آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 1951
تاریخ انتشار : 19 مهر 1390 18:57
تعداد بازدید : 1875

نگرانی ما از فیلترینگ نیست از تعریف فیلترینگ است

12 نفر دور هم نشسته اند و درباره نیاز بیش از 30 میلیون نفر در فضای مجازی نظر می دهند و تصمیم می گیرند. بر اساس همین تصمیمات، فضای مجازی برای کاربران ایرانی هر روز کوچک و کوچک تر می شود. در حالی که هدف اولیه این گروه مسدود کردن سایت های غیر اخلاقی بود حالا امروز با معیارهای سلیقه ای و جدیدی برای مسدود کردن سایت ها، وبلاگ ها و شبکه های اجتماعی روبه رو هستیم. دامنه این تصمیمات به فیدخوان هایی مانند گوگل ریدر هم رسیده است.

شبنم کهن‌چی

دامنه اعتراضات به حدی گسترده شده که چند تن از نمایندگان مجلس نیز طی چند روز گذشته از جمله معترضان بسته شدن پورت PPTP و قطع شدن وی پی ان بودند.
در حالی که از زمان بسته شدن پورت PPTP کاربران ایرانی علاوه بر اینکه برای دسترسی به برخی از سایت‌هایی که با تصمیمات سخت‌گیرانه کمیته فیلترینگ، مسدود شده اما مورد نیاز آنهاست دچار مشکل بودند، با مشکل دیگری به نام کندی اینترنت نیز مواجهند که عوارضی مانند هدر رفتن وقت و هزینه و عدم دسترسی به برخی سایت‌ها– که حتی فیلتر هم نشده‌اند- دارد. به این ترتیب طی سه هفته گذشته علاوه بر خسارت مادی، خسارت‌های دیگری مانند هدر رفتن زمان، بروز اختلال در انجام کارهای شخصی یا کاری و نداشتن امکان دسترسی به برخی اطلاعات به کاربران ایرانی تحمیل شده است.
حالا جامعه کاربران ایرانی نگران برداشت‌ها، تحلیل‌ها و توصیه‌های تازه این 12 نفر  است.
شکی نیست که فیلترینگ در تمام کشورهای دنیا گریزناپذیر است. اما در عصری که به عنوان عصر اطلاعات و ارتباطات شناخته می‌شود،  نگرانی ما تعریف مسوولان از فیلترینگ است. شاید بهتر باشد در کمیته فیلترینگ، این نکته مورد توجه قرار گیرد که از فیلترینگ نباید به عنوان ابزار اعمال سلیقه‌های سیاسی برای مسدود کردن دسترسی به اطلاعات و قانونمند جلوه دادن آن استفاده کرد- کاری که امروز انجام می‌شود. به فیلترینگ باید به عنوان ابزاری قانونمند نگاه کرد که اعمال آن بر اساس معیارهای صحیح و قانونی صورت می‌گیرد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :