آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 238686
تاریخ انتشار : 23 اردیبهشت 1397 10:23
تعداد بازدید : 505

انتقاد از نقض حریم خصوصی کاربران در گوگل دوپلکس

گوگل در کنفرانس I/O از نسخه آزمایشی گوگل دوپلکس رونمایی کرد که مبتنی بر هوش مصنوعی است و همانند انسان صحبت می کند و می تواند برخی از کارها را به جای انسان انجام دهد. اما هم اکنون که دو روز بیشتر از زمان رونمایی این قابلیت نگذشته، نقدهای بسیاری درباره حریم خصوصی افراد شده است.

فناوران- گوگل دوپلکس می تواند شبیه انسان ها صحبت کند و اگر کسی پشت خط تلفن با این روبات مکالمه کند، شاید اصلا متوجه نشود در طرف دیگر خط یک روبات در حال گفتگو است که همین مساله باعث شده که بسیاری این قابلیت را به نوعی نقض حریم خصوصی افراد بدانند. 
طراحی گوگل دوپلکس به گونه ای است که جملات را کاملا محاوره ای ادا می کند و حتی هنگام مکالمه همانند انسان مکث می کند و این موضوع باعث می شود که عملکرد آن را طبیعی تر نشان دهد.
انتقاد کارشناسان فنی مربوط به همین قضیه است. آن ها معتقدند وقتی این روبات اینقدر شبیه به انسان ها صحبت می کند و طرف مقابل نداند در حال مکالمه با یک روبات است، این وضعیت با اصول اخلاقی و اجتماعی مغایرت دارد. از سوی دیگر این منتقدان اعتقاد دارند چنین فناوری می تواند پایه گذار مسایل مختلفی در جامعه باشد. آنها می گویند طرف مقابل که با روبات صحبت می کند، باید بداند در حال مکالمه با یک روبات است و گوگل برای این موضوع باید تدبیری بیندیشد.
کارشناسان معتقدند درست نیست یک انسان با یک روبات صحبت کند ولی اطلاع نداشته باشد که در حال مکالمه با روبات است. بر این اساس گوگل در صدد برآمده تا عملکرد دوپلکس را شفاف تر کند. این غول جست وجوگر در بیانیه ای اعلام کرد که این روبات مبتنی بر هوش مصنوعی، به همراه یک سیستم جدید کامل خواهد شد. در این صورت، وقتی شخصی می خواهد با روبات صحبت کند، اول به وی اطلاع داده می شود که در حال مکالمه با یک روبات است و بعد مکالمه آغاز می شود. 
گوگل همچنین اعلام کرده است که کسب و کار کاربران برای ما اولویت است. شفافیت در هر محصولی جزو استراتژی های مهم ما است. گوگل دوپلکس در مرحله آزمایش است و بی شک ما به حوزه کسب و کار و نقض قوانین اخلاقی و اجتماعی توجه داریم.
همین مساله و شباهت بیش از حد گفتار و بیان گوگل دوپلکس به انسان ها، از نظر برخی کارشناسان می تواند منجر به فریب انسان ها شود و اگر نظارت درستی روی آن وجود نداشته باشد، باید از این فناوری به شدت ترسید و نگران آینده آن بود. اگر این فناوری بدون نظارت دقیق و با حدود مشخص شده ای به بازار عرضه شود، می تواند بسیار ترسناک باشد و چالش های بسیاری با خود به همراه داشته باشد. 
بنابراین بسیاری از منتقدان معتقدند این محصول به راحتی می تواند انسان ها را فریب دهد و خود را در قالب انسان جا بزند و شاید دست به هر کار دیگری هم بزند. اگر این محصول بدین صورت وارد بازار شود، گوگل قطعا بسیاری از اصول را زیر پا گذاشته است. 
البته هم اکنون کاربرد گوگل دوپلکس بسیار محدود است و فعلا فقط برای رزرو رستوران و آرایشگاه و مواردی از این قبیل به شکل آزمایشی کاربرد دارد. 
گوگل همچنین اعلام کرده است که در حال بحث و تبادل نظر جدی در مورد مسایل و چالش های گوگل دوپلکس است. 
گوگل شفافیت در فناوری را موضوع مهمی تلقی و اعلام کرده است که این کمپانی در حال طراحی سیستمی است که روبات بودن گوگل دوپلکس را به مخاطب اطلاع رسانی کند. آنچه در کنفرانس گوگل I/O به نمایش گذاشته شد تنها نسخه آزمایشی این فناوری بود. 
بنابراین باید به این موضوع توجه کرد که بدون شک گوگل دوپلکس در مراحل اولیه طرح و توسعه است و در حال حاضر هنوز محصول نهایی نیست. حتی در کنفرانس توسعه دهندگان گوگل I/O هنگامی که این فناوری جدید معرفی شد، نسخه آزمایشی به نمایش گذاشته شد. 
البته گوگل در کنفرانس I/O درباره نقض حریم خصوصی کاربران هیچ توضیحی ارایه نداده و همین موضوع باعث شده تا نقد و انتقادهای زیادی درباره این موضوع به راه بیفتد و حتی حدس هایی درباره اینکه ممکن است از این روبات برای خواندن هرزنامه ها استفاده شود یا در حوزه های غیر اخلاقی یا امنیتی از آن سوءاستفاده هایی شود، حواشی بسیاری وجود دارد.
بنابراین با توجه به اینکه گوگل هم اکنون با انبوهی از نظرات و انتقادات روبه رو شده است انتظار می رود که در نسخه نهایی شفاف سازی کند تا قضیه نقض حریم خصوصی کاربران به موضوعی چالشی تبدیل نشود.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :