آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 229031
تاریخ انتشار : 5 دی 1396 12:44
تعداد بازدید : 6796

حسام میرآرمندهی عضو هیات مدیره کافه بازار و دیوار:

کافه بازار می خواهد صدای هزاران توسعه دهنده فعال کشور باشد

حسام میرآرمندهی هرچند جوان ترین عضو اتحاد 99 است، اما با هدایت و مدیریت دو کسب و کار تجارت الکترونیکی بزرگ و موفق (دیوار و کافه بازار) نماد و مثال مناسبی از فضای فناوری اطلاعات و ارتباطات این روزهای کشور است. فضایی که در آن جوانان با استعداد، استارت آپ های مختلفی را توسعه داده و آنها را می توانند به سرعت به کسب و کارهای بزرگ تبدیل کنند. او که مدرک مهندسی کامپیوتر خود را از دانشگاه صنعتی شریف گرفته و کارشناس ارشد طراحی کسب وکار از دانشگاه صنعتی چالمرز سوئد است، پس از یک دوره فعالیت موفق 6 ساله به عنوان مدیرعامل شرکت آوای همراه هوشمند هزاردستان (کافه بازار)، این روزها به عنوان عضو هیات مدیره در این شرکت و البته شرکت آگه پردازان هوشمند (دیوار) فعال است. میرآرمندهی امیدوار است در صورت حضور در هیات مدیره سازمان نصر، صدای کسب و کارهای تجارت الکترونیکی باشد.

 شما یکی از اعضای فعال کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نصر در دو سال گذشته بوده اید. چه موضوعاتی را در این مدت پیگیری کردید؟
از یک سو به واسطه روابطی که کافه بازار با توسعه دهندگان دارد و از سوی دیگر با توجه به مشکلاتی که سایت دیوار درگیر آن است، با مسایل و مشکلات این حوزه آشنا هستیم. در طول مدت فعالیت در کمیسیون تجارت الکترونیکی، با همراهی فعالان این حوزه یک فهرستی از نیازها و مسایل کسب و کارهای مختلف این حوزه تهیه کردیم. در این فهرست موارد مختلفی مانند مالیات، بیمه، نظام وظیفه پرسنل و... وجود دارد. سپس برای رفع مسایل این فهرست کارهای خود را شروع کرده و با نهادهای مختلف نامه نگاری ها و مذاکرات آغاز شد. به طور خاص ما یک کار جدی در خصوص نظام وظیفه از سه سال پیش در مجموعه خود انجام داده بودیم که این موضوع با معاونت علمی ریاست جمهوری پیگیری شد و در نهایت مصوب شد که خدمت افراد در شرکت های دانش بنیان ممکن شود. این موضوع یک مزیت جدی برای ما و شرکت های دانش بنیان و البته استفاده از ظرفیت ها و استعدادهای جوانان کشور است.
نکته مهم این است که اگر به صورت شخصی این موضوعات را پیگیری کنید، این شبهه به وجود می آید که به دنبال رانت و مزیت خاصی هستید. اما وقتی این مسایل از سوی همه شرکت های فعال در این حوزه و با استفاده از ظرفیت سازمان نظام صنفی رایانه ای پیگیری می شود، این شبهه رفع شده و می توان با سرعت بیشتری کار را جلو برد.
 حضور نداشتن فعالان استارت آپی در هیات مدیره سازمان نصر آیا مانعی برای پیگیری موارد این فهرست بود؟
در روزهای ابتدایی شکل گیری کمیسیون تجارت الکترونیکی اعضا با انرژی زیادی فعال شده و کار به خوبی پیش رفت. اما نداشتن نماینده در هیات مدیره سازمان سبب شد تا شکافی جدی بین کمیسیون و هیات مدیره صورت گرفته و هیات مدیره یک مسیر و فعالان این حوزه مسیری دیگر را طی می کردند. فکر می کنم اگر از حوزه های مختلف حداقل یک نماینده در هیات مدیره حضور داشته باشد، کارها با نظم و قدرت بیشتری پیگیری خواهد شد.
 مجموعه های صنفی مختلفی در حوزه استارت آپی کشور شکل گرفته است. نسبت این مجموعه ها با سازمان نصر را چطور می بینید؟
اطلاعات زیادی درباره مجموعه هایی مانند اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی ندارم. اما قاعدتا یکی از دلایل تشکیل صنف ها و اتحادیه های دیگر این است که اعضا این موضوع را حس نکرده اند که در سازمان نصر نقش دارند و مسایل و مشکلات آنها دیده می شود.
 اتحاد 99 چه تفاوتی می تواند نسبت به گذشته ایجاد کند؟ تیم این ائتلاف را چطور می بینید؟
این تیم نسبت به اعضای پیشین هیات مدیره ها متفاوت است چرا که فعالان استارت آپی و کسب و کارهای تجارت الکترونیکی نیز در آن حضور دارند. همچنین از نظر میانگین سنی جوان تر شده و می تواند شکاف هایی که میان بدنه صنف و سازمان نصر وجود دارد و باعث تفرق شده است را درک کرده و ترمیم کند.
به نظرم فعالیت سازمان نصر در دوره های پیشین روال یک نواختی داشت و بیشتر روی شرکت های ارتباطی و نرم افزاری تمرکز شده بود. در صورتی که اتحاد 99 رای بیاورد تفکر جدیدی وارد هیات مدیره خواهد شد. از سوی دیگر بستر ارتباط بهتر میان استارت آپ ها و شرکت های ارتباطی و نرم افزاری سنتی شکل می گیرد و به این ترتیب امکان حل مسایل مشترک فراهم می شود. حل این مسایل هم تاثیر مثبت و مستقیمی روی کاربران به عنوان ذی نفعان اصلی خواهد داشت.
امیدوارم در قالب اتحاد 99 یک صداتر از پیش مسایل و مشکلات بیان و پیگیری شده و در نهایت فعالیت ها منجر به رفع موانع کسب و کار و حل مسایل حقوقی این حوزه شود.
 با توجه به ارتباطی که با فضای استارت آپی و فعالان حوزه تجارت الکترونیکی دارید، چه دیدگاهی فعالان این حوزه نسبت به سازمان نصر دارند؟ 
فکر کنم آگاهی کمی از کارکردها و ظرفیت های سازمان نصر دارند. بازی سازها هیچ وقت ارتباط مستقیمی با سازمان نصر نداشته اند. تعداد زیادی از شرکت ها هم اندازه کوچکی دارند و بنابراین چندان درگیر مسایل صنفی نیستند. با این حال توسعه دهندگان شامل شرکت های چند هزار نفری تا مجموعه های کوچک چند نفری می شوند و این گروه ها مسایل و دغدغه های یکسانی دارند که کافه بازار می کوشد صدای آنها باشد.
 به طور مشخص برای کسب و کارهای نوین چه برنامه ای دارید؟
همان طور که گفتم یک فهرستی از مسایل و مشکلات استخراج شده که این موضوع پیگیری خواهد شد. اما به طور خاص، موضوع شفافیت در ارایه مجوزها می تواند تاثیر خوبی در فضای کسب و کارهای تجارت الکترونیکی داشته باشد. باید به طور شفاف مشخص شود که مثلا چه کسب و کاری در حوزه فین تک اجازه فعالیت دارد و کدام ندارد. باید کسب و کارها بدانند اگر فلان سرویس را ارایه دهند مشکلی وجود ندارد و با خیال راحت می توانند به کارشان ادامه دهند. باید در حوزه صدور مجوزها شفافیت به وجود بیاید تا فسادی که با آن بعضا مواجه می شویم از بین رفته و افراد با انرژی و انگیزه بیشتری فعالیت کنند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :