آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 190563
تاریخ انتشار : 17 شهریور 1395 10:9
تعداد بازدید : 1176

وزیر ارتباطات اعلام کرد:

سرمایه گذاری ۱۶ میلیارد یورویی در فاوا تا 5 سال آینده

محود واعظی روز گذشته در دو همایش ایران کانکت و حمایت از شبکه های اجتماعی سخنرانی کرد.

فناوران- کنفرانس پرحاشیه ایران کانکت ۲۰۱۶ با حضور بیش از ۲۰۰ شرکت خارجی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و ۲۰۰ شرکت داخلی روز گذشته آغاز به کار کرد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این رویداد از صعود رتبه جهانی ایران در حوزه توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات و رسیدن به رتبه ۹۲ خبر داد و مدعی شد: اپراتورهای بزرگ جهان به ایران آمدند.
واعظی افزود: استفاده از فناوری های کارآمد و مقرون به صرفه در کنار دسترسی آزاد به اطلاعات ازجمله اهدافی بود که طی ۳ سال گذشته در دستور کار قرار گرفت، بر این اساس ارتباط رسانی به ۲۵ هزار روستا، افزایش ۴ برابری تولید محتوای دیجیتال و نیز دسترسی پرسرعت به اطلاعات از اقداماتی بود که در این بازه زمانی انجام شد.
واعظی با بیان اهداف ۵ سال آینده ایران در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: افزایش ۵ برابری تولید محتوای داخلی و افزایش قابل ملاحظه فعالیت های پژوهشی در این بخش ازجمله برنامه های مدنظر است.
 سرمایه گذاری ۱۶ میلیارد یورویی 
وزیر ارتباطات گفت: در ۵ سال آینده برنامه دولت ایران سرمایه گذاری ۱۶ میلیارد یورویی در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات است که یک چهارم آن توسط دولت و سه چهارم توسط بخش خصوصی صورت خواهد گرفت.
وی به موقعیت استراتژیک ایران در ارتباطات شرق و غرب پرداخت و گفت: ایران با استفاده از امکانات ترانزیتی پیشرفته و تعدد مرزهای آبی و خشکی، می تواند مسیر ترانزیت ارتباطی را با هزینه کمتر و کیفیت بهتر از شرق به غرب فراهم کند.
وزیر ارتباطات درباره تلاش های صورت گرفته برای برگزاری اجلاس بین المللی ایران کانکت ۲۰۱۶ گفت: این اجلاس سالانه دو بار در کشورهای مختلف برگزار می شود و از سال ۹۰ شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان نماینده ایران تلاش خود را برای انجام توافق جهت برگزاری این اجلاس در ایران انجام داده است.
وی گفت: با تمام تبلیغات منفی رسانه های غربی علیه ایران امروز شاهد هستیم که همه اپراتورهای بزرگ جهان به ایران آمدند تا برای سرمایه گذاری و همکاری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مذاکره کنند.
واعظی با بیان اینکه امکانات ایران در حوزه انتقال دیتا و پهنای باند می تواند دیدگاه اپراتورهای بزرگ را  نسبت به ایران تغییر دهد، گفت: امیدواریم بتوانیم در حوزه تولید محتوا و اپلیکیشن و نیز انتقال تکنولوژی با این شرکت ها وارد مذاکره شویم.
وی گفت: فهرست شرکت هایی که در این اجلاس حضور دارند، نسبت به برگزاری این اجلاس در کشورهای دیگر بسیار مثبت ارزیابی می شود و این شرکت ها نظرشان این است که حوزه ارتباطات ایران در ۱۰ سال آینده رشد بالایی خواهد داشت و قصد دارند تکنولوژی های خود را به ایران انتقال دهند.
واعظی با بیان جذب سرمایه گذاری خارجی به عنوان یکی از اهداف اجلاس ایران کانکت۲۰۱۶ گفت: ایران با توجه به همسایگی با ۱۶ کشور در خشکی و آب، چهارراه ترانزیت ارتباطی منطقه خواهد بود و از آنجایی که ترانزیت دیتا هم اکنون به عنوان یک آورده در میان کشورهای دنیا مطرح است، می تواند به توسعه ایران کمک بزرگی کند.
 حجم ترانزیت بین الملل ایران ۵ برابر شد
واعظی با بیان اینکه حجم ترانزیت بین الملل ایران طی سه سال اخیر به ۵ برابر افزایش یافته است، گفت:  این مقدار فعلی تا یک و نیم سال آینده به ۴ برابر افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه استفاده از تکنولوژی برتر و جذب سرمایه گذاری درجهت بهبود خدماتICT  ازجمله برنامه های مدنظر است، گفت: براساس اطلاعات اتحادیه جهانی مخابرات طبق ارزیابی های سال گذشته رتبه ایران در توسعه ICT که در ابتدای دولت ۱۱۷ بود به رتبه ۹۲ تغییر یافته است که این نشان از توسعه این بخش دارد.
 نظارت امنیتی یکسان بر شبکه های داخلی و خارجی
واعظی در همایش حمایت از شبکه های اجتماعی بومی نیز گفت: شبکه های اجتماعی می تواند تهدیداتی هم داشته باشد ولی باید این تهدید را به فرصت تبدیل کرد.
وی گفت: وظیفه ما آن است که مردم را متقاعد کنیم از شبکه های داخلی استفاده کنند تا هم از مزایای این فناوری استفاده کنند هم گرفتار معایب شبکه های خارجی نشوند.
واعظی با پیش کشیدن موضوع امنیت در شبکه های اجتماعی گفت: کنترل نهادهای امنیتی بر شبکه های داخلی و خارجی یکسان است و تصور اینکه شبکه های خارجی قابل کنترل نیستند، اشتباه است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: ما همواره گفته ایم که شبکه های اجتماعی تهدید و فرصت را با هم دارند، ولی با وجود آنکه جامعه ما با شبکه های اجتماعی متعدد وارداتی مواجه شده است، حذف این شبکه ها مانند اینستاگرم یا تلگرام نمی تواند راهکار مناسبی برای حل همه مسایل این حوزه باشد.
وی افزود: باید بتوانیم مردم را متقاعد کنیم که اگر از شبکه های بومی استفاده کنند، علاوه بر اینکه از تمام مزایای شبکه های اجتماعی بهره مند می شوند تهدیدات و مشکلات شبکه های خارجی را نخواهند داشت.
واعظی با یادآوری سیاست دولت در حوزه ارتباطات گفت: سیاست ما ارتقای حقوق شهروندی و دسترسی آزاد مردم به اطلاعات است و این امر سبب شد تا نگاه دولت محدودیتی برای استفاده از محتوای سالم بین الملل به وجود نیاورد.
واعظی ادامه داد: اگر شبکه های اجتماعی داخلی به وجود بیایند، گام اول برداشته شده است و مردم باید بدانند سیاست دولت این نیست که کسی را تحت نظر بگیرد.
وی گفت: درحال حاضر  60 یا 70 میلیون سیم کارت فعال وجود دارد، ولی آیا کسی احساس عدم امنیت یا کنترل دارد.
وزیر ارتباطات موضوع فیلترینگ هوشمند را در راستای حفظ حقوق مردم و همچنین آرامش آنها در مواجهه با محتوای غیراخلاقی برشمرد و افزود: اکثریت مردم به دنبال امنیت و حفظ حریم اخلاق هستند که شبکه های اجتماعی داخلی می توانند همه این موارد را با هم داشته باشند.
وزیر ارتباطات گفت: نظارت دستگاه های امنیتی بر تمام کاربران شبکه ها و اپراتورها یکسان است و اینطور نیست که تصور شود اگر از شبکه اجتماعی خارجی استفاده کنند، نظارتی بر آنها صورت نمی گیرد.
واعظی درباره تجربه تلخ دو شبکه اجتماعی داخلی گفت: دو شبکه که پارسال رونمایی شدند، یکی به دویست هزار کاربر و دیگری به یک میلیون کاربر که رسید، دیگر نتوانستند جواب دهند. به همین دلیل به فعالان این حوزه می گوییم اگر اطمینان دهند شبکه ای با ظرفیت مثلا 10 میلیون کاربر داشته باشند، از آنها حمایت
 خواهیم کرد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :