آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 246238
تاریخ انتشار : 12 مهر 1397 8:53
تعداد بازدید : 362

رییس شورای انتظامی کل سازمان نظام صنفی رایانه‎ای:

داوری راهکاری مطمئن برای حل اختلافات درون صنفی است

رییس شورای انتظامی کل سازمان نظام صنفی رایانه‎ای گفت: داور بر پایه توافق طرفین اختلاف انتخاب می‎شود و ضمانت اجرای رای داوری از جهاتی نسبت به رای دادگاه سهل الوصول‎تر است.
undefined
نصر کشور- حسین نوروزی تفاوت‎های حل اختلاف میان اشخاص حقیقی و حقوقی در نظام قضایی و داوری را تشریح کرد و افزود: روش معمول برای حل و فصل اختلافات مراجعه به نظام قضایی است. لذا هر گاه اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی از سایر اشخاص حقیقی یا حقوقی مطالباتی داشته باشند به دادگاه مراجعه می‎کنند و خواسته خود را مطرح می‎کنند. استفاده از روش داوری عمدتا در مسایل حقوقی مرسوم است نه مسایل کیفری؛ به طور معمول تاجران و بازرگانان از این روش استفاده می کنند و موضوعات مورد اختلاف خود را به داوری ارجاع می‎دهند. رییس شورای انتظامی کل با تاکید بر اینکه داوری باید در قرارداد به صورت پیش شرط قید شده باشد، افزود: در موارد بروز اختلاف داور واحد یا هیات داوران اصولا وسیله طرفین اختلاف انتخاب می شوند که در صورت انتخاب هیات داوران این هیات متشکل از سه، هفت یا... نفرکه علی الاصول تعداد آنان فرد است تا اتخاذ تصمیم آن ها ممکن باشد.
او در پاسخ به اینکه چه زمانی برای انتخاب داور یعنی زمان انعقاد قرارداد اصلی یا بعد از بروز اختلاف پیشنهاد می شود، گفت: بهتر است مراجعه به داوری را در زمان انعقاد قرارداد اصلی پیش بینی کنند، زیرا وقتی طرفین به اختلاف می رسند به طور طبیعی احتمال دارد در انتخاب داور هم با مشکل مواجه شوند.
نوروزی در خصوص نحوه انتخاب داور قبل یا بعد از بروز اختلاف افزود: داوری یا باید به صورت شرط ضمن عقد قید شود؛ به عبارتی طرفین ضمن امضای قرارداد اصلی حکمی را پیشنهاد می‎کنند مبنی بر این که در صورت بروز اختلاف بین خود در اجرا، تفسیر یا تعبیر، حل و فصل آن با داور باشد. یا به موجب یک قرارداد مستقل و جدای از قراردا اصلی اقدام به انعقاد قرارداد مجزای داوری کنند. او در ادامه دو راهکار به اعضای سازمان نصر کشور که علاقه مند هستند مسایل خود را برای داوری به سازمان ارجاع دهند پیشنهاد کرد و گفت: در اینجا اعضای سازمان نصر دو راه حل دارند، یا یک فرد را به عنوان داور انتخاب کنند یا سازمان نظام صنفی رایانه‎ای را که از قبل یک مرکز داوری ایجاد کرده است به عنوان مرجع داوری برگزینند که در این صورت ذکر نام سازمان به عنوان شرط ضمن قرارداد کافی است. رییس شورای انتظامی کل درباره ضمانت اجرای آرا داوری، گفت: ضمانت اجرای رای داور از جهاتی متناسب تر و سهل الوصول تر از رای دادگاه است چون انتخاب داور طبق توافق طرفین صورت می گیرد. بنابراین هر دو طرف دعوا رای آن را آسان تر می پذیرند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :