آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 265823
تاریخ انتشار : 14 بهمن 1398 12:50
تعداد بازدید : 4988

80 درصد گوشی‌های موبایل در بازار ایران زیر 400 دلار

واردات گوشی 30 درصد بیش از نیاز بازار است

رضا دیهیمی نایب رییس انجمن واردکنندگان موبایل و تبلت گفت: در رقابت با برندهایی مانند شیائومی که بازار دنیا را گرفته از نظر قیمت و کیفیت نمی تواند با آن رقابت کند چون قیمت تمام شده گوشی های ایرانی بسیار بالا است وقتی 80 درصد قطعات آن وارداتی باشد بالطبع قیمت تمام شده آن زیاد است. لذا تنها راه برای رقابت با برندهای خارجی افزایش تعرفه است که این امر زمانی رخ خواهد داد که برند داخلی 30 درصد سهم بازار را داشته باشد.
undefined

فناوران- وی در خصوص افزایش واردات گوشی همراه و روند نزولی قیمت آن گفت: علت اصلی افزایش واردات تعداد شرکت های واردکننده موبایل است به طوریکه اکنون 220 شرکت فعال در این حوزه فعالیت دارند.
وی ادامه داد: در ابتدای سال گذشته 35 شرکت در این حوزه فعال بودند اما پس از اعمال تحریم ها و خروج نمایندگی های رسمی از کشور و آزادسازی واردات این عدد به 80 رسید و سرانجام در ابتدای سال جاری 120 شرکت فعال در این حوزه به ثبت رسید و اکنون 220 شرکت در این حوزه فعال هستند.
دیهیمی در خصوص کاهش قیمت گفت: موجودی جنس در بازار بیش از نیاز است مصرف موبایل در کشور ماهیانه 1 میلیون 100 تا 1 میلیون 200 هزار گوشی بوده درحالیکه تنها در ماه گذشته 1 میلیون 600 هزار گوشی وارد کشور شده است.

  واردکننده ها دیگر سود نمی کنند
وی افزود:یکی دیگر از عوامل کاهش ارزهای نیمایی 15 روز و 20 روز است که برخی واردکنندگان از آن استفاده می کنند که قیمت آن 7 تا 10 درصد ارزان تر است و از نظر بانک مرکزی خرید و فروش آن خلاف قانون است. اکنون قیمت اکثر جنس ها با دبی یکی شده و در واقع سودی نصیب واردکننده نمی شود اما مجبور به ادامه کار هستند.
دیهیمی گفت: با تمهیداتی که انجمن داشته و اعلامیه هایی که برای واردکنندگان صادر کرده از آنها خواسته است که در برآوردهای خود به نیاز بازار دقت کنند اکنون وضعیت موجودی جنس به گونه ای است که در دو ماه آینده کمبود نخواهیم داشت و 30 درصد بیش از نیاز بازار موجودی داریم اما امیدواریم سال آینده بازار متعادل شود.
دیهیمی در خصوص خدمات پس از فروش و کیفیت آن با وجود افزایش وارد کنندگان گفت: برخی وارد کننده ها تعهدات خدمات پس از فروش خود را به دیگر شرکت ها واگذار کردند و برای سال آینده سازمان حمایت تکلیف کرده که برای تمدید مجوز باید گواهی الکترونیکی خدمات پس از فروش را اخذ کنند ضمن آنکه تاکنون مشکل خاصی به انجمن گزارش نشده است.
وی در خصوص آخرین وضعیت تولید موبایل در کشور گفت: تولید گوشی داخلی در حد حرف است و تولیدی که اکنون صورت می گیرد به صورت سی کی دی است و 90 درصد آن گوشی های دکمه ای است. تعداد بسیار محدودی اسمارت فون بوده، به طوریکه سهم بازار گوشی های تولید داخل کمتر از 2 درصد است
وی در خصوص قیمت این گوشی ها و مزیت رقابتی آن گفت: در رقابت با برندهایی مانند شیائومی که بازار دنیا را گرفته از نظر قیمت و کیفیت نمی تواند با آن رقابت کند چون قیمت تمام شده گوشی های ایرانی بسیار بالا است. وقتی 80 درصد قطعات آن وارداتی باشد بالطبع قیمت تمام شده آن زیاد است. تنها راه برای رقابت با برندهای خارجی افزایش تعرفه است که این امر زمانی رخ خواهد داد که برند داخلی 30 درصد سهم بازار را داشته باشد.

  80  درصد گوشی ها زیر 400 دلار
در همین رابطه ابراهیم درستی نماینده وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) در اتاق اصناف ایران با بیان اینکه 80 درصد گوشی های موبایل در بازار کمتر از 400 دلار قیمت دارند، گفت که باید به این 80 درصد ارز مبادله ای تعلق گیرد تا مردم هزینه کمتری بابت تلفن همراه پرداخت کنند.
به گزارش ایسنا رییس اتحادیه فروشندگان صوت و تصویر و تلفن همراه تهران گفت: اشکالاتی که در حوزه قانون گذاری و زیرساخت ها وجود داشت، باعث شد که در سال گذشته برخی با اجاره کارت ملی اقدام به واردات موبایل به اسم مسافری کنند، اما اگر دو میلیون گوشی در یک ماه با عنوان مسافری وارد می شد تنها 10 درصد آن واقعا مسافری بود و مابقی با هدف تجاری وارد شد.
وی همچنین درباره تخصیص ارز به واردات تلفن همراه گفت: 80 درصد کالاهای بازار کمتر از 400 دلار قیمت دارد و باید به این 80 درصد ارز مبادله ای تعلق گیرد تا مردم هزینه کمتری بابت تلفن همراه پرداخت کنند.
رییس اتحادیه فروشنگان موبایل استان تهران از واردکنندگان خواست با احداث فروشگاه در دفتر مرکزی خود خرده فروشی نکنند. 
وی همچنین طرح افق را بسیار خوب توصیف و تصریح کرد: باید زیرساخت های لازم برای اجرای این طرح تامین شود تا به سرنوشت طرح شبنم دچار نشود. 

  رجیستری برای اتباع بیگانه مشکلاتی ایجاد کرد
مهدی محبی رییس اتحادیه دستگاه های مخابراتی تهران نیز از برگزاری نمایشگاه خدمات پس از فروش از 6 تا 9 اسفندماه خبر داد که قرار بوده با مشارکت بخش های خودرو، لوازم خانگی، کامپیوتر، تلفن همراه برگزار شود، اما به گفته وی سایر گروه ها تمایلی به برگزاری این نمایشگاه ندارند و احتمالا موبایل کل سالن نمایشگاه را پر خواهد کرد.
وی از واردکنندگان خواست که کدهای فعالسازی حتما در کارت های گارانتی ثبت شود چراکه اخیرا یک شرکت IMEI اول را فرستاده و فورا کد فعالسازی را دریافت کرده که این مساله بخصوص برای اتباع که کد ملی ندارند مشکل ساز شده است. 
محبی همچنین گفت: شرکت ها باید دقت کنند شماره سریال گوشی با کارت گارانتی آن همخوانی داشته باشد. 
افشین اکبری رییس اتحادیه فروشندگان تلفن همراه مشهد نیز با اعلام فعالیت 70 هرار واحد صنعی در کشور در زمینه توزیع تلفن همراه، تبلت، لوازم جانبی، قطعات و خدمات پس از فروش، گفت: امسال مشکل کمبود کالا در این بخش برطرف شد و با ورود 200 شرکت واردکننده، انحصار سه شرکت واردکننده نیز پایان یافت. 
وی در ادامه ضعف خدمات پس از فروش، واردات از کشورهایی که کالای آن ها کیفیت مطلوب ندارد، توزیع سبدی کالا و مسائلی در حوزه مالیات را از جمله مشکلات این صنف خواند و خواستار کاهش ضریب مالیات عمده فروشان و خرده فروشان شد.
منبع: ایلنا 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :