آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 224257
تاریخ انتشار : 14 آبان 1396 10:45
تعداد بازدید : 1378

سازمان تنظیم مقررات صدور مجوز دفاتر پیشخوان را آغاز کرد

صدور مجوز دفاتر پیشخوان دولت از سوی رگولاتوری آغاز شد و از این پس برای تمدید پروانه دفاتر قدیم یا ایجاد دفاتر جدید، متقاضیان باید به سراغ سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بروند.​

فناوران - پس از تصویب اساسنامه شرکت پست در مجلس، وظیفه صدور پروانه و نظارت بر دفاتر پیشخوان دولت برعهده سازمان تنظیم مقررات گذاشته شد. این آیین نامه در مهرماه به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات رسید و از روز گذشته صدور و تمدید مجوزها آغاز شده است.
معاون پستی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نحوه صدور مجوز جدید و نظارت بر این دفاتر را تشریح کرد و گفت: آیین نامه نحوه صدور مجوز، برای راه اندازی دفاتر پیشخوان خدمات دولت از 8 آبان ماه جاری به ادارات کل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مناطق 9 گانه رگولاتوری در سراسر کشور ابلاغ شده است ​و از روز شنبه 13 آبان ماه قابل اجرا شده است.
مجتبی نصیری افزود: آیین نامه اصول حاکم بر صدور پروانه دفاتر پیشخوان دولت که در 5 جلسه کمیته تخصصی رگولاتوری بررسی شد، در 15 مردادماه سال جاری، به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات رسید.

 تدوین آیین نامه تخلفات، به زودی
معاون رگولاتوری با بیان اینکه این آیین نامه هم اکنون تهیه و به تصویب رسیده و در آن شرایط متقاضیان صدور پروانه، وظایف و شرایط اخذ پروانه فعالیت قید شده است، گفت: آیین نامه نظارت و ارزیابی عملکرد و رتبه بندی دفاتر و نیز آیین نامه مربوط به شرایط اعمال مقررات و رسیدگی به تخلفات این دفاتر نیز به زودی آماده می شود.
به گفته نصیری برمبنای این آیین نامه، ارزیابی دفاتر حداقل هر 6 ماه یک بار اتفاق می افتد و رتبه بندی دفاتر نیز براساس ارزیابی صورت گرفته انجام می شود؛ همچنین قرار است بر مبنای رتبه بندی صورت گرفته، ظرفیت، امکانات و قابلیت دفاتر و واگذاری خدمات دستگاه ها به آنها انجام شود.
وی توضیح داد: به این معنی که موارد مربوط به مدیریت برون سپاری خدمات مربوط به دستگاه های تامین کننده سرویس را سازمان امور استخدامی عهده دار است و مدیریت مربوط به خدمات دفاتر بر عهده رگولاتوری است.

 صدور مجوز به شیوه غیرحضوری
نصیری با بیان اینکه تا پیش از این برای دریافت مجوز یا تمدید پروانه و تغییر مکان دفاتر پیشخوان خدمات دولت، باید به کارگروه های استانی مستقر در استانداری ها مراجعه می شد، افزود: از این پس نیاز به مراجعه حضوری نیست و متقاضیان حقیقی و حقوقی باید از طریق فرم الکترونیکی که در سامانه رگولاتوری قرار دارد، درخواست خود را برای مناطق سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارسال کنند.
 وی گفت: در صورت احراز صلاحیت مطابق با درخواست متقاضی، موافقت اولیه با راه اندازی دفاتر پیشخوان خدمات دولت به وی ارایه می شود و پس از آن، متقاضی باید برای ارایه مدارک مورد نیاز اقدام کند. گواهی عدم سوءپیشینه و عدم اعتیاد، استعلام بدهی معوق بانکی، بیمه ای و مالیاتی، ارایه مدرک گذراندن دوره آموزشی مدیریت دفاتر پیشخوان خدمات دولت در یکی از موسسات مورد تایید رگولاتوری و نیز تاییدیه اماکن نیروی انتظامی از جمله این مدارک است. پس از جمع آوری و ارسال این مدارک، ظرف 72 ساعت پروانه مورد نظر صادر خواهد شد.

 مجوز تاسیس دفاتر پیشخوان رایگان است
نصیری با بیان موضوعاتی همچون مکان مورد نظر برای استقرار دفاتر پیشخوان خدمات دولت گفت: در این آیین نامه داشتن حداقل 50 متر در نقاط شهری و 30 متر در نقاط روستایی با کاربری اداری و تجاری و با در نظر گرفتن شرایط تسهیل در رفت و آمد عموم مردم، مدنظر قرار گرفته است.
وی گفت: براساس قانون امکان راه اندازی دفاتر پیشخوان خدمات دولت در فاصله 200 متر از هم نیز بلامانع است اما باید با ارایه توجیهات فنی، مورد موافقت رگولاتوری قرار گیرد.
معاون رگولاتوری میزان دریافت حق پروانه برای راه اندازی دفاتر پیشخوان خدمات دولت را رایگان عنوان کرد و گفت: برای جلوگیری از بازار سیاه به وجود آمده در خرید و فروش مجوز دفاتر پیشخوان خدمات دولت، دریافت مجوز تاسیس رایگان است. با این حال برمبنای بررسی های صورت گرفته میزان حداقل سرمایه گذاری برای راه اندازی این کسب و کار، 50 میلیون تومان برآورد شده است.
نصیری درباره شرایط به کارگیری نیروی انسانی در دفاتر پیشخوان خدمات دولت نیز گفت: متصدی حاضر در دفاتر پیشخوان نیز باید دوره آمورشی مورد نیاز را بگذراند. همچنین برای به کارگیری معلولان و جانبازان در این دفاتر امتیاز ویژه قائل شده ایم.
نصیری با بیان اینکه در پیوست شماره 2 آیین نامه قبلی دفاتر پیشخوان خدمات دولت، صدور بیش از یک پروانه برای افراد بلامانع بود، گفت: اما در آیین نامه جدید فعلا تنها اشخاص حقوقی می توانند با نظر رگولاتوری بیش از یک پروانه دریافت کنند.

 تعیین تکلیف دفاتر قدیمی پیشخوان دولت
وی با بیان اینکه تا پیش از این 6 هزار و 504 دفتر پیشخوان خدمات دولت در سامانه رگولاتوری به ثبت رسیده که برآورد می شود نزدیک به 5 هزار دفتر کماکان فعال هستند، افزود: با ارایه مجوزهای جدید، خللی در کار دفاتر قبلی وارد نمی شود و این دفاتر کماکان به فعالیت خود ادامه خواهند داد. اما آنهایی که مدت زمان پروانه شان به اتمام رسیده، باید برای تمدید به رگولاتوری مراجعه کنند.
معاون رگولاتوری توضیح داد: در آیین نامه جدید، شرایطی نیز گذاشته شده است تا دفاتر پیشخوان خدمات دولت دارای مجوزهای قدیمی، ظرف مدت 2 سال آینده بتوانند خود را با شرایط آیین نامه جدید مطابقت بدهند. حتی این تمهید هم در نظر گرفته شده است در صورتی که دفاتر قدیمی به دلیل نداشتن استطاعت مالی، امکان فراهم کردن شرایط آیین نامه جدید را ندارند، بتوانند از تسهیلات در نظرگرفته شده از سوی وزارت ارتباطات از محل وام وجوه اداره شده این وزارتخانه استفاده کنند.
وی ابهام ایجاد شده در بیکاری بیش از 70 هزار نفر را در صورت صدور مجوزهای جدید رد کرد و گفت: خللی در فعالیت دفاتر قدیمی ایجاد نخواهد شد. البته با یک حساب سرانگشتی اگر این تعداد دفتر هرکدام حدود 3 شغل ایجاد کرده باشند، نزدیک به 18 هزار شغل مستقیم ایجاد کرده اند و به کار بردن ایجاد 70 هزار شغل از سوی این دفاتر، به هیچ وجه درست نیست.
نصیری با بیان اینکه حداکثر ظرف 3 ماه آینده نوع خدمات و تعرفه گذاری خدمات در این بخش مشخص خواهد شد، گفت: پیش بینی ما این است که با در نظر گرفتن زمان مورد نیاز برای فراهم کردن مدارک و ارایه به رگولاتوری، از ابتدای سال 97 دفاتر جدید پیشخوان خدمات دولت وارد بازار شده و کار خود را آغاز خواهند کرد. تا آن زمان نیز تعرفه ها بازنگری شده و تعرفه های جدید را مطابق با استطاعت پذیری دفاتر و مردم، تعیین و ابلاغ خواهیم کرد.
 معاون رگولاتوری با بیان اینکه مطابق با ماده 76 قانون برنامه ششم، مسوولیت تعرفه گذاری دفاتر خدمات پیشخوان برعهده کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات است، گفت: در نهایت هدف این است که دفاتر مشابه در سطح شهر جمع آوری شده و تمامی خدمات در قالب دفاتر پیشخوان به مردم ارایه شود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :