آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 268694
تاریخ انتشار : 10 اردیبهشت 1399 11:19
تعداد بازدید : 4303

نامه سرگشاده انجمن آزمایشگاه‌های آزمون کشوری خطاب به سازمان رگولاتوری:

آماده ارایه مستندات و تخلفات امنیتی در حوزه تجهیزات شبکه هستیم

در نامه سرگشاده رییس هیات مدیره انجمن آزمایشگاه های همکار آزمون کشوری و مدیر عامل مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک ایران به معاون وزیر و رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، آمادگی لازم برای ارایه مستندات مربوط به مشکلات و مخاطرات امنیتی در حوزه تجهیزات شبکه، امنیت شبکه و تجهیزات رادیویی اعلام شد.
undefined

فناوران - عطف به خبر مندرج در سایت سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور مورخ 8 اردیبهشت ماه سال جاری، خطاب به رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مبنی بر “درخواست ارایه آمار مربوط به روال تایید نمونه تجهیزات حوزه فاوا در 13 سال گذشته” و طرح پاره ای از اتهامات و ادعاهای غیرفنی و غیرکارشناسی، ویدا سینا، رییس هیات مدیره انجمن آزمایشگاه های همکار آزمون کشوری و مدیر عامل مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک ایران با ارسال نامه ای سرگشاده ضمن، استقبال از جریان ایجاد شده در کشور، خواستار برگزاری جلسه فوری و با حضور نمایندگان دستگاه های مرتبط با امنیت و استاندارد برای ارایه مستندات، مشکلات و مخاطرات امنیتی و استانداردی در حوزه تجهیزات شبکه، امنیت شبکه و تجهیزات رادیویی شد.
در این نامه سرگشاده با امضای ویدا سینا، خطاب به حسین فلاح جوشقانی، معاون وزیر و رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی آمده است:
نظر به مکاتبه رسانه ای رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور با جنابعالی در خصوص شفاف سازی پیرامون روال تایید نمونه تجهیزات حوزه فاوا در 13 سال گذشته و طرح مسایل غیر علمی، ذکر نکاتی ضروری است: 
1- ضمن استقبال از طرح چنین درخواست هایی و برای روشن شدن همیشگی نحوه سودجویی هایی که به بهای ورود کالای غیراستاندارد به کشور تمام شده و همواره عاید برخی فرصت طلبان می شود؛ خواستار برگزاری عاجل جلسه ای با حضور مدیران و دست اندرکاران نهادهای مرتبط با استاندارد و امنیت در کشور هستیم تا در حضور کارشناسان فنی و امنیتی، مستندات مخاطرات و مشکلات ناشی از نحوه واردات بی رویه را ارایه کنیم.
2- مصادیق تکرارشونده نتایج حاصل از بکارگیری این تجهیزات وارداتی بدون کنترل های لازم و نامنطبق با استاندارد در زیرساخت های حساس و حیاتی کشور که منجر به از دسترس خارج شدن شبکه ها و زیرساخت ها شده است، انکارناپذیر بوده و به کرات نیز خبرساز شده است. کمااینکه سابقه این رویدادها عمومی و رسمی اعلام و تبعات ناشی از بکارگیری این قبیل تجهیزات، دامن گیر همگان شده است.
3- از آنجا که آزمایشگاه ها به واسطه تعهدات قانونی و در نظر گرفتن اصول محرمانگی، قادر به انتشار عمومی مستندات فنی خود از طریق رسانه ها نیستند، این موضوع آگاهانه مورد سوء استفاده قرار گرفته و مستمسکی برای طرح اتهامات و ابهامات غیراصولی به آزمایشگاه های رسمی و مورد تایید شده است. 
4- لازم بذکر است تاکنون و بعد از گذشت 13 سال، هیچ گزارش و دفاعیه فنی مغایر با نظرات و گزارشات کارشناسان آزمایشگاهی ارایه نشده است و رفع مشکلات استانداردی مربوط به سخت افزار، نرم افزار و ارایه وصله های امنیتی از سوی تولیدکنندگان اصلی و به واسطه واردکنندگان، خود نیز گواهی بر صحت این مطلب و متقن بودن گزارشات آزمایشگاهی دارد.
5- اتهامات و ادعاهای خلاف واقع در خصوص تست امنیت تجهیزات شبکه و امنیت شبکه در حالی مطرح می شود که در دو سال گذشته، بر خلاف روال و حساسیت های موجود در کشور و دنیا، انبوهی از تجهیزات مذکور به صورت نو، دست دوم و از رده خارج، بدون هیچ گونه تست و تایید نمونه ای به کشور سرازیر شده است که مستندات ناشی از آثار و تبعات پیدا و پنهان این رویه پرخطر قابل ارایه است. 
6- تجربه های گذشته نشان می دهد، حذف استاندارد های اجباری به بهانه مهار قاچاق، منجر به گستردگی و اشاعه حجم واردات کالاهای تخصصی و حساس توسط واردکنندگان غیرتخصصی و سودجو شده که این معضل، باعث ورود تجهیزات دست دوم، از رده خارج، فاقد هرگونه استاندارد و در نهایت متضررشدن سازمان ها و مصرف کنندگان نهایی شده است. 
7- تاکید می شود آزمایشگاه های تایید صلاحیت شده و همکار، به عنوان بازوی کارشناسی و امین سازمان های ذیربط بوده و بر اساس استانداردها و ضوابط فنی و قانونی، مسوولیت ارزیابی تجهیزات را بر عهده دارند. لیکن در کمال تعجب و تاسف در نامه رییس سازمان نظام صنفی رایانه ای، این ساز و کار قانونی، به عنوان “فرصت طلبان، مدعیان دروغین، کاسبان تحریم و ...” خطاب شده اند!. به عبارت دیگر این اتهامات بی پایه و غلط نه تنها منتسب به آزمایشگاه ها شده، بلکه انگشت اشاره اصلی آن متوجه سازمان های بالادستی و قانونی کشور نیز است. 
8- همچنین عطف به طرح اتهام واهی”کمبود دانش و فساد” به آزمایشگاه های آزمون کشور، در نامه مذکور، آزمایشگاه ها بر خود واجب می دانند تا نسبت به پیگیری و احقاق حقوق مادی و معنوی خود نیز اقدام کنند.
9- در پایان با توجه به زیرسوال رفتن قوانین کشوری، سازمان ها، نهادها، ناظران و مجریان مرتبط با امر خطیر استاندارد، مستدعی است نسبت به برگزاری جلسه ای فوری با حضور نمایندگان و کارشناسان فنی سازمان های مرتبط و ذینفع در این حوزه حساس، مساعدت لازم را به عمل آورید.
منبع: انجمن آزمایشگاه های همکار آزمون کشوری


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :