آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 265992
تاریخ انتشار : 20 بهمن 1398 11:29
تعداد بازدید : 4821

به منظور دقت بیشتر برای پرتاب

پرتاب ماهواره ظفر فعلا متوقف شد

رییس سازمان فضایی ایران با تاکید بر اینکه ماهواره ظفر و ماهواره بر هیچ مشکلی ندارند و این پرتاب بدوه هیچ مشکلی به زودی انجام می شود، گفت: برای آنکه دقت فدای سرعت نشود، پرتاب ماهواره ظفر با تعویق انجام خواهد شد و زمان دقیق قرار گیری آن در مدار به زودی اعلام می شود.
undefined

فناوران- مرتضی براری دبیر شورای عالی فضایی و رییس سازمان فضایی ایران با اعلام تعویق در پرتاب ماهواره ظفرکه قرار بود اواخر هفته قبل انجام شود، گفت: برای آنکه بدون هیچ گونه مشکلی ماهواره ظفر توسط ماهواره بر سیمرغ در مدار ۵۳۰ کیلومتری قرار بگیرد  زمان پرتاب آن که اعلام شده بود آخر هفته قبل انجام می شود با تعویق انجام خواهد شد، درواقع این تأخیر برای این است که دقت فدای سرعت نشود.
وی افزود: ماهواره ظفر طی چهار ماه گذشته تست های آزمایشی خود را توسط هشت تیم متخصص از دانشمندان ایرانی پشت سر گذاشته و هیچ گونه مشکلی برای قرار گرفتن در مدار ندارد. 
براری گفت: ماهواره ظفر دارای توان تصویربرداری، مخابراتی و همچنین جمع آوری سیگنال های فضایی است.
رییس سازمان فضایی اضافه کرد: یکی دیگر از تفاوت های ماهواره ظفر و با ماهواره نوید این است که ماهواره ظفر کاملا یک ماهواره عملیاتی بوده که با قرار گرفتن آن در مدار امیدواریم بتوانیم خدماتی را به جامعه ارایه دهیم. 
وی افزود: ماهواره دارای خدمات مختلف برای حوزه های اقتصادی ، اجتماعی و حتی تا حدودی سیاسی است زیرا یکی از خدمات ماهواره شناسایی محل های حاصل خیز برای گسترش حوزه کشاورزی و تولید محصولات اساسی برای کشور است در واقع ماهواره ظفر کاربرد عمومی دارد و در آینده ای نزدیک همه بخش های مهم علمی ، فناوری ، زیست محیطی هم با استفاده از خدمات این محصول ملی شاهد تغییر و تحول می شوند.
براری افزود: بدون شک در حوزه علمی و فناوری در مدت زمان کوتاهی با پیشرفت های متنوعی روبرو خواهیم بود چراکه ماهواره می تواند جواب بسیاری از پرسش ها یا مسایل مربوط به موضوعات مختلف را بدهد. ماهواره ظفر در ابعاد ۷۰ در۷۰ طراحی شده که هدف آن پس از پرتاب، دیتاگیری و ارسال اطلاعات به زمین است.
جبارعلی ذاکری  رییس دانشگاه علم و صنعت نیز با تاکید براینکه ماهواره ظفر بومی سازی شده است، گفت: تجهیزات ساخته شده در ماهواره دانشگاه علم و صنعت بومی سازی و درداخل کشور تولید شده است. تمام آی سی ها و قطعات ریزش هم دانه به دانه در داخل کشور تولید شده از طرفی باید بگویم ماهواره دارای برد خاصی وهشت لایه است که در بخش هایی از آن برای کاهش وزن ماهواره از مواد خاصی استفاده کردیم چرا که اگر ماهواره وزنش از یک حدی بیشتر باشد هم در پرتابگر به مشکل برمِی خورد و هم مدت زمان ماندگاری اش تحت تأثیر قرار می گیرد ولی همه این موارد پیگیری شده است.
احمد حسینی سخنگوی فضایی وزارت دفاع درباره فرآیند و مراحل پرتاب ماهواره ظفر به فضا نیز در این زمینه گفت: ماهواره بر سیمرغ و ماهواره ظفر برای انجام فرایند پرتاب به  پایگاه فضایی امام خمینی منتقل شده اند.
وی با بیان اینکه زیر ساخت های پایگاه فضایی با انجام عملیات های مورد نیاز آماده پرتاب است، تاکید کرد که ۲۰۰ فرایند اصلی توسط ۳۰ تیم  و ارتباطات مورد نیاز با ۶ استان برای انجام عملیات برقرار شده است.  
حسینی گفت: ماهواره بر سیمرغ و ماهواره ظفر پروژه های تحقیقاتی هستند از طرفی باید بگویم ماهیت پروژه های تحقیقاتی و فناورانه به این صورت است که در این فرایند یک طرح ریزی وجود دارد و گام های فرایند مطابق طرح ریزی پیش می رود و مطابق نتایجی که از هر گام حاصل  و تحلیلی که روی داده ها و نتایج اتفاق می افتد، تصمیمات لازم برای ادامه کار گرفته می شود.
سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع ادامه داد: نخستین زمانی که همه شرایط فراهم شود عملیات پرتاب انجام خواهد شد چرا که فرایند پرتاب ماهواره ظفر با ماهواره بر سیمرغ به دلیل تست تکنولوژی های جدید دارای شرایط پیچیده است.
حسینی گفت: آنچه در اجرای این پروژه اهمیت دارد برداشت گام به گام داده برداری ها و انجام تحلیل ها است تا دانشمندان ما بتوانند با تحلیل داده برداری گام های بعدی را برای پروژه های آتی بردارند.
وی تأکید کرد: موفقیت در مرحله پرتاب یک دستاورد خواهد بود و امیدوریم این دستاوردها ما را به هدف نهایی رسانده و با موفقیت ماهواره را در مدار قرار دهیم.
منبع: فارس 


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :