آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 239065
تاریخ انتشار : 29 اردیبهشت 1397 13:55
تعداد بازدید : 5369

آقای رییس جمهور یاد آر

شبنم کهن چی- سال 92 که روحانی برای اولین دور از دوران ریاست جمهوری خود در جریان انتخابات تبلیغ می کرد، یکی از تفاوت هایش با سایر کاندیداها که توجه بخش بزرگی از نسل جوان را به خود جلب کرد، استفاده از شبکه های اجتماعی بود. در آن زمان حرف های زیادی از سوی روحانی مطرح شد که برای اکثریت جامعه امیدوار کننده بود. بخشی از حرف هایش درباره حق دسترسی کاربران ایرانی به اطلاعات جهانی بود، بخشی درباره گردش آزاد اطلاعات بود. وقتی اولین دور از دوران ریاست جمهوری وی شروع شد در اولین نشست های خبری و هر از گاهی در صفحه توییتر خود باز هم از شکستن انحصار صحبت کرد، از رسانه های آزاد، توقف توقیف و گردش آزاد اطلاعات.

Shkohanchi@
این روزها که فیلترینگ به صورت گسترده نه تنها دسترسی مردم به ابزارهای آنلاین و اطلاعات جهانی را مختل کرده بلکه در زندگی روزمره و کسب و کار آنها نیز اثر گذاشته است، خوب است آقای رییس جمهور نگاهی به توییت های خود از سال 2013 تا کنون بیندازد و این تاریخ مکتوب که سراسر به دست خودش نوشته شده است را تورق کند. 
در اینصورت حتما ایشان خواهند دید در اولین توییت های خود پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری دولت یازدهم ( 11 تیر 1392) در توییتر خود نوشت: «فیلترینگ گسترده جز این که دیوار بی اعتمادی میان مردم و دولت را بیشتر می کند و به اقتصاد ما ضربه می زند خاصیت دیگری ندارد». چند ماه بعد در نیمه مهر ماه همان سال رییس جمهور خبر داد: «موضوع رفع فیلتر شبکه های اجتماعی در کارگروهی خارج از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حال بررسی است». یکی از طلایی ترین توییت های آقای رییس جمهور درباره فیلترینگ، روز پنجم آذر ماه 92 منتشر شد. روحانی در صفحه توییتر خود نوشت: «بهترین فیلتر، افکار عمومی است. #صدروز». و چند روز بعد هم گلایه کرد که «شما بدانید، اگر جو را امنیتی کردید، نفاق را توسعه دادید». اما این صحبت های قشنگ مختص به سال اول پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری نبود. روز جهانی ارتباطات سال 93 در صفحه توییترش نوشت: «حق ارتباط با شبکه اطلاعات جهانی را به عنوان یک #حق شهروندی در کشور به رسمیت می شناسیم». 
حرف های آقای رییس جمهور درباره فضای مجازی، دسترسی به اطلاعات و فیلترینگ مشمول مرور زمان شد. نه تنها حرف ها تکرار نشد بلکه اظهار نظر در باب مسایل روز اینترنت کمتر و کمتر و تناقض حرف و عمل بیشتر و بیشتر شد. مرداد ماه سال 95 رییس جمهور توییت کرد: «امروز نسل #جوان، نیازمند #هدایت و آموزش در حوزه ارتباطات و فضای مجازی است؛ ممنوعیت و #فیلترینگ راه حل نیست». 
اوضاع به همین منوال پیش رفت تا رسیدیم به امروز؛ اردیبهشت 97. نه تنها مشکل فیلترینگ در کشور حل نشده بلکه یک قدم فراتر گذاشته شده است. وزیر جوان آقای رییس جمهور اعلام کرده: «بستن فلیترشکن ها آغاز شده است». بخشی از این تصمیم نیز به حکمی که از زیرمجموعه های قوه قضاییه داده و قوه مجریه نیز باید آن را اجرا کند بازمی گردد.
باید گاهی تلنگر زد تا وعده ها و حرف ها و شعارها دوباره به خاطر آورده شود؛ آقای رییس جمهور به یاد آر. البته ما هم باید هر از گاهی به یادآوریم که قوه مجریه به تنهایی قادر به ایجاد تغییر نیست. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :