آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 264370
تاریخ انتشار : 2 دی 1398 10:34
تعداد بازدید : 4739

معاون فرهنگی مرکز ملی فضای مجازی:

مصوبات شورای عالی فضای مجازی تحلیل پذیر نیست

معاون فرهنگی، اجتماعی و امور محتوایی مرکز ملی فضای مجازی گفت: در مواجهه با مصوبات شورای عالی فضای مجازی، نباید تحلیل و تفسیر صورت گیرد و یک مقام مسوول، نظر شخصی اش را اعمال کند. وقتی موضوعی در شورا به بحث گذاشته می شود، افراد می توانند نظر بدهند و با مباحث مطرح شده مخالفت کنند، اما بعد از تصویب، دیگر کسی حق ندارد مصوبه را تحلیل شخصی کند و باید به دنبال تحقق آن باشد.
undefined

فناوران- امیر خوراکیان، معاون فرهنگی اجتماعی و امور محتوایی مرکز ملی فضای مجازی در پاسخ به این سوال که نقش وزارت ارتباطات در حوزه تولید محتوا چه بوده است، اظهار داشت: وزارت ارتباطات باید به این موضوع پاسخ دهد، اما به نظر ما اتفاقات خوبی افتاده است و ما با حجم گسترده ای از محتوا به خصوص در حوزه صوت و تصویر مواجه هستیم و پلت فرم هایی که خدمات صوت و تصویر ارایه می دهند، در سال های اخیر بسیار تقویت شدند و محتوای بسیار گسترده ای را ارایه می دهند.
وی ادامه داد: خود این پلت فرم ها در یکی دو سال اخیر وارد حوزه تولید شدند و نه تنها از تولیدات موجود استفاده و این ها را منتشر کردند، بلکه در تولید سرمایه گذاری کردند. در حوزه اپ استورها هم ما در مقایسه با کشورهای منطقه شرایط خوبی داریم و در سال های اخیر توسعه خوبی در تولید اپلیکیشن و محتواهایی که در این  اپلیکیشن ها وجود دارد، صورت گرفته است. هرچند ما مشکلات زیادی هم داریم که باید به سرعت پیگیری شود و به دستگاه ها منتقل شود و موانع راه کسب وکار تولید محتوا برطرف شود.
    جویشگرهای بومی ضعیف عمل کردند
خوراکیان با بیان این که در روزهای قطعی اینترنت، در جست وجوی محتوا با مشکلات و محدودیت های زیادی در جویشگرها روبه رو بودیم، افزود: جویشگرهای بومی همان طورکه از قبل می دانستیم و گزارش کرده بودیم که شرایط مطلوبی ندارند، بسیار ضعیف عمل کردند، هم از نظر محتوا و هم زیرساختی که بتوانند پذیرای کاربران باشند. یعنی علاوه بر این که از نظر محتوایی مشکل داشتند، به دلیل ظرفیتی که تامین نشده بود و عدم آمادگی، بر اثر کثرت مراجعه از کار افتادند.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد یک مدل نتیجه بخش توسط وزارتخانه، بیان کرد: ممکن است جویشگر در ابتدا اصلا درآمدی نداشته باشد و برای در دسترس بودن مطالب، فقط برای آن هزینه شود، بنابراین ما مجبور شویم آن را به یک سری سرویس های دیگر پیوند بزنیم که از نظر مالی تامین کننده باشند. نگاه زیست بومی به فضای مجازی، نگاه جامع به خدمات و سرویس ها کمک می کند که جویشگر فعال شود و بتواند محتوا را ارتقا دهد.
معاون فرهنگی اجتماعی و امور محتوایی مرکز ملی فضای مجازی ادامه داد: از طرفی برای تشویق به مراجعه کاربر به جویشگر، باید محتوایی در آن وجود داشته باشد، در مقابل، با قرار گرفتن محتوا، کاربر بیش تری مراجعه می کند و این موارد رابطه مستقیمی با هم دارند. طبیعی است که جویشگر از همان روز اول نمی تواند پاسخگوی تعداد زیادی از کاربران در زمینه ارایه محتوا باشد. اما در شرایطی که محتوا و ظرفیت ارتقا پیدا کند، قطعا مراجعه مردم هم افزایش می یابد. درچنین شرایطی جویشگر بومی باید مزیت هایی داشته باشد که اگر به اطلاع کاربر برسد، کاربر اساسا از اول ترجیح دهد که به جای مراجعه به گوگل، موضوع مورد نظر خود را در جویشگر داخلی جست وجو کند.خوراکیان در پاسخ به سوالی مبنی بر تعبیر پوسته های گوگل برای جویشگرهای بومی بیان کرد: یکی از این جویشگرها چنین شرایطی دارد و نقش واسط بین گوگل و کاربر را ایفا می کند و خودش یک جویشگر مستقل نیست، اما دو جویشگر مستقل هم در کشور داریم که حالت پوسته برای گوگل ندارند. هرچند همین جویشگرهای مستقل هم در زمان قطعی اینترنت مشکل داشتند و به دو دلیل ناقص و ضعیف و عدم پیش بینی ظرفیت لازم، نتوانستند نقش خوبی ایفا کنند و با رشد تعداد کاربران، سیستمشان نتوانست سرویس دهد.
    تصمیم فیلتر تلگرام، یک تصمیم استثنائی بود
معاون فرهنگی، اجتماعی و امور محتوایی مرکز ملی فضای مجازی با بیان این که تصمیم فیلتر تلگرام، یک تصمیم استثنائی به دلیل شرایط خاص بود، گفت: متاسفانه این تصمیم با بعضی مسائل سیاسی و اجتماعی مخلوط شده بود و دقیق تبیین نشد و خیلی ها برداشت دیگری از آن کردند، درحالی که تلگرام واقعا یک تهدید اقتصادی ملی برای همه مردم ایران بود. ممکن بود زمانی که افراد در معرض این تهدید قرار می گیرند، به حاکمیت اعتراض کنند که شما چطور چنین چیزی را پیش بینی و با آن مقابله نکردید و اجازه دادید یک پیام رسان خارجی همه دارایی های مارا تصاحب کند و حتی هویتش هم از نظر حقوقی مشخص نیست که بتوان از آن شکایت کرد.
خوراکیان با بیان این که باید بتوانیم پابه پای سرویس های خارجی، سرویس های داخلی پایدار مبتنی بر دانش و فناوری بومی و فرهنگ و اقتضائات کشور داشته باشیم، اظهار کرد: این روزها به دلیل شرایطی که پیش آمده، عده ای برداشتشان این است که منظور از شبکه ملی اطلاعات یعنی بستن اینترنت جهانی و محدودیت در آن. در حالی که هیچ کس چنین حرفی را نزده و چنین باوری ندارد. در هیچ کجا چنین رویکردی به تصویب نرسیده و حتی مطرح هم نمی شود.
    شبکه ملی اطلاعات با سرعت کنونی محقق نمی شود
به گزارش ایسنا خوراکیان در پاسخ به این که وزارت ارتباطات انتظارات مرکز ملی از تحقق شبکه ملی اطلاعات را تا چه اندازه محقق کرده است؟ گفت: برای این موضوع اندازه نمی توان قرار دارد و قضاوت سخت است. اگر بخواهیم منصف باشیم، قطعا زحمات زیادی در دو سال اخیر کشیده شده و شبکه ملی اطلاعات پیشرفت هایی داشته، اما آیا این پیشرفت به آن اندازه که می توانسته باشد، بوده؟ خیر. با چنین پیشرفت هایی شبکه ملی اطلاعات به این زودی محقق نمی شود. بنابراین کار باید سرعت بیش تری پیدا کند، سرمایه گذاری روی آن افزایش یابد.
وی ادامه داد: نقدهای مرکز ملی فضای مجازی به پیشرفت شبکه ملی اطلاعات، از منظر سیاسی نیست. اینجا یک مرکز کارشناسی است و ما سعی می کنیم نقدهایمان با توجه به برگزاری جلسات کارشناسی و با مکاتبات و گزارش های فنی باشد، زیرا دنبال پیشرفت کشور و کار اصولی هستیم. دستور مقام معظم رهبری که رییس جمهوری هم از آن نام بردند، هم با همین رویکرد است که کار باید سرعت بیش تری بگیرد و با زمان بندی و تعیین تکلیف دقیق تری بتواند محقق شود.
منبع: ایسنا 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :