آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 268713
تاریخ انتشار : 10 اردیبهشت 1399 12:53
تعداد بازدید : 4798

به دلیل شیوع ویروس کرونا

صادرات موبایل در سال جاری ۱۵ درصد کم شد

طبق گزارشی جدید با توجه به شیوع ویروس کرونا، محموله های جهانی موبایل در سال جاری ۱۵ درصد کاهش می یابد و به ۱.۱۵ میلیارد دستگاه می رسد.
undefined

آی تی من- پیش از این، کارشناسان پیش بینی می کردند همه گیری ویروس کرونا تاثیر اندکی روی صنعت تلفن های هوشمند داشته باشد، اما همزمان با ادامه شیوع این ویروس در کشورهای مختلف، اکنون پیش بینی ها تغییر کرده است.
موسسه تحقیقاتی دیجیتایمز گزارشی منتشر و پیش بینی کرده که محموله های موبایل در سال جاری میلادی ۱۵ درصد کاهش می یابد و به ۱.۱۵ میلیون دستگاه می رسد.
تخمین زده می شود کاهش محموله های موبایل نه تنها به برندهایی که در آمریکا و اروپا فعال هستند، خسارت وارد کند، بلکه همه تولیدکنندگان در سراسر دنیا تحت تاثیر قرار خواهند گرفت. هم اکنون با توجه به قرنطینه در اروپا و آمریکا و اقدامات سختگیرانه رکود اقتصادی بزرگی برای سال پیش رو پیش بینی می شود.
تولیدکنندگانی که روی گوشی های رده بالا سرمایه گذاری کرده اند نیز با فشار بیشتری روبه رو می شوند زیرا بودجه مشتریان در حال کاهش است. علاوه بر آن، خرید یک موبایل تازه و رده بالا از اولویت های افراد نیست.
این در حالی است که شرکت چینی «وان پلاس» ۸۰ درصد از کارمندان خود در اروپا اخراج کرده است. اپل نیز اهداف داخلی شرکت خود را تغییر داده است.
در گزارش دیجی تایمز آمده است، اپل از هم اکنون تعداد سفارش برای آیفون ۱۱ را کاهش داده است. آیفون ۱۱ پرفروش ترین موبایل این شرکت در سه ماهه های دوم و سوم سال گذشته بود. البته شاید آیفون SE که تازه عرضه شده، در کوتاه مدت به بهبود فروش اپل کمک کند، زیرا این گوشی به نوعی جایگزین آیفون 8 است و با پردازنده پرقدرت A13 Bionic عرضه خواهد شد و از سوی دیگر قیمت بسیار معقولی دارد.
سامسونگ نیز پیش بینی داخلی خود از محموله های موبایل در سال جاری را کاهش داده است. اقبال اندک سری گلکسیS20  یکی از دلایل اصلی تغییر پیش بینی این شرکت است. اگر اوضاع تغییری نکند، پیش بینی می شود سری گلکسیS کم فروش ترین موبایل سامسونگ طی سال های اخیر شود. همین امر سبب شده به درآمد شرکت نیز خسارت وارد شود. قیمت بالای گوشی های سری گلکسی اس ۲۰ مهم ترین دلیل کاهش فروش این گوشی عنوان شده است چرا که با قیمتی بین ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ دلار به فروش می رسد و در بازاری مثل ایران این گوشی با قیمتی به بیش از ۲۵ میلیون تومان عرضه شده است.
بر این اساس سامسونگ به دلیل تأثیری که شیوع ویروس کرونا بر بازار موبایل دنیا گذاشته، میزان سفارش قطعات موبایل را نصف کرده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری کره ای  ET News، سامسونگ سفارش قطعات موبایل را به طور قابل توجهی کاهش داده است. این سایت در گزارش خود می نویسد که سامسونگ به دلیل تقاضای پائین کاربران برای گوشی ها، میزان سفارش قطعات موبایل را ۵۰ درصد کاهش داده است.
سامسونگ حدوداً دو هفته قبل تولید گوشی در ماه آوریل را نصف کرد و در این ماه تنها ۱۰ میلیون واحد گوشی تولید کرد که در مقایسه با میانگین تولید ۲۵ میلیون واحد در ماه، کاهش چشمگیری نشان می دهد. کارخانه های تولید گوشی این شرکت در کره جنوبی، هند و برزیل به خاطر تعطیلی های ناشی از کووید ۱۹ زیان دیدند.
نامه رسمی به یکی از تولیدکنندگان قطعات تلفن های هوشمند نشان می دهد که سامسونگ سفارش قطعه برای گوشی های اقتصادی، میان رده و همچنین پرچمدار را نصف کرده است.
این شرکت در سه ماه نخست سال جاری میلادی با عرضه گلکسی Z فلیپ و سری گلکسی S20 عملکرد خوبی از خود به جای گذاشته بود و در ابتدا نشانه ای از مختل شدن عملکرد دیده نمی شد. اما با شیوع توفانی ویروس کرونا در اروپا و ایالات متحده شرایط رو به وخامت گذاشت و سامسونگ مجبور شد تا تغییراتی در برنامه ریزی ها به وجود آورد. گفته می شود این شرکت پیش بینی تولید را به دلیل نامعلوم بودن وضعیت تقاضا به ۶ ماه کاهش داده است.
سامسونگ وضعیت باثباتی داشته و توانایی مقاومت در توفان کرونا را دارد بنابراین نصف شدن سفارش قطعات به تأمین کنندگان قطعه ضرر بیشتری وارد خواهد کرد. این شرکت معمولاً بیش از ۳۰۰ میلیون گوشی در سال تولید می کند و یکی از بزرگ ترین خریداران قطعات موبایل است. بنابراین کاهش سفارش از سوی این شرکت تأثیر محسوسی بر صنعت قطعه موبایل خواهد گذاشت. نماینده یکی از شرکت های تولید کننده قطعه موبایل می گوید نصف شدن سفارش قطعه به معنی «مجازات اعدام» است.
با همه اینها مشخص نیست که وضعیت بازار دنیا چه زمانی با وجود همه گیری ویروس کرونا، به ثبات می رسد؛ فعلا کارخانه های تولیدی یا تعطیل شده اند یا میزان تولید محصولات شان را کاهش داده اند چرا که میزان فروش تجهیزات الکترونیکی از جمله گوشی موبایل در سراسر دنیا در پی بحرانی شدن وضعیت اقتصادی مردم، کاهش یافته است. بر این اساس سال ۲۰۲۰ قطعا با وجود کاهش تولید و مصرف و تقاضا برای تولیدکنندگان سال بسیار سختی خواهد بود چرا که پیش بینی دقیقی نمی توان از آینده داشت و تقریبا همه کسب و کارها با این مشکل مواجهند.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :