آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 264224
تاریخ انتشار : 27 آذر 1398 11:53
تعداد بازدید : 4738

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:

اقتصاد دانش بنیان گفتمان قالب حوزه فناوری کشور شده است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این که کشور در حوزه پژوهش و فناوری جوان است، گفت: شرکت های دانش بنیان و محققان برای شکوفاسازی ایده های خود نیازمند حمایت هستند که این حمایت ها ضرورتا مادی نیست، بلکه با تنظیم قوانین و مقررات می توانیم موانع را از پیش پای این شرکت ها برداریم.
undefined

فناوران- منصور غلامی در مراسم افتتاح بیستمین نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری، برگزاری این نمایشگاه را تشکر و قدردانی از زحمات محققانی دانست که سالیان گذشته در حوزه علم و فناوری فعالیت کرده اند.
وی ادامه داد: پژوهش و فناوری در کشور ما تاریخچه طولانی ندارد، ولی دستاوردهای ارزشمندی را داشته است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اگر حرکت جدی به سمت توسعه تحصیلات تکمیلی را یکی از گام های توسعه دانشگاه ها بدانیم، این حرکت از اواسط دهه ۷۰ آغاز شده است.
غلامی با بیان جایگاه علمی کشور، تاکید کرد: دستیابی به چنین جایگاه علمی در کشور در شرایطی حاصل شده است که رقابت های جدی در حال انجام است، لذا دستاوردهای حوزه فناوری جز با عشق و صرف انرژی از سوی محققان محقق نشده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص جایگاه محققان کشور در مراکز علمی دنیا، یادآور شد: همواره این سوال مطرح است که دستاوردهای علمی تولید شده در دانشگاه ها چه مقدار برای حل مشکلات کشور موثر بوده اند. ما در این حوزه خیلی جوان هستیم؛ چرا که ما از دهه ۸۰ یعنی در کمتر از ۲۰ سال در حوزه فناوری به طور جدی وارد شده ایم و در کنار آن، پارک های علم و فناوری را توسعه داده ایم و آثار این اقدامات به تدریج در حال ظاهر شدن است، به گونه ای که شاهد هستیم که توسعه اقتصاد دانش بنیان بخش مهمی از گفتمان کشور است.
وی با تاکید بر ضرورت رفع موانع برای محققان و شرکت های دانش بنیان، ادامه داد: محققان و شرکت های جوان دانش بنیان و استارتاپ ها برای شکوفایی ایده های خود نیازمند حمایت هستند و این حمایت ها ضرورتا از جنس مادی نیست، بلکه گاهی تنظیم قوانین و مقررات بیش از پیش می تواند راهگشای فعالیت شرکت ها باشد.
غلامی، شرایط فعلی را فرصت مناسبی برای شرکت های دانش بنیان دانست و اظهار کرد: اعمال تحریم های ناعادلانه به جامعه شرایطی را ایجاد کرده است، ولی باید توجه کنیم که اگر می خواهیم دوباره تحت فشار قرار نگیریم، لازم است تا به توان داخلی تکیه کنیم و این پایه باید استحکام یابد و فراموش نکنیم که اگر رونقی صورت می گیرد، باید برای حفظ آن مراقبت کنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری حمایت از فناوری های ساخت داخل را بر اساس یک حمایت برنامه ریزی شده دانست و گفت: از سوی دیگر باید این فناوران را به بازارهای جهانی متصل کنیم و در حال حاضر نیز تعدادی از شرکت های دانش بنیان در بازارهای جهانی حضور جدی دارند و باید تا زمانی که کشور به عنوان یک کشور صاحب فناور مطرح شود، از محققان حمایت کنیم.
منبع: ایسنا 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :