آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 265558
تاریخ انتشار : 5 بهمن 1398 12:39
تعداد بازدید : 4671

با هدف هم‌گرایی بین تولیدکنندگان، واردکنندگان و ارایه دهندگان سرویس

كارگروه سخت افزار كمیسیون فاوای اتاق ایران شکل گرفت

كارگروه سخت افزار كمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران هفته گذشته نخستین جلسه خود را برگزار كرد.
undefined

فناوران- مسعود شنتیایی، عضو كمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق و رییس كارگروه سخت افزار كمیسیون در این جلسه گفت: این كارگروه با این هدف تشكیل شده كه فعالان حوزه سخت افزار از جمله تولیدكنندگان، واردكنندگان و ارایه دهندگان سرویس و خدمات در این زمینه گرد هم جمع شوند تا همسویی و همگرایی میان همه طرف های فعال در این زمینه شكل بگیرد. وی در ادامه عنوان كرد: قطعا مسایل مشتركی میان همه فعالان حوزه وجود دارد و دراین میان اولویت هایی نیز مد نظر است كه كارگروه می تواند با یك جمع بندی از موضوعات در قالب یك پیشنهاد به كمیسیون فاوای اتاق ارایه شود.
وی با بیان اینکه وزارت صمت از اتاق بازرگانی خواسته است تا نقشه راه پیشنهادی خود را در راستای قانون استفاده از توان حداكثری تولید ارایه دهد، گفت: در این کارگروه به دنبال جمع بندی پیشنهادات برای ارسال به وزارت صمت هستیم.
شنتیایی یکی از موضوعات مورد بحث را نزدیک شدن ارتباط تولیدكنندگان با واردكنندگان و بازرگانان دانست و افزود: واقعیت آن است که واردكنندگان به دنبال كاهش تعرفه واردات و تولید كنندگان به دنبال افزایش هستند و تصمیم گیری در این خصوص نیز بستگی به سلایق مدیران مربوطه دارد. این در حالی است كه در دهه های گذشته تولید كنندگان و بازرگانان با یكدیگر كار می كردند و درك متقابل از نیاز یكدیگر داشتند. اكنون نیز این نیاز به شدت احساس می شود. زیرا همكاری بین تولید كننده و عرضه كننده بخصوص در شرایط فعلی بسیار سخت صورت می پذیرد.
وی گفت: اكنون شرایط كار با چندسال گذشته تغییر كرده است. در سال های گذشته وضعیت تا این حد حاد نبود و به نظر می رسد در آینده سخت تر هم می شود. شرایط  ارزی کشور مساعد نیست و با این وضعیت بیكاری، باید دید كه چگونه می توان تامین اشتغال كرد. برندهای خارجی كشور را ترك كرده اند. با تحریم های ظالمانه آمریکا نیز تولیدکننده و مصرف کننده هر دو در شرایط سخت قرار گرفته اند.
وی افزود: پیش از این تولیدكننده در ازای یك میلیون دلار، ۳ میلیارد تومان پرداخت می كرد؛ اما اكنون باید ۱۰ میلیارد تومان پرداخت كند. اما به نظر می رسد در این شرایط سخت، چنانچه تولید كننده با عرضه كننده و وارد كنندگان تعامل برقرار کنند، تیراژ، كیفیت، قیمت تمام شده و حتی خدمات پس از فروش نیز بهبود پیدا می كند. به همین دلیل بسیاری كشورهای توسعه یافته به سمت تولید محصولات در داخل پیش رفته اند تا بتوانند یك زنجیره اقتصادی میان همه طرف های درگیر در اقتصاد ایجاد كنند.
شنتیایی در خصوص قانون جدید حمایت از تولید داخلی نیز گفت: این قانون ظرفیت های خوبی برای تولید در داخل دارد و تضامین خوبی را نیز ارایه داده است. این فرصتی برای تولید كنندگان است؛ اما واردكنندگان را با مشكل مواجه میکند؛ در عین حال این مسئله میتواند تبدیل به فرصتی برای همكاری های فی مابین شود. از همین رو با یك كاركارشناسی مناسب می توان این ساختار را برای نقشه راه آینده حمایت از تولید داخل به وزارت صمت ارایه داد.
شنتیایی همچنین تصریح كرد كه یكسری مشكلات عمومی برای همه فعالان حوزه از جمله مباحث مالیاتی، بیمه و گمرك نیز وجود دارد كه در این امر نیاز به همكاری همه فعالان این حوزه است تا بتوانیم مسایل را حل كنیم. وی همچنین تاكید كرد كه سعی می كنیم شرایط اختصاصی مربوط به حوزه و مباحث عمومی آن را در كارگروه كه به شكل ماهیانه برگزار می شود، مطرح كنیم.
عبدالرضا نوروزی رییس اتحادیه صنایع لوح های فشرده ایران نیز گفت: اكنون یك بی اعتمادی میان تولید كننده، وارد كننده و مصرف كننده به وجود آمده است و زمان مناسبی برای كامل كردن بانك اطلاعاتی فعالان حوزه است تا مشخص شود چه كسانی در چه بخش هایی فعالیت می كنند. از طرفی، در تصمیم گیری های مهم مربوط به بخش خصوصی  است، سیاستگذاران نماینده واقعی بخش خصوصی را دعوت نمی كنند و این امر در مباحث مختلف مشكلات عدیده ای ایجاد می كند. 
شاهین جوانمردی، معاون تولید سخت افزار شركت فناپ تك نیز كه در این نشست حضور داشت گفت:  فضای تجارت امروزی متفاوت از گذشته است و دسترسی ها نیز متفاوت است. از همین رو تولید كنندگان نباید مجبور به كار با تجار و بازرگانان شوند. بلکه باید دو طرف با یكدیگر به یك تفاهم نامه مشترك برسند و این همکاری زمانی می تواند شكل بگیرد كه دو طرف سود متوازن دریافت كنند. با این حال یك واقعیت وجود دارد كه برای همه تولیدكنندگان مقدور نیست كه فضایی برای عرضه محصولات ایجاد كنند؛ همین موضوع می تواند همكاری میان دو طرف را بیشتر كند.
در بخش دیگری از این نشست، پیمان مهاجر ایروانی رییس انجمن واردكنندگان تجهیزات رایانه ای نیز گفت: اكنون چه تولید كننده و چه وارد كننده مشكلات جدی دارند كه یكی از آنها ثبت سفارش است. از سوی دیگر عدم شفافیت وزارت صمت باعث ایجاد مشكل شده است. در شرایط فعلی مهمترین عنصر حل مشكلات، شفافیت است. پیش از این زمین بازی در  اختیار واردات بود؛ حالا این زمین در اختیار تولید قرار گرفته است. عدم شفافیت موجب شده تا در توزیع منابع با مشكل مواجه شویم. ما اكنون وارد یك رقابت نابرابر با قاچاقچیان شده ایم. وضعیت به گونه ای است كه اگر یك محصول را حتی  به صورت مونتاژ تولید کنیم،  از محصول اصلی كه به شكل قاچاق وارد می شود گرانتر تمام می شود.  همین امر باعث شده است كه قاچاقچیان از ما جلوتر باشند.
كامبیز رشیدی، مدیرعامل شركت فراسو نیز در این نشست عنوان كرد: هدف من از حضور در این نشست برای همگرایی بیشتر بین تولیدكنندگان و واردكنندگان است. باید بررسی شود چرا طی ۴۰ سال گذشته بین تولید كننده و وارد كننده تا این حد فاصله افتاده است. با این حال در قدم خوبی كه دولت برداشته، مجوز ورود ۱۶۰۰ ردیف از قطعات تولیدی را به بازرگانان داده است. اما باید ببینیم چرا یك وارد كننده می تواند به شركت چینی اعتماد كند، ولی به طرف ایرانی این اعتماد وجود ندارد. اگر این كارگروه بتواند در راستای نزدیكی دو سوی این جریان قدم بردارد می تواند مفید باشد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :