آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 230187
تاریخ انتشار : 18 دی 1396 10:11
تعداد بازدید : 925

نتیجه جلسه غیر علنی مجلس با دبیر شورای عالی امنیت ملی

وزیر فاوا مسوول مذاکره با تلگرام برای اعلام شروط ایران شد

بخشی از جلسه غیر علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی با وزیر کشور و دبیر شورای عالی امنیت ملی، به بررسی موضوع فیلتر تلگرام گذشت.

فناوران - شنیده می شود که در این جلسه برخی نمایندگان مجلس به ادامه فیلتر تلگرام اعتراض کردند و در مقابل اعلام شده است که در صورت پذیرش شروط ایران توسط این پیام رسان، رفع فیلتر صورت خواهد گرفت.
سخنگوی هیات رییسه مجلس گفت: در جلسه غیرعلنی امروز مجلس، مقرر شد وزیر ارتباطات تعهدات الزام آوری را برای رفع فیلترینگ تلگرام به این شبکه اعلام کند.
بهروز نعمتی افزود: در این جلسه غیرعلنی، نمایندگان انتقاداتی را نسبت به صدا و سیما مطرح کردند، مبنی بر اینکه در اوایل اعتراضات صدا و سیما به صورت شفاف این موضوع را مطرح نکرد که این امر موجب شد، سایت های معاند در اطلاع رسانی پیرامون این موضوع پیشرو باشند.
سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای علی عسگری رییس سازمان صدا و سیما نیز توضیحاتی ارایه داد و مقرر شد این قصور در موارد بعدی تکرار نشود.
وی گفت: در ادامه نمایندگان تذکراتی را مطرح کردند که مقرر شد مسوولان دولتی برای حل این مشکلات بررسی جدی تری انجام دهند و گزارش تکمیلی به نمایندگان ارایه شود.
نعمتی در توضیح رفع فیلتر تلگرام یادآور شد: وزارتخانه های ارتباطات و اطلاعات نیز موظف به اتخاذ تمهیدات لازم در این زمینه و ارایه گزارش آن به کمیسیون های آموزش و تحقیقات و امنیت ملی مجلس شدند، در واقع به نظر می رسد مذاکراتی بین وزیر ارتباطات و مجموعه تلگرام انجام گرفته که با توجه به تاکید نمایندگان و مسوولان امنیتی، رفع فیلتر منوط به تعهد این مجموعه به ایران خواهد بود.
وی ادامه داد: وزیر ارتباطات و دوستان ما در فضای مجازی وظیفه دارند که این مشکل را حل کنند البته مجلس موافق فیلتر تلگرام و رسانه ها نیست اما باید شرایط امنیتی را مدنظر قرار بدهند و در همه جای دنیا نیز این مساله رعایت می شود البته وزارت ارتباطات به دنبال سیستم های جایگزین به جای تلگرام است و تصور می کنم سیستم آماده هم شده است.

 تلگرام به زودی رفع فیلتر می شود
در خبری دیگر و البته نسبتا متناقض، عضو ناظر مجلس در کمیته تعیین مصادیق مجرمانه اعلام کرد؛ فیلترینگ تلگرام به زودی برداشته خواهد شد.
به گزارش خانه ملت، محمد کاظمی نماینده مجلس  شورای اسلامی درخصوص زمان رفع فیلتر شبکه های اجتماعی گفت: احتمالا با تمام شدن اغتشاشات خیابانی روزهای اخیر گذشته شهرهای مختلف و امرار معاش بسیاری از افراد جامعه از طریق این فضا به زودی فیلتر شبکه اجتماعی تلگرام برداشته خواهد شد.
نماینده مردم ملایر در مجلس با بیان اینکه اغتشاشات اخیر از قدرت فضای مجازی و اهمیت نظارت و هدایت آن پرده برداشت، ادامه داد: آخرین جلسه کمیته تعیین مصادیق مجرمانه قبل از وقوع این حوادث و فیلترینگ شبکه های مجازی برگزار شده و هنوز جلسه ای ترتیب داده نشده است.وی با اعتقاد به اینکه فیلترینگ دایم شبکه های مجازی به نفع کشور نیست، گفت: بهترین کار سالم سازی و افزایش فرهنگ و آگاهی رسانه ای مردم است و محدودیت ها صرفا در مسایل امنیتی و مواقع خاص باشد.
نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس دهم ادامه داد: بیکار کردن افرادی که از این طریق ارتزاق می کنند، می تواند آسیب های دیگری برای کشور به همراه داشته باشد لذا باید در محدودیت سازی ها به حداقل ها اکتفا شود.

 آمار ضرر و زیان کسب و کارها
در همین دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی نیز روز گذشته به بررسی وضعیت کسب و کارهای تلگرامی پرداخت و گفت: بر اساس اعلام مراجع معتبر، ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار فروشنده اینترنتی در ایران وجود دارد.
رضا الفت نسب در گفت و گو با ایلنا درباره تاثیر فیلترینگ شبکه های اجتماعی بر کسب و کارهای اینترنتی ایران گفت: تعداد بسیار زیادی از افراد در تلگرام و اینستاگرام به تبلیغات و فروش کالا به عنوان یک شغل مشغول بودند، بارها از سوی نهادهای مختلف نیز اعلام شد که باید این فضا  برای فعالیت ساماندهی شود اما در این مساله اختلاف نظر وجود داشت. دولت معتقد است که شبکه های اجتماعی بستری مناسب است اما سیستم قضایی کشور اعتقاد دارد هرگونه استفاده تجاری از سیستم های خارجی ممنوع است و همین مساله باعث شد تا بسیاری از بسترهای مارکتینگ در سیستم های خارجی در اختیار کاربر ایرانی قرار نگیرد.
دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی در خصوص تعداد فروشندگان اینترنتی و کسب و کارهای مجازی در کشور گفت: بر اساس اعلام مراجع معتبر، ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار فروشنده اینترنتی در ایران وجود دارد و ۵۰ هزار فروشنده در سایت های فروش در حال فعالیت هستند و بیشتر از ۲۰۰ هزار فروشنده در شبکه های اجتماعی در حال ارائه کالا یا خدمات هستند و توانستند از این راه، کارآفرینی و کسب درآمد کنند. موضوع فیلترینگ شبکه های اجتماعی به صورت قطعی به فروشندگان اینترنتی در شبکه های اجتماعی ضرر جدی وارد کرده و باعث بلاتکلیفی آن ها شده است. این مساله حتی برای استارت آپ ها هم تبعاتی در بر داشته است.
وی افزود: موضوع کندی یا قطعی دسترسی به اینترنت علاوه بر کسب و کارهای اینترنتی در شبکه های اجتماعی به صورت محسوس کسب و کارهای اینترنتی که به صورت رسمی در سایت ها به فعالیت مشغول هستند را هدف قرار داده است. افرادی که در این کسب و کارها مشغول هستند، فرزندان همین کشور هستند و مسوولان باید به پیامدهای تصمیمات خود توجه داشته باشند.
الفت نسب در توصیه به کسب و کارهای اینترنتی کشور گفت: به کسب و کارهای اینترنتی که در شبکه اجتماعی تلگرام فعالیت داشتند، توصیه می کنم علاوه بر تداوم فعالیت در این شبکه تا زمان مشخص شدن وضعیت نهایی آن در شبکه های اجتماعی داخلی نیز عضو شوند و کار خود را آغاز کنند.
وی درباره آمار ضرر و زیان کسب و کارهای اینترنتی و نوپا و مجموعه فعالان تلگرام و اینستاگرام گفت: قطعا زیان وارد شده اما هیچ آماری برای  زیان  فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام در دسترس نیست و هیچ آماری تایید نمی شود. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :