چگونه میان واحدهای صنفی رقابت سالم ایجاد کنیم؟
عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران با بیان اینکه در شرایط اقتصادی ایران که تحت فشار خارجی است ورود افراد جدید به اصناف باید ضابطه مند باشد، گفت که تکیه بر دانش از شرایط شکل گیری رقابت سالم میان واحدهای صنفی است و در صورت ایجاد رقابت غیر سالم فشار آن بر مصرف کننده تحمیل می شود.

فناوران- رسول جهانگیری با بیان اینکه افرادی که به سمت علم و دانش رفته اند در زمان نوسانات اقتصادی و رکود مشکل کمتری دارند، گفت: این افراد بر اساس کیفیت کار و علم و دانشی که پیش تر آموخته اند، پیش می روند. به عبارتی دیگر تکیه بر دانش از شرایط شکل گیری رقابت سالم میان واحدهای صنفی است. رقابت واحدهای صنفی با هم یک اصل است اما این رقابت باید ویژگی هایی داشته باشد و در چارچوبی قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه برداشتن سقف و حدود صنفی برای ایجاد رقابت بین واحدهای صنفی اجرایی شد اما این روش مناسبی در شرایط ایران نبود، گفت: ورود افراد جدید به اصناف باید ضابطه مند باشد؛ چراکه اقتصاد ما شرایط عادی ندارد و تحت فشار خارجی است. از این رو گاهی رقابت سالم در آن شکل نمی گیرد و فشار آن بر مصرف کننده تحمیل می شود. برای مثال فردی کارگاهی تولیدی یا واحد توزیعی و خدماتی دارد و چند نفر کارگر هم برای او کار می کنند. اگر افراد جدیدی به منطقه او وارد شده و فعالیت مشابهی داشته باشند، آن زمان کسب و کار آن ها دچار خدشه می شود و از این رو ممکن است به تقلب، گران فروشی، کم فروشی و ... دست زنند که این به معنای هزینه های اضافی برای مصرف کننده است.
منبع:ایسنا