آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 204967
تاریخ انتشار : 25 اسفند 1395 10:49
تعداد بازدید : 3190

تعارفی که پس از دو سال، هنوز محقق نشده است

وزیر ارتباطات روسیه خواستار همکاری سایبری با ایران است

وزیر ارتباطات و رسانه های جمعی روسیه، همکاری های سایبری با ایران در حوزه های مختلف ازجمله تجارت الکترونیکی و نرم افزاری را مطرح کرد.

فناوران- نیکیفروف پس از مذاکره با محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رییس هیات ایرانی در مسکو گفت: یکی از اهداف دیدارها و گفت وگوهای متعدد دو جانبه در روسیه، ایران و همچنین مجامع بین المللی، فراهم کردن زمینه های همکاری بین تهران و مسکو در این حوزه است.
براساس گزارش سایت وزارت ارتباطات وی در پایان مذاکره با واعظی افزود: هدف ما این است که شرکت ها و مراکز علمی، تحقیقاتی و نوآوری دو طرف همکاری کنند و طرح های ارتباطاتی را مشترک انجام دهند.
نیکیفروف ادامه داد: این طرح ها می تواند شامل پروژه های مختلف اینترنتی، طراحی نرم افزار، امنیت اطلاعاتی، تجارت الکترونیکی و موارد مشابه باشد.
وی بیان کرد: هم ایران و هم روسیه می دانند که امروز حق حاکمیت هر دولتی بدون حاکمیت بر عرصه اطلاعاتی ناممکن است و با توجه به این واقعیت، درک روشنی از اهداف کار مشترک در این زمینه داریم.
نیکیفروف گفت: امیدواریم در آینده نزدیک، شاهد ایجاد موسسه های مشترک کاری و سرمایه گذاری بین تجار روسی و ایرانی از جمله در حوزه انجام طرح های علمی و تحقیقاتی باشیم که پایه خوبی برای گسترش همکاری های دو کشور در زمینه فناوری اطلاعات است.
براساس این گزارش هدف از سفر دو روزه هیات ایرانی به ریاست واعظی، وزیر ارتباطات و رییس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری های ایران و روسیه، توسعه روابط، انجام مقدمات حضور حسن روحانی و مذاکره سران در مسکو اعلام شده است که براساس برنامه پیش بینی شده اوایل فروردین ماه انجام می شود.
واعظی در دیدارهای جداگانه با نیکیفروف، وزیر ارتباطات و رسانه های جمعی، الکساندر نوواک وزیر انرژی و همتای خود در کمیسیون مشترک و همچنین ایگور شووالف معاون اول نخست وزیر روسیه که با حضور مهدی سنایی سفیر ایران برگزار شد، دستورهای کار سفر رییس جمهوری ایران به روسیه را که براساس برنامه پیش بینی شده قرار است اوایل فروردین ماه انجام شود، بررسی کرد.
تاکنون رییسان جمهوری دو کشور شش بار در جریان نشست های بین المللی خارج از دو کشور از جمله اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل دیدار کرده اند و دو مذاکره نیز در تهران و شهر اوفا، پایتخت جمهوری باشقیرستان فدراسیون روسیه برگزار شده است.
در دو سال گذشته بارها وزرای دو کشور با هم دیدار کرده و برای گسترش همکاری ها در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات اعلام آمادگی کرده اند اما هیچ گاه این همکاری ها به صورت جدی رنگ واقعیت به خود نگرفته است. معروف ترین این خبرها هم، ماجرای حضور موتور جست وجوی یاندکس در ایران بود که این موضوع هرگز اتفاق نیفتاد.
باید دید اعلام آمادگی روس ها برای همکاری در حوزه فاوا در ایران در دولت بعدی در حد تعارف می ماند یا در عمل پروژه های مشترکی انجام خواهد شد؛ چرا که بعید است خروجی این همکاری ها به عمر دولت یازدهم قد دهد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :