آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 268927
تاریخ انتشار : 20 اردیبهشت 1399 16:7
تعداد بازدید : 4697

اعتراض افغان ها به کندی سرعت اینترنت

براساس گزارش وب سایت «دای مند» طی تحقیقاتی که در ماه مارس سال ۲۰۲۰ انجام شده، اینترنت در ۱۴۱ کشور جهان مورد بررسی قرار گرفته که در آن افغانستان پایین ترین سرعت اینترت تلفن همراه را داشته و در جایگاه ۱۴۱ قرار گرفته است؛ اما وزارت مخابرات افغانستان تاکنون واکنشی نشان نداده است.
undefined

فناوران- وزارت مخابرات افغانستان اداره ای را به نام «اداره تنظیم خدمات مخابراتی» (اترا) ایجاد کرده است که مسؤولیت رسیدگی به شکایت های کاربران و شرکت های مخابراتی را دارد.
کاربران اینترنت در افغانستان بارها کمپینی را تحت عنوان «اترا کجاست؟» راه اندازی کرده و در صفحات اجتماعی علیه سرعت پایین اینترنت و قیمت بالای آن شکایت کرده اند اما این اداره به خواست آن ها توجهی نکرده است.
«علی احمد سلطانی» یکی از کاربران در صفحه فیسبوک خود نوشته است که باوجود دادخواهی زیادی که انجام داده اند، هیچ گوش شنوایی برای شنیدن حرف های آن ها نبوده است.
«احمد فواد عالمی» یکی دیگر از معترضان به رسانه های داخلی افغانستان گفته است که دولت مسؤول درجه یک گران فروشی اینترنت توسط شبکه های مخابراتی است.
وی افزوده است: درغیر این صورت چرا دولت جلو گران فروشی را نگرفته و نظارت دقیق بر شرکت های مخابراتی این کشور نمی کند.
با گسترش ویروس کرونا در افغانستان و تشدید شرایط قرنطینه در شهرهای این کشور به ویژه شهر کابل، شکایت از سرعت پایین اینترنت بیشتر شده و میزان استفاده کنندگان اینترنت هم افزایش یافته است .
اداره اترا این مشکل را می پذیرد و می گوید که شبکه های مخابراتی بارها به دلیل ارائه خدمات بی کیفیت جریمه نقدی شده اند.
«سیدحارث مهر» رییس اترا به یکی از رسانه ها در این کشور گفته است که مشکل اساسی سرعت پایین اینترنت از فیبرنوری است.
به گفته وی، در حال حاضر تنها یک فیبر در افغانستان خدمات اینترنت ارائه می کند و خدمات این فیبر ماهانه بیش از یکهزار بار قطع می شود که عمده ترین موضوع همین فیبرنوری است که ما هنوز هم با نداشتن یک فیبر معیاری مواجه هستیم.
وی تأکید کرده است که در حال حاضر هیچ بدیلی برای فیبر وجود ندارد و راه حل کوتاه مدت برای برطرف کردن این مشکل دیده نمی شود.
افغانستان در حال حاضر چهار شرکت مخابراتی خصوصی و یک شرکت دولتی دارد که براساس آمار وزارت مخابرات حدود ۲۵ میلیون سیم کارت بین مردم توزیع شده و بیش از ۲۰ میلیون نفر به خدمات تلفن همراه دسترسی دارند.
در حال حاضر قیمت هر گیگابایت اینترنت در تلفن همراه یکصد افغانی است که کیفیت آن هم بسیار پایین است.
منبع: ایرنا


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :