آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 251268
تاریخ انتشار : 1 دی 1397 11:1
تعداد بازدید : 607

وزیر ارتباطات خواستار شد:

اپ های ایرانی بخش ویژه کودکان ایجاد کنند

​وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از اپلیکیشن های پرکاربر ایرانی خواست نسخه ویژه کودکان را راه اندازی کرده و یا بخش ویژه ای برای کودکان ایجاد کنند.
undefined
فناوران- محمد جواد آذری جهرمی همراه با امیر ناظمی رییس سازمان فناوری اطلاعات ظهر پنجشنبه میزبان تعدادی از مدیران اپلیکیشن ها و سرویس های ایرانی بود. این افراد شامل مدیران 10 سرویس ایرانی به همراه مدیران اپلیکیشن های پرکاربر حوزه کودک و نوجوان می شدند.
این نشست در عمارت کلاه فرنگی برگزار شد، ساختمانی زیبا متعلق به دوره قاجار که شنیده می شود قرار است دفتر وزیر ارتباطات به این مکان منتقل شود. نکته این نشست نیز آن بود که وزیر ارتباطات تلاش داشت ضمن هم اندیشی با مدیران این پلتفرم ها، از آنها بخواهد تا پایان سال اپلیکیشن یا بخش ویژه کودکان راه اندازی کنند تا امکان رونمایی آن در جشنواره کودکآنلاین فراهم شود.
وزیر ارتباطات در این نشست با بیان این که جشنواره کودکآنلاین برای تولید محتوا، یک شتاب دهنده است، گفت: در این جشنواره ایده ها بررسی و محصول اولیه در اختیار ایده های برتر قرار می گیرد و از آنها حمایت می شود. تا دو روز پیش نزدیک به ۷۰۰ اثر برای جشنواره ارسال شده بود که بعضی از محتوای ارسال شده هیجان انگیز بود که بعضا تولیدکنندگان آنها مدعی بودند که سال ها پیش این ایده ها شکل است اما به دلیل نبود بازار و سرمایه گذار آن را به کنار گذاشتند.
آذری جهرمی به جلسه سه ساعته صبح خود با حدود ۲۰ تن از دانش آموزان تهرانی که در آن درباره تولید محتوای حوزه کودک و فضای مجازی به گفت و گو نشسته بود پرداخت و گفت: در کنار  رشد فضای مجازی و فرصت های آن، تهدیدهایی وجود دارد که در این میان اقشار مختلف کودک و نوجوان آسیب پذیرترین قشر هستند بنابراین نیاز است اکوسیستمی برای آنها در این فضا درست کنیم.  
وی با بیان اینکه برای ساخت این اکوسیستم به سه زنجیره نیاز است گفت: زنجیره نخست فرهنگ سازیست. زنجیره دوم لایه خدمات و زنجیره سوم محتوا است که همه با هم ارتباط دارند. 
وی با بیان اینکه برنامه ریزی کردیم تا در هر سه لایه و زنجیره کار کنیم گفت: تلاش کردیم تا طی اقدامی سایر دستگاه های دولتی پای کار بیایند و برنامه بدهند تا تقسیم کاری صورت گیرد که بعد از چند جلسه آنها می پرسیدند که چقدر بودجه می دهید که توضیح دادیم که خودتان باید بودجه موردنظر برنامه های مختص خود را تامین کنید چرا که ادامه این روند بدین شکل ممکن نیست.
آذری با بیان تلاش های صورت گرفته برای تهیه گزارش های مقایسه ای با آنچه در داخل صورت گرفته است و گزارش تطبیقی با آنچه در خارج کشور وجود دارد، افزود: به این نتیجه رسیدیم نگاه به اینترنت کودک و نوجوان بر مبنای نگاه دولتی به هیچ جا نمی رسد اما بی توجهی به آن آفت زیادی در پی دارد و توجه به آن چه دستاوردهای در پی خواهد داشت. 
وزیر ارتباطات با بیان اینکه خیلی از گروه ها در زمینه تولیدمحتوای کودک و نوجوان کار کرده اند ولی بازاری برای آن ندارند، گفت: در نظرسنجی توییتری، پیش از حمله گسترده روبات ها به آن، مشخص شد که بیش از ۷۰ درصد کاربران گفته بودند که در مورد ابزار نظارتی والدین برای استفاده کودک و نوجوان از اینترنت اطلاعی ندارند و تنها ۸ درصد گفته بودند که از این ابزار اطلاع داریم و با آنها کار می کنیم.  
آذری با بیان بی اطلاعی جمعیت زیاد مردم از ابزارهای موجود در این حوزه گفت: برای نظارت بر رفتار کودک و نوجوان وقتی آنها در زمان خواب تبلت بدست به رختخواب می روند، درگوشی والدین این امکان صیانت وجود دارد و زیرساخت فنی آن نیز موجود است هر چند که باید ها و نبایدهای آنرا می بایست آموخت.
 وزیر ارتباطات از برگزاری دوره های آموزشی سازمان های مردم نهاد در آینده خبر داد و گفت: این سازمان های مردم نهاد بعدا به میان مردم خواهند رفت آن هم برای آموزش تا والدین یاد بگیرند که چگونه بر رفتار کودکان در فضای مجازی می توان نظارت داشت. 
او با بیان اینکه به لحاظ محتوایی در حوزه کودک و نوجوان عملکرد خوبی دیده نمی شود و حلقه مفقوده ای دارد افزود: در نظرسنجی دیگری از کاربران در مورد محتوای این حوزه در فضای مجازی چه از سوی صداوسیما، تولیدکنندگان داخلی و تولیدکنندگان خارجی، پرسیده شد که انگار وقتی نام صداوسیما می آید موضوع خود به خود سیاسی می شود چراکه تا قبل ورود بات ها و اختلال درنظرسنجی تنها ۸ درصد آرا به محتوای تولید شده صداوسیما اختصاص پیدا کرد.  

 تصمیم انقلابی برای خدمات ارزش افزوده
در بخش دیگری از این نشست وزیر ارتباطات گریزی نیز به مسایل و مشکلات حوزه خدمات ارزش افزوده زد و گفت: درباره اقتصاد ناسالم حوزه ارزش افزوده تصمیم انقلابی خواهیم گرفت. تمام تلاش ما این است که اقتصادهای سالمی که شکل گرفته دچار مشکل نشوند. ولی هرچه بیشتر جلو می رویم فساد بیشتری می بینیم. در این باره تصمیماتی خواهیم گرفت البته مراقبیم اقتصاد ناسالم, اقتصادهای سالم را تحت تاثیر قرار ندهد.

 دستگاه های دیگر کار نکردند، ما وارد شدیم
آذری جهرمی با بیان اینکه وزارت ارتباطات در حوزه تولید محتوا تخصصی ندارد، گفت: سایر دستگاه ها که کار می کردند به دلایل مختلفی نتوانستند کاری از پیش ببرند بنابراین تصمیم به ورود گرفتیم چراکه مساله روی زمین مانده ایست هر چند اگر دستگاهی خواست وارد شود ما حاضر به واگذاری نیز هستیم.
او به ظرفیت های بخش ترویج و تولید پرداخت و گفت:  بخش مهم تر عرضه محصول است که از همین رو می خواهم پلتفرم های اختصاصی کودک داشته باشیم تا نخست پدر و مادر  بدانند که از کجا محتوا در اختیار کودکان و نوجوانان قرار دهند و محتواهای دیگر مخلوط آنها نباشد و کودک و نوجوانان بدانند که محتوا را از کجا باید در اختیار داشته باشند و دوم اینکه تولیدکنندگان محتوا نیز  بدانند که برای عرضه محصول به کجا باید بروند تا زنجیره واسط برای اقتصادی کردن چرخه تولید محتوا وجود داشته باشد. 
 وی موضوع بعدی را توجه به استانداردهای محتوای کودک و نوجوان دانست و افزود: یکی از نکات مهم استاندارد محتوا، دسته بندی سنی محتواست تا مشخص باشد که هر محتوا مختص چه سنی است و در زمان آپلود محتوا می توان آن را سوال کرد و در زمان رجوع سن کاربر چک شود تا متناسب با آن محتوا در اختیارش قرار گیرد. 
وزیر ارتباطات با بیان اینکه هم اکنون همراه اول حمایت از جشنواره کودکآنلاین را بر عهده دارد، گفت: البته این امکان وجود دارد تا گروه های سرمایه گذار و اسپانسر های دیگر ورود پیدا کنند که تا کنون مذاکراتی نیز صورت گرفته است تا اکوسیستمی خوب برای بچه ها و برای بهتر کردن محتوای فضای مجازی برای آنان فراهم شود.

 بخش خصوصی چه گفت؟
یکی از دغدغه های اصلی مدیران اپلیکیشن ها در این نشست نبود امکان تشخیص کاربر کودک از بزرگسال در اینترنت و با استفاده از سیم کارت بود چرا که اصولا افراد زیر 18 سسال امکان خرید سیم کارت ندارند. در این رابطه وزیر ارتباطات گفت که این مشکل به زودی حل می شود.
همچنین یکی دیگر موارد مورد نظر مدیران این سرویس ها این بود که راه اندازی اپلیکیشن مستقل، نیاز به بازاریابی گسترده و جذب کاربر دارد که کار پرهزینه ای است با این حال بیشتر سرویس ها آمادگی راه اندازی بخش ویژه کودکان را داشتند. 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :