آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 213972
تاریخ انتشار : 1 مرداد 1396 1:15
تعداد بازدید : 5873

رکود و مالیات کمر فروشندگان ‎را خم کرده است

فعالان بازار رایانه در انتظار گشایش

مدت زمان زیادی است که رکود بر بازار رایانه حاکم شده و افزایش اجاره بهای واحدهای صنفی در کنار مالیات های سنگین رمق را از فعالان بازار گرفته است. برخی از فروشندگان محصولات رایانه که وضعیت مالی مناسبی نداشتند، کاسبی را رها کرده و به گفته رییس هیات مدیره مرکز کامپیوتر ایران، به قهقرا رفته‎اند و می توان در قلیان فروشی‏ها پیدای شان کرد و آن دسته که سرمایه خوبی داشتند به طور کلی از کشور خارج شده‎اند.

فخری زارع
 مالیات کمرشکن
به گفته مدیران مرکز کامپیوتر پایتخت، صنعت فاوا جوان‎ترین صنعت کشور است که  فعالان آن به خصوص فروشندگان کالا در پاساژهای کامپیوتری به شدت نیازمند حمایت دولت هستند، تا از گردونه بازار حذف نشوند. اما تدبیر دولت یازدهم نه تنها تاکنون باری از مشکلات شان برنداشته، بلکه با به اصلاح سیستم مالیاتی کمرشان را نیز خم کرده است.
مجید حاجی خانی، مدیر مرکز کامپیوتر پایتخت در این باره به فناوران گفت: از سال 92 که با خرید نرم افزاری از فرانسه اصلاح سیستم مالیاتی کلید خورد، نمونه‎گیری از اول انجام شد و کلیه توافق ها از بین رفت. 
وی افزود: فروشگاه‎ها ملزم به استفاده از صندوق مکانیزه فروش یا نرم‎افزار مورد تایید سازمان امور مالیاتی بر روی سیستم رایانه‎ای خود شدند تا از معافیت‎های مالیاتی برخوردار شوند.
حاجی‎خانی اضافه کرد: در نهایت پایه مالیاتی مشاغل را تغییر دادند و اعلام کردند چون مالیات اصناف واقعی نبوده فروش سالانه در نظر گرفته شده است.
وی همچنین گفت: شاید اصلاح سیستم مالیاتی اقدام مثبتی بوده باشد، اما از آنجایی که مبنای کارشناسی نداشت، برای اصناف خوب نشد و واحدهای صنفی مجبور به پرداخت مالیات‎های سنگین شدند.
به گفته او از سال 92 تاکنون مالیات فروشگاه ها 2 تا 3 برابر شده است، در صورتی که برای دولت عدد آن زیاد نیست.حاجی‎خانی اضافه کرد: به گفته مسوولان سازمان امور مالیاتی درآمد دولت بیشتر از مالیات بر ارزش افزوده و گمرک است و تنها 8 درصد از کل درآمد دولت مربوط به مالیات مشاغل است.وی تاکید کرد: این رقم مالیات برای فروشندگانی که دایم با رکود مواجه‎اند و فروش چندانی ندارند سنگین و برای دولت هیچ است. پس به راحتی دولت می‎تواند آن را تعدیل یا حذف کند.

 در انتظار فرج
در همین حال غلامرضا پاک ضمیر رییس هیات مدیره مرکز کامپیوتر ایران نیز با ابراز نارضایتی از رکود حاکم بر بازار، گفت: درآمد فروشندگان به شدت کاهش یافته و در مقابل آن اجاره‎ها و مالیات افزایش پیدا کرده است. به نظر شما فروشنده با چه انگیزه‎ای می‎تواند فعالیت کند.
وی با بیان اینکه همه در انتظار معجزه و فرج هستند، افزود: امیدواریم امسال گشایشی حاصل شود و بازار دوباره رونق بگیرد.
پاک ضمیر در مورد میزان مالیاتی که واحدهای صنفی باید پرداخت کنند، گفت: فروشگاهی نداریم که زیر 5 میلیون تومان مالیات پرداخت کند. اکنون فروشگاه 9 متری سالی 12 میلیون مالیات می دهد. مگر چقدر سود می‎کند که باید ماهانه یک میلیون مالیات بدهد.
وی اضافه کرد: امسال هیچ بخشنامه شفاف مالیاتی نداریم و به طور کلی فروشندگان سردرگم هستند. ما نیز هر کاری بتوانیم برای فروشگاه ها انجام می‎دهیم تا بتوانند تخفیف مالیاتی بگیرند.

 الکامپ و رونق بازار
پاک ضمیر همچنین از برگزاری نمایشگاه الکامپ در تابستان استقبال کرده و امیدوار است بعد از نمایشگاه بازار کامپیوتر رونقی نسبی را شاهد باشد.
او گفت: قبلا الکامپ تاثیر زیادی بر بازار داشت و پس از آن با عرضه کالاهای جدید به فروشگاه ها سیل مخاطبان به پاساژها روان می‎شد. اما اکنون اینگونه نیست. زیرا بازار دیگر مختص به PC و قطعه نیست.
حاجی خانی در توضیح سخنان پاک ضمیر افزود: موبایل اکنون بخش زیادی از کامپیوتر را پوشش می‎دهد و شبکه و امنیت شبکه رشد کرده‎اند که زیرساختی هستند و فروش فروشگاه ها را تحت تاثیر قرار نمی‎دهند.
وی اضافه کرد: بخش بازی و فروش کالاهای دست دوم در صنف رشد پیدا کرده است. مثلا لپ‎تاپ‎های دست دوم را از هند می‎‏خرند و به شهرستان ها می‎فروشند.
وی در مورد حضور پاساژهای کامپیوتری در الکامپ گفت: ضرورتی برای حضور در الکامپ وجود ندارد چراکه بودن یا نبودن پاساژ تاثیری بر کسب و کار واحدهای صنفی ما ندارد. اما به شدت موافق برگزاری جشنواره‎های فروش هستم.حاجی خانی اضافه کرد: امسال قطعا جشنواره فروش در مرکز کامپیوتر ایران خواهیم داشت و زمان آن را به زودی اطلاع‎رسانی خواهیم کرد.

 ضرورت بیمه واحدهای صنفی
رییس هیات مدیره مرکز کامپیوتر ایران همچنین در مورد بیمه واحدهای صنفی در پاساژهای کامپیوتری گفت: هیات مدیره موظف است مشاعات ساختمان را بیمه کند. اما از تمام واحدهای صنفی می‎خواهم حتما خودشان را بیمه کنند تا اگر دچار حادثه‎ای شدند راه جبران آن وجود داشته باشد. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :