آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 238252
تاریخ انتشار : 15 اردیبهشت 1397 11:2
تعداد بازدید : 5552

روزی که روز آقای برنرزلی است

ده سال پیش در چنین روزهایی مراسم پانزده سالگی WWW برگزار شد. تیم برنرزلی، پدر وب در این مراسم گفت: «دهان وب هنوز بوی شیر می دهد». او در سخنرانی عنوان کرد که «روزی فرا می رسد که وب تمام اطلاعات روی زمین را در اختیار هر کاربری قرار خواهد داد».

بهار ادیبان
حالا آقای برنرزلی 62 سال دارد و در بوستون زندگی می کند. وب 2 دورانش را سپری کرده است و درباره وب 3 صحبت می شود. حتما آقای برنرزلی که اهل شبکه های اجتماعی است و در توییتر نیز یک اکانت وریفای شده دارد @timberners_lee خبر از گردش اطلاعات در اینترنت دارد. لابد خبر دارد انتشار اطلاعات و تامین امنیت آن در رسانه های اجتماعی تبدیل به چه بحرانی شده است. 
همانطور که آقای برنرزلی گفته حتما روزی فرا می رسد که وب تمام اطلاعات روی زمین را در اختیار کاربران قرار دهد. اما تصورش هم وحشتناک است؛ تصور دسترسی به همه اطلاعات روی زمین. این روزها بسیاری از ما نگرانی حفاظت از حریم خصوصی خود را داریم. نگران تامین امنیت اطلاعاتی هستیم که در شبکه های اجتماعی با دیگران به اشتراک می گذاریم. و البته نگرانی اصلی مان اطلاعاتی است که شبکه های اجتماعی، چراغ خاموش از ما جمع می کنند و قطعا استفاده هایی از آنها نیز می کنند. 
اطلاعات، امروز اصلی ترین دغدغه نسل ِ بشر است. ما نیازمند قوانین سختگیرانه همراه با قدرت نظارتی و اجرایی داریم که بتواند امنیت اطلاعات مان را تضمین کند. نیازمند در امان ماندن از سیل اخبار جعلی هستیم که می تواند موجب به وجود آمدن بحران های سیاسی و اجتماعی شود. نیازمند ابزاری برای جلوگیری از بازی های سیاسی و رسانه ای هستیم. و بیش از همه نیازمند فرهنگی متناسب با سرزمین مان برای فعالیت در رسانه های اجتماعی هستیم. این نیازها را چه کسانی و چطور می توانند پاسخ دهند؟ دولت ها، جوامع بین المللی یا کاربران. 
طبیعی است که برای برآورده کردن این نیازها لازم است همه با هم همکاری کنند. اما مشکلی که وجود دارد این است که هر دولتی بنا بر مصلحتی که برای ادامه حیاتش به آن نیازمند است قوانین را وضع می کند. شفاف سازی و دسترسی آزاد به اطلاعات در فضای مجازی ممکن است حیات بسیاری از دولت های امروز را به خطر بیندازد؛ دولت هایی که فساد مالی تا لایه های زیرین آن رسوخ کرده، دولت هایی که با زد و بندهای سیاسی قدرت را در دست دارند و نه میل و علاقه مردم، دولت هایی که بدون اعمال خشونت امکان حکمرانی ندارند. به این ترتیب نمی توان چندان به قوانین و نظارت ناشی از وجود آن دل بست. جوامع بین المللی هم بازوی قدرتمندی نیستند و کاربران...کاربران سرگردان در گروه ها و بازی های سیاسی با اخبار جعلی و بازی های رسانه ای به هر سویی می روند. برخی از آنها خشمگین هستند. برخی آگاهی نسبت به قوانین شبکه های اجتماعی ندارند، برخی ناآگاهانه با انتشار اطلاعات شان خود را به خطر می اندازند و برخی تلاش می کنند از این ابزار برای بازپس گیری آزادی های مدنی استفاده کنند، انتقاد کنند، تحلیل کنند و فعال باشند. راهی که پیش رو داریم در زندگی همه ما مهم و تاثیرگذار است؛ چه سیاستمدار باشیم، چه تاجر، چه استاد دانشگاه، چه محصل، چه صاحب کسب و کاری کوچک. باید همه با هم کمک کنیم تا روزی که آقای برنرزلی منتظرش است، روز بحران سازی برای هیچ کس نباشد و از شر هرج و مرج خلاص شده باشیم.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :