آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 259370
تاریخ انتشار : 24 شهریور 1398 13:0
تعداد بازدید : 485

تسهیلات کلان بانک ها به شرکت های تابعه می رسد

مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی درباره راهکارهای رونق تولید در سال 1398 در حوزه اقتصاد کلان، بر ضرورت مدیریت نقدینگی و جلوگیری از حملات سفته بازانه نقدینگی به بازارهای رقیب تولید تاکید کرد.
undefined

فناوران- مرکز پژوهش های مجلس اعلام کرد: اعطای تسهیلات کلان یکی از مصادیق خلق پول جذاب بانک ها و مؤسسات اعتباری است که غالباً به شرکت های تابعه و وابسته آنها تعلق می گیرد و کنترل این نوع از تسهیلات می تواند تا حد زیادی رشد نقدینگی را تحت مدیریت قرار دهد.
در گزارش بازوی کارشناسی مجلس در توضیح این موضوع آمده است: «یکی از الزامات اقتصاد کلانی حمایت از تولید و ایجاد رونق در سرمایه گذاری و فعالیت های اقتصادی، پیش بینی پذیر بودن بازارها و ثبات در قیمت هاست. از مؤلفه های مهم اثرگذار بر این ثبات و پیش بینی پذیری، کمّیت و کیفیت نقدینگی و تغییرات آن با توجه به انگیزه های سفته بازانه است. مشاهده کمّیت و کیفیت رشد نقدینگی در سال های اخیر و نوسانات بازار ارز و افزایش قیمت ها در سال 1397، ضرورت اندیشیدن به مساله مدیریت نقدینگی را آشکار ساخته است.
رشد نقدینگی در سال های پس از نیمه 1392 با سهم بالای شبه پول همراه بوده و متوسط نسبت پول به شبه پول طی دوره مذکور به حدود 15 درصد رسیده است. این نگرانی زمانی جدی تر می شود که بدانیم توزیع نقدینگی کشور بسیار نامتوازن و نابرابر است و بخش قابل توجهی از سپرده ها در اختیار اشخاص محدودی است؛ لذا تغییر ترکیب نقدینگی و آثار تورمی فوق الذکر تنها در گرو تصمیم افراد معدودی قرار دارد.
همه مسایل فوق الذکر در کنار انتظارات تورمی بالا در شرایط تحریم، این دغدغه و نگرانی را ایجاد می کند که دوره آتی می تواند موعد تخلیه آثار تورمی نقدینگی خلق شده در اقتصاد (بیش از آنچه در سال 1397 ، تجربه شد) باشد. در همین راستا مرکز پژوهش ها برای جلوگیری از شوک تورمی (تخلیه دفعی شکاف تورمی سال های اخیر) در سه محور خلق نقدینگی جدید، کنترل نقدینگی موجود و کاهش حجم نقدینگی پیشنهاداتی را ارایه کرده است.
منبع: ایرنا 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :