آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 268782
تاریخ انتشار : 15 اردیبهشت 1399 10:55
تعداد بازدید : 4823

مقامات پلیس تشریح کردند

کلاهبرداری های سایبری جدید؛ رسید جعلی و پیامک ناشناس

روز قبل مقامات پلیس در خبرهای جداگانه گزارش های متعددی از رواج کلاهبرداری های جدید سایبری در کشور دادند، از تهیه رسید های جعلی در خریدهای اینترنتی گرفته تا ارسال پیامک های ناشناس و به ظاهر اشتباه و در نهایت دستگیری یک کلاهبردار اینترنتی به کمک اینترپل.
undefined

فناوران - سردار کیوان ظهیری رییس پلیس پیشگیری پایتخت با بیان اینکه تعدادی کلاهبردار به بهانه واریز وجوه کالا از فروشندگان و یا خریداران فضای مجازی کلاهبرداری می کنند، گفت: هوشیاری شهروندان در انجام معامله از وقوع این جرایم جلوگیری می کند.
وی گفت: با توجه به دستاورد های علم نوین و بستر سازی گفتگو در فضای مجازی و امکان درج آگهی فروش در این فضا و همچنین دست یابی آسان به مشتری، تعدادی از شهروندان تمایل دارند برای خرید و یا فروش اجناس و کالا های دست دوم مشخصات کالا را در فضای مجازی درج کنند.
این مقام انتظامی به خبرگزاری میزان گفت: گاهی افرادی که مدعی خرید کالا هستند پس از گفتگو با فروشنده و اعلام قطعی قیمت در قرار ملاقات مدعی واریز وجه به شماره کارت فروشنده می شوند.
وی افزود: معمولا این افراد از پایانه ساتنا که مدت زمان طولانی تری برای واریز بانکی نیاز دارند استفاده می کنند و با نشان دادن رسید جعلی مدعی می شوند که از پایانه ساتنا وجه کالا را واریز کرده اند و پس از گذشت چندساعتی مبلغ کالا واریز خواهد شد.
رییس پلیس پیشگیری پایتخت با تاکید بر اینکه تا زمان واریزی وجه کالا از تحویل آن اجتناب کنید، گفت: گاهی کلاهبرداران در حضور خریدار از پایانه ساتنا استفاده می کنند، ولی پس از تحویل گرفتن کالا و دور شدن از محل تقاضای انتقال به حساب فروشنده را کنسل می کند و فروشنده بعد از ۲۴ ساعت که پول به حسابش واریز نمی شود از گرفتار شدن در دام این کلاهبرداری با اطلاع می شوند.
سرهنگ ظهیری با بیان اینکه تعدادی از کلاهبرداران تراکنش های جعلی به فروشندگان کالا ارایه می دهند، تاکید کرد: تا زمانی که تراکنش بانکی و واریز پول به حساب تان از سمت بانک به شماره تلفن تان اعلام نشده است از تحویل کالا خودداری کنید.
وی با بیان اینکه کلاهبرداری در فضای مجازی صرفا از سوی خریداران انجام نمی شود بلکه گاهی فروشندگان از خریداران کالا کلاهبرداری می کنند، گفت: با بررسی پرونده ای ارجاعی به پلیس گاهی دیده می شود شهروندان با مراجعه به کلانتری ها اظهار می دارند، قصد خرید کالا در فضای مجازی را داشتند و مبلغی را به عنوان بیعانه به حساب فروشنده واریز کرده اند، ولی فروشنده پس از واریزی وجه، دیگر پاسخگوی تلفن وی نبوده و از تحویل و یا استرداد وجه امتناع می ورزد.
سردار ظهیری با تاکید بر اینکه با هوشیاری شهروندان می توان از وقوع این نوع جرایم جلوگیری کرد، از شهروندان خواست: پس از اطلاع از مشخصات کالا در فضای مجازی، خرید و فروش کالا را در فضای حقیقی و با رعایت ارکان صحت معاملات انجام دهید.
مراقب پیامک های ناشناس و اشتباهی باشید
در خبری دیگر سرهنگ شهاب امینی رییس اداره اجتماعی پلیس آگاهی ناجا درخصوص پیامک های ناشناسی که درخواست انتقال پول دارند، هشدار داد و گفت: پیامک های ناشناسی که در آن درخواست واریز پول به شماره کارت افراد غیر دارند، قابل اعتماد نیست.
به گزارش فارس، وی با بیان لزوم دقت کافی در هنگام انتقال پول به حساب سایرین، افزود: کلاهبرداران در این روش، اقدام به ارسال پیامک با الگوی اتفاقی در انتخاب مخاطب کرده و در این بین، افرادی که منتظر اعلام شماره کارت از سوی آشنایان خود هستند، بدون بررسی لازم، وجه درخواستی را به حساب آنان انتقال می دهند.  
رییس اداره اجتماعی پلیس آگاهی ناجا از مردم خواست اگر قصد انتقال پول به کارت کسی را داشته و به ناگهان پیامکی دریافت کردید که تاکید دارد پول را به شماره کارت فرد دیگری واریز کنید، ضروری است پیش از اطمینان از صحت و سقم این پیامک، اقدام به واریز وجه نکنید.
سرهنگ امینی پیش از این نیز به شهروندان هشدار داد نسبت به کلاهبرداری با شگرد پیش فروش و مشارکت در ساخت مسکن آگاه باشند.
وی با بیان این که درج آگهی های تبلیغاتی به اشکال مختلف دلیلی بر صحت آنها نیست، گفت: ممکن است در پس یک تبلیغ، افرادی شیاد فعالیت کنند که قصد کلاهبرداری از خریداران مسکن را داشته باشند.
سرهنگ امینی ادامه داد: کلاهبرداران با شگردهای متقلبانه و وعده های توخالی، ابتدا اقدام به جلب اعتماد متقاضیان کرده و پس از دریافت مبلغ مورد توافق، ملک ادعایی را همزمان به چند نفر می فروشند.
این مقام انتظامی با بیان اینکه کلاهبرداری با ترفند مشارکت در ساخت نیز یکی دیگر از ترفندهای شیادان است، افزود: لازم است این گونه قراردادها در بنگاه های معاملات ملکی دارای مجوز منعقد و کد رهگیری معتبر دریافت شود. رییس اداره اجتماعی پلیس آگاهی ناجا در پایان توصیه کرد: هموطنان برای پیشگیری از چنین وقایعی، معاملات و قراردادهای خود را در مراکز رسمی و قانونی به ثبت رسانده و در هنگام خرید، اجاره محل کار یا سکونت از مالک بودن طرف مقابل اطمینان حاصل کنند.
کلاهبردار اینترنتی به ایران بازگردانده شد
و در نهایت اینکه رییس پلیس بین الملل ناجا از دستگیری و استرداد کلاهبردار اینترنتی متواری خبر داد.
سردار هادی شیرزاد گفت: برابر دستور مقامات قضایی در خصوص فردی که به اتهام کلاهبرداری اینترنتی، (برداشت های غیر قانونی از حساب افراد و خرید ارز دیجیتال) تحت پیگرد قرار گرفته بود، تحقیقات لازم انجام و مشخص شد فرد مذکور به خارج از کشور متواری شده است.
وی افزود: پلیس بین الملل ناجا با همکاری خوب پلیس فتا و با استفاده از ظرفیت های موجود در بانک های اطلاعاتی سازمان اینترپل و هماهنگی های لازم با مراجع مربوطه داخلی و خارجی، علیه وی اعلان قرمز صادر و متهم را در کشور محل اختفاء ردیابی و مورد شناسایی قرار داد.
رییس پلیس بین الملل ناجا گفت: بر اساس اعلان قرمز صادره و هماهنگی های انجام شده با پلیس آن کشور، متهم  دستگیر و صبح روز جمعه دوازدهم اردیبهشت از طریق فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) به کشور منتقل و برای سیر مراحل قانونی و پلیسی تحویل مقامات قضایی شد.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :