آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 231362
تاریخ انتشار : 30 دی 1396 10:41
تعداد بازدید : 3432

گزارش فناوران از جلسه روز چهارشنبه هیات دولت با محوریت فضای مجازی

شکایت از استارتاپ ها پس گرفته شد کمک 500 میلیاردی هم در راه است

هیات دولت در جلسه روز چهارشنبه خود به ریاست حسن روحانی رییس جمهور، گزارش مرکز ملی فضای مجازی درخصوص «اقتصاد مجازی» را بررسی کرد.

فناوران - رییس جمهور در این جلسه  با بیان اینکه فهم دقیق از تاثیرگذاری گسترده فضای مجازی در اقتصاد، فرهنگ، توسعه کسب و کار و اشتغال، دگرگونی زندگی مردم و آینده این تاثیرگذاری بسیار حائز اهمیت است، اظهار داشت: این فضا با سرعت فوق العاده زندگی فردی، خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی را در بر می گیرد و مفاهیم اشتغال را به ویژه در حوزه خدمات به شدت تغییر می دهد.
روحانی گفت: بهره مندی موثر از این فضا با تاکید بر تقویت حاکمیت ملی و تلاش برای افزایش ظرفیت های بومی و پیشگیری از آسیب ها نیازمند سرمایه گذاری های بیشتر در آن است.
رییس جمهور با یادآوری اینکه عدم درک درست از سرعت تحولات فضای مجازی و تاثیرات آن موجب شکاف نسلی می شود، تصریح کرد: دولت باید تلاش کند در حوزه توسعه اقتصاد فضای مجازی از جهان عقب نیفتیم.
روحانی همچنین ضمن تاکید بر لزوم تحرک بیشتر در این فضا و از جمله توسعه خدمات الکترونیکی و به ویژه دولت الکترونیکی، خواستار افزایش اینگونه خدمات با استفاده از ظرفیت های آن برای کاهش هرچه بیشتر هزینه ها شد.
در گزارش مرکز ملی فضای مجازی موضوعاتی از قبیل بررسی وضعیت موجود فضای مجازی، روندها و آینده فضای مجازی، تغییر الگوی پیشرفت، اصول کارکرد نظام اقتصادی غربی در فضای مجازی، تلاش دولت ها جهت کسب جایگاه خود در فضای مجازی و وضعیت ایران در این فضا مورد بررسی قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، 62 درصد از حجم اقتصاد فناوری ارتباطات و اطلاعات ایران و توزیع آن را اپراتورها و 38 درصد مابقی را سایر شرکت ها تشکیل می دهند.
این گزارش همچنین مدعی است تاکنون 132 هزار و 834 شغل توسط 21 استارتاپ در ایران ایجاد شده است، موضوعی که با طرح برخی ابهامات در فضای مجازی نیز همراه شد.

 خبرهای خوش وزیر ارتباطات
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان این جلسه با اعلام این که در هیات دولت مصوب شد تا شکایات بدنه دولت از کسب و کارهای نوپا قبل از طرح در مراجع قضایی در کمیته ای به مسوولیت معاونت حقوقی رییس جمهوری مطرح شود، گفت: همچنین با موافقت رییس جمهور قرار شد در طی دو سال پیش رو 500 میلیارد تومان برای تامین منابع مالی توسعه خدمات به کسب و کارهای نوپا که در این عرصه کار می کنند اختصاص پیدا کند.
محمدجواد آذری گفت: تصمیمی در هیات دولت گرفته شد مبنی بر این که هر نوع شکایتی که بدنه دولت از کسب وکارهای نوپا دارند چون موانعی برای آنها ایجاد می شد از یک کانال صورت گیرد. بنابراین از این پس اگر دستگاه های دولتی از کسب و کارهای نوپا شکایتی دارند، قبل از طرح در مراجع قضایی، در کمیته ای به مسوولیت معاون حقوقی رییس جمهوری و عضویت وزارت ارتباطات، وزارت کار و معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری موضوع بررسی شده و بعد به دستگاه قضایی ارجاع خواهد شد.
وی افزود: این موضوع تضمینی است برای بر طرف کردن بخشی از موانع کسب و کارهای نوپا که فعالیت می کنند.
آذری جهرمی با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات شامل سه بخش است که شامل زیرساخت، خدمات و محتوا است گفت: با موافقت رییس جمهور قرار شد در طی دو سال پیش رو 500 میلیارد تومان برای توسعه خدمات کسب وکارهای نوپا که در این عرصه کار می کنند برای تامین منابع مالی آنها اختصاص پیدا کند. 
وزیر فاوا با بیان این که این حمایت می تواند هم مستقیم در اختیار کسب وکارهای نوپا قرارگیرد و هم می تواند به صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر تزریق شود گفت: ظرف سه هفته آینده با جمع بندی که وزارت ارتباطات با مرکز ملی فضای مجازی خواهد داشت، نحوه اعطای این تسهیلات اعلام می شود که می تواند به بخش دانش بنیان و جوانان ما انرژی خیلی خوبی تزریق می کند و انتظار داریم با اعطای این تسهیلات آنها بتوانند لایه خدمات را توسعه دهند.
آذری جهرمی گفت: در مصوبه دیگری، هیات دولت وزارت فاوا را مکلف کرد تا با تشکیل کمیته ای با حضور وزرای ذی ربط و نمایندگان مرکز ملی فضای مجازی، سند استراتژی ایران در اقتصاد دیجیتال را ظرف یک ماه آینده تدوین و به هیات دولت پیشنهاد دهد.
وی ادامه داد: این پیشنهاد در کمیسیون های دولت بررسی خواهد شد تا در نهایت ظرف شش ماه آینده بتوانیم سند توسعه اقتصاد دیجیتال را در کشور داشته باشیم.

 شفاف سازی درباره نحوه رفع فیلتر تلگرام
رییس دفتر رییس جمهور نیز در حاشیه جلسه هیات دولت با بیان اینکه امروز در دنیا فضای مجازی در خدمت اشتغال و اقتصاد است، گفت: اقتصاد دیجیتال نقش والایی در تحقق رفاه مردم دارد. آقای فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی گزارش بسیار خوبی از برنامه های این شورا برای ایجاد اشتغال ارایه کردند. امیدوارم بتوانیم در این مسیر گام های موثری برداریم.
محمود واعظی در پاسخ به این پرسش که آیا رییس جمهور دستور رفع فیلتر تلگرام را دادند؟ گفت: این موضوع در شورای عالی امنیت ملی مطرح و درباره آن تصمیم گیری شد.
رییس دفتر رییس جمهور درباره برنامه های دولت برای بومی سازی پیام رسان ها در فضای مجازی گفت: در این جلسه رییس جمهور دستور دادند که وزارت ارتباطات به جد دنبال سرمایه گذاری و حمایت از اپلیکیشین ها و شبکه های مجازی باشد که پیام رسان های بومی را داشته باشیم. قابل قبول نیست که مردم از یک شبکه اجتماعی انحصاری استفاده کنند البته حق مردم این است که از شبکه های اجتماعی استفاده کنند ولی از نظر امنیت ملی نمی شود یک شبکه اجتماعی فقط باشد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :