آخرین اخبار
facebook Telegram RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی
کد خبر : 269984
تاریخ انتشار : 14 تیر 1399 10:44
تعداد بازدید : 4830

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز تشریح کرد:

۵ مشکل بزرگ استارتاپ ها در ایران

دبیر ستاد توسعه فناوری های نرم وهویت ساز معاونت علمی با تشریح ۵ مشکل اصلی کسب وکارهای نوپا در ایران گفت: استارتاپ های ایرانی در دوران کرونا نسبت به اروپایی ها و آمریکایی ها موفق تر عمل کردند.
undefined

فناوران- سید محمدحسین سجادی نیری در چهل و پنجمین جلسه از سلسله نشست های نقد و اندیشه با موضوع «تأثیر کرونا بر کسب وکارهای نوپا» گفت: تا پیش از این تلاش داشتیم کسب و کارهای سنتی را متوجه کنیم که نوآوری، فضای مجازی و تحولات جدید باعث تهدید آن ها می شود و باید خود را با فضای جدید وفق دهند و بسیاری از کسب وکارهای کلاسیک در این رقابت از گردونه بیرون می افتند؛ اما حالا بحث این است که کسب وکارهای نوآور در این فضا باید نوآوری روزانه داشته باشند. وی با اشاره به شکست استارتاپ های بزرگ و موفقی مانند «اوبر» در دوران کرونا و تعدیل نیروی آن ها گفت: این شکست برای آن ها به ناچار از فضایی بوده که به وجود آمده، همان طور که کسب وکارهای سنتی به ناچار از کسب وکارهای جدید جامانده اند. این کسب وکارهای نوآور در این زمان تلنگری خوردند تا متوجه شوند که نوآوری باید یک فرآیند روزمره برای آن ها باشد تا بتوانند خود را با فضا تطبیق دهند.
سجادی نیری با تأکید بر اینکه بحران کرونا نشان داد که بحث آمادگی یک کسب وکار بسیار جدی است و بزرگ شدن استارتاپ بر اساس برنامه ریزی مؤسسین آن نیست، تصریح کرد: ممکن است شرایطی به وجود بیاید که در برنامه مالی استارتاپ نبوده، قبلاً برای آن منابع جذب نشده و برای آن در وجه زیرساخت های فناورانه فکر نشده و اتفاقاً این یک فرصت است که باید به آن توجه شود. کرونا باعث شد تا به بخش اتفاقات پیش بینی نشده کسب وکارها توجه بیشتری داشته باشیم و بدانیم که شرایط پیش بینی نشده تهدید نیست بلکه گاهی برای کسب وکارها فرصت است. وی با اشاره به اینکه هنوز هم کسب وکارهای نوپا در ایران با پنج مشکل اصلی سروکار دارند که من آن را «بمب من» می نامم گفت: یکی از دغدغه ها قوانین مرتبط با بیمه و تأمین اجتماعی است (ب اول کلمه بمب). مشکل دوم، بحث مالیات و نگاه سنتی سازمان امور مالیاتی به استارتاپ ها است (م کلمه بمب) و مشکل سوم تأمین مالی این بنگاه ها است (ب آخر کلمه بمب). وی افزود: دغدغه جدی دیگر دریافت مجوزها برای کسب وکارها است. دولت در کشور ما اصرار دارد قیم مابانه با کسب وکارها برخورد کند، اگر دولت با آن ها کاری نداشته باشد راه خود را پیدا می کنند. مشکل آخر این کسب وکارها کیفیت پایین نیروی انسانی است که مجموع این ها واژه «بمب من» را به وجود می آورد. سجادی نیری با اشاره به اینکه برای نیروی کیفی دارای مهارت همیشه بازار کار وجود دارد، ادامه داد: ما در حوزه نیروی انسانی کیفی فقیر هستیم و احتیاج داریم تا در عرصه های آموزش و فرهنگ خانواده ها به مدرک گرایی به بازنگری کنیم.
وی افزود: کرونا نشان داد که دولت و دولتمردان می توانند برای مجوز دادن سبک تر برخورد کنند به صورتی که به برخی از کسب وکارهای حوزه بهداشتی در عرض یک هفته مجوز دادند ولی همچنان این مشکلات پایدار است و باید برای آن ها راه حل جدی پیدا کرد. سجادی نیری با بیان اینکه در شرایطی هستیم که باید با فرایند پیشرفت، توسعه و تحول در کشور همراه باشیم و این فرایند را تقویت کنیم و این فرایند نیاز به زمان، مجاهدت و فداکاری دارد، ادامه داد: البته تعداد کسانی که آماده این فداکاری و مجاهدت برای بقای نسل بعد هستند زیاد نیست که بخشی از آن مربوط به فرهنگ کشور است که باید در کوتاه مدت به نتیجه برسیم و یک شبه ره صدساله را طی کنیم. به گفته وی، حوزه های استارتاپی مصداقی برای صبوری برای تحقق یک فرآیند موفقیت است. داستان تمام استارتاپ های داخلی و خارجی صبر ۱۰ تا ۲۰ ساله برای به دست آوردن نتیجه است.
منبع: وزارت ارتباطات


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :