آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 231844
تاریخ انتشار : 7 بهمن 1396 8:13
تعداد بازدید : 621

افت فروش گوشی‌های گران قیمت در دنیا نشان داد

گرانی؛ چشم اسفندیار پرچمداران 2018

امسال تولیدکنندگان اقدام به عرضه گوشی های شان با قیمت بسیار بالایی کردند و به این ترتیب پایه گوشی های پرچمدار را بر ۱۰۰۰ دلار گذاشتند.

مهدی شیخ الاسلامی
در حالی که تصور می شد گوشی های امسال با توجه به قیمت بالایی که دارند از ویژگی های فوق العاده ای برخوردار باشند، اما ظاهرا امسال طبق روند سال های گذشته تنها قابلیت هایی به این گوشی ها افزوده شد که ارزش این میزان افزایش قیمت را نداشتند.
برای مثال تا پیش از این، هر سال میانگین قیمت گوشی های اپل بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ دلار بود که امسال این میزان یک باره به ۱۰۰۰ دلار افزایش یافت. البته برخی از مدل های آیفون حتی به قیمتی بیش از ۱۲۰۰ دلار هم رسیده است. بر این اساس در کشورمان این گوشی با قیمتی حدود ۵ تا ۶ میلیون تومان به فروش می رسد.
سامسونگ هم به تبعیت از اپل قیمت گوشی های پرچمدارش را به همین میزان رساند و گوشی نوت ۸ را با قیمت پایه ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان وارد بازار ایران کرد.
هوواوی هم به همین میزان قیمت گوشی هایش را افزایش داد تا به نرخ معمول بازار دست یابد و این در حالی است که هوواوی به عنوان برندی شناخته شده است که گوشی هایش را با قیمت مناسبی به بازار عرضه می کند، اما حالا دیگر خبری از گوشی های اقتصادی از این برند محبوب چیینی نیست، مگر در مورد گوشی های میان رده و پایین رده این برند.
ال جی هم دست کمی از سایر تولیدکنندگان نداشت و گوشی های امسالش را به خصوص گوشی پرچمدارش از سری V را با قیمت بسیار بالایی به بازار عرضه کرد.

 بازخورد کاربران
درحالی که پیش بینی می شد با افزایش قیمت گوشی ها، میزان درخواست از این دستگاه های جدید نیز افزایش یابد، اما ظاهرا موضوع افزایش قیمت کاملا نتیجه برعکس داشت.
مثلا در مورد آیفون اپل از چند سال پیش تاکنون بسیاری از قشر متوسط تازه توانستند استطاعت خرید این گوشی ها را پیدا کنند، اما امسال پس از عرضه آیفون با قیمت بالای هزار دلار نه تنها قشر متوسط امکان خرید این گوشی ها را ندارند، بلکه کاربرانی هم که برای خرید گوشی تازه اپل برنامه ریزی کرده بودند، بعد از عرضه این گوشی و مقایسه قابلیت ها و طراحی آن نسبت به نسل قبل، انگیزه خود را برای خرید این دستگاه از دست دادند.
گوشی های گرانقیمت سامسونگ هم ظاهرا با پیش بینی ها جلو نمی رود.
گوشی های پرچمدار هوواوی هم اگرچه با امکانات و پیشرفت هایی نسبت به نسل قبل راهی بازار شدند، اما قیمت بالای آنها، ظاهرا به نوعی روی انتخاب کاربران تاثیر گذاشته است.
ال جی نیز اگرچه سهم ناچیزی از بازار موبایل دارد و مدام اخباری از میزان کاهش سهم و درآمدش در بازار موبایل دنیا شنیده می شود، اما به تبعیت از سایر تولیدکنندگان جدیدترین گوشی هوشمندش را با نرخ بسیار بالایی روانه بازار کرد موضوعی که می تواند موقعیت ال جی را باز هم دچار تنزل بیشتری کند.
البته نمی توان همین افزایش قیمت را در مورد سایر برندها همچون سونی و موتورولا و سایرین نادیده گرفت.
بر این اساس در طول ۴–۵ ماه گذشته، کاربران به جای اینکه گوشی های گران قیمت و پرچمدار را انتخاب کنند، به سوی خرید گوشی های میان رده که تقریبا دست کمی از گوشی های پرچمدار ندارند، روی آوردند. در مورد آیفون کاربران مدل های قدیمی تر که قیمت معقولی دارند را انتخاب کردند. کاربران گوشی های سامسونگ نیز، دستگاه های سری A را برگزیده اند که تقریبا قابلیت هایی مشابه گوشی های پرچمدار دارند. 
نسل قبل گوشی های هوواوی هم به دلیل طراحی و قابلیت های خاصی که دارند بیشتر مورد استقبال قرار گرفته و در مورد سایر برندها نیز وضع به همین منوال است.
در این میان کاهش میزان تقاضا و خرید گوشی های آیفون باعث شد که خبرهایی مبنی برکاهش میزان تولید گوشی های آيفون منتشر شود. حتی خبرها حکایت از توقف تولید این گوشی دارند. در مورد سایر برندها نیز احتمالا وضع به همین منوال ادامه خواهد یافت.

 کلام آخر
به این ترتیب به نظر می رسد اگر وضعیت بازار گوشی های پیشتاز به این شکل پیش برود و در خوشبینانه ترین حالت قیمت گوشی ها ثابت بماند، بسیاری از این گوشی ها مشتریان خود را از دست داده و به سوی خرید گوشی های میان رده و نیز برندهایی که قیمت مناسب تری برای گوشی هایشان ارایه می دهند روی 
بیاورند. 
در این میان به نظر می رسد شرکت های چینی که حالا صاحب برندهای معروفی شده اند، بتوانند از این افزایش قیمت سود بسیاری عاید خود کنند. همانطور که در طول سال جاری شاهد قرار گرفتن سه برند چینی در میان ۵ برند بزرگ تولیدکننده گوشی بودیم.
بر این اساس به نظر می رسد بهترین راه برای تولیدکنندگان که بخواهند سهم بازار خود را همچنان افزایش داده یا حفظ کنند، کاهش قیمت است وگرنه به زودی بازار موبایل دنیا در اختیار شرکت های چینی قرار می گیرد و محصولات گرانقیمت سامسونگ و اپل روی دستشان باقی خواهد ماند.
لذا قیمت مهمترین پاشنه آشیل گوشی سازان در سال 2018 است که باید فکر برای آن کنند وگرنه خریداران منتظر عرضه مدل های جدید و شکست و اقتصادی شدن قیمت مدل های پیشتاز قدیمی تر خواهند ماند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :