایده آل باشد عملا هیچ وقت نباید چیزی عرضه کنی. ما امکان مسدود کردن کاربرهایی که هنجارها را رعایت نمی کردند، اضافه کردیم، امکان پاسخ گویی به پیام ناشناس را هم گنجاندیم و در حال طراحی یک سری خدمات هستیم که نظر دادن در مورد شخصیت یا اخلاق دوستان از طریق روش های علمی تر، مثل تست های روان شناسی، ممکن شود. بالاخره از یک میلیون و چهارصدهزار کاربر تعدادی هم منتقد یا معترض هستند.
با این انبوه کاربر حتما درآمد خوبی هم داشته اید.
قسمت غم انگیز ماجرا همین جاست. اصولا باید درآمد خوبی می داشتیم اما سیستم دولتی کاری کرده که ما و استارت آپ های شبیه ما دچار مشکل شده ایم. نزدیک به 70 درصد تراکنش های کاربران ما ناموفق بوده چون تراکنش های بانکی همه روی سیستم شاپرک متمرکز شده و عدم تطابق امنیتی شاپرک با کروم که ماه هاست حل نشده گریبان ما را گرفته، آن وقت من که به دلیل روش پرداخت انحصاری ساخته شده توسط دولت نمی توانم از کاربر خودم هزینه خدماتم را دریافت کنم باید برای سرپا نگه داشتن شرکتم دنبال سرمایه گذار بگردم یا بروم در صف طویل تسهیلات دولتی وقتم را تلف کنم.
پس شما هم دچار دولتی زدگی شده اید.
فکر می کنی چرا این مشکل شاپرک حل نمی شود؟ یک کارمند پشت سیستم نشسته که برای اش فرقی نمی کند تراکنش های دیگران انجام می شود یا نه! چون فارغ از این که کارش را درست انجام بدهد یا نه، سر ماه حقوقش را می گیرد. یا مثلا از نظر مراودات با نهادهای نظارتی تکلیف کار ما مشخص نیست، سامانه سرآمد را برای اپلیکیشن ها درست کرده اند ولی برای خدمتی مثل ما هیچ جایی وجود ندارد که بتوانم کارم را ثبت کنم. تازه همین سرآمد هم مشکل دارد. باور نمی کنی الان سایت telegram.me در ایران در همین سامانه سرآمد به نام من ثبت شده و هر روز ایمیل های مختلفی برای من می آید که فلان کانال یا فلان بات محتوای نامناسب دارد و از من می خواهند آن ها را ببندم!
عملا تلگرام را آوردی داخل کشور!
(خنده کشداری می کند) این که نقص فنی و ایراد سیستم سرآمد بود، ولی واقعا برای چه می خواهیم تلگرام را بیاوریم ایران؟ سیستم رمزگذاری سر به سر که تلگرام استفاده می کند دسترسی به محتوای پیام ها را حتی برای خود سازندگان تلگرام هم غیرممکن می کند. خیلی از کانال هایی هم که با قوانین ما مغایرت دارند اصلا توسط اکانت های خارجی ساخته شده اند و از خارج کشور مدیریت می شوند. باید متوجه موضوع باشیم که پدیده ای مثل
 IM (Instant Messaging) قابل حذف و فیلتر کردن نیست. شما یکی را ببندی مردم به سمت یک سرویس دیگر می روند، همان طور که از وایبر به تلگرام آمدند از تلگرام هم به سرویس بهتر کوچ می کنند. زیرساخت های لازم برای پشتیبانی از سرویسی با این عظمت را هم که نداریم، ضمن این که چه لزومی دارد همه چیز را بومی سازی و ایرانیزه کنیم؟
آمار داده اند که 40 درصد پهنای باند بین الملل ایران در اختیار تلگرام است. 
اتفاقا این فرصت خیلی خوبی است. یعنی تعداد بسیار زیادی کاربر به صورت مداوم دارند از این بستر استفاده می کنند. الان دیگر IM فقط کار پیام رسانی نمی کند، تبدیل به پلاتفرمی شده که می توانی هر کاری روی آن انجام بدهی. همه کارهایی که وب سایت یا اپلیکیشن انجام می دهند از طریق بات ها با سرعت و کیفیت بسیار بهتر قابل اجرا و ارائه است، حافظه و پردازشگر گوشی هم کمتر استفاده می شود. این بازاری است که باید به آن توجه کنیم و از موقعیت های اش بهره ببریم.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :