fanavaran
آخرین اخبار
سرویس های خبری
پربیننده ترین خبرهای سرویس
اخبار برگزیده سرویس
گزارش سرویس
{#foreach $T.table as record}{#/for}
کد خبر : 12738
تاریخ انتشار : 29 شهریور 1391 10:18

رییس سازمان توسعه تجارت وعده داد:

صادرات در شش ماه دوم سال بیشتر می شود

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به آمار تجارت خارجی ایران در ماه های گذشته، این آمار را نشانگر بی اثر بودن تحریم ها دانست و گفت: صادرات ایران در شش ماهه دوم سال جاری بهبود می یابد.

خبرگزاری مهر- حمید صافدل گفت: حجم تجارت خارجی حدود 38 میلیارد دلاری ایران در پنج ماه نخست امسال نشان‌دهنده بی‌تاثیر بودن تحریم‌هاست.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: نزدیک به 16 میلیارد دلار صادرات به جز نفت در مقابل حدود 22 میلیارد دلار واردات، دستاورد خوبی برای کشور است، ضمن اینکه وزن تجارت در این مدت 46 میلیون تن بوده است.
وی تصریح کرد: با این روند پیش‌بینی می‌شود، رشد صادرات در ماه‌های آینده بهبود یابد تا تحریم‌های یک جانبه علیه ایران بی‌اثری خود را بیش از پیش نشان دهد. به گفته صافدل، هم‌اکنون نیمی از جمعیت جهان شامل دو سوم کشورهای جهان و بیش از یک‌سوم جمعیت کشورهای عضو گروه 77 در حوزه اقتصادی، در کشورهای عضو جنبش عدم تعهد قرار دارند. در کنار این تعداد کشورهای زیادی در حوزه‌های پیمان‌های اقتصادی منطقه‌ای و بین‌المللی نظیر گروه دی هشت و گروه اکو از اعضای این جنبش هستند که همه این موارد، جنبش را از قابلیت فوق‌العاده‌ای برخوردار کرده است.
وی با اشاره به برگزاری اجلاس جنبش عدم تعهد در ایران در ماه جاری، خاطرنشان کرد: اگرچه جنبش در شش دهه شکل‌گیری خود کمتر به سمت و سوی حوزه‌های اقتصادی توجه داشته؛ اما به لحاظ اهمیتی که مجموعه این کشورها برای موضوع استقلال قایل هستند و موضوع محوری جلسات را تحت عنوان اتحاد برای استقلال نام‌گذاری کرده‌اند، موضوع اقتصادی به عنوان یکی از مهم‌ترین مقوله‌هایی که در شکل‌گیری این استقلال موثر است، مطرح شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با توجه به اهمیت و توجهی که به مسایل اقتصادی در ایران وجود دارد و به لحاظ پیشرفت‌های خوبی که در این زمینه اعم از تولید و صادرات در دهه‌های اخیر شکل گرفته، باید انتظار یک تحول جدی در این حوزه‌ها را در دوران ریاست سه ساله ایران بر جنبش عدم تعهد داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: نشست‌های چند‌جانبه و همگرایی بین 120 کشور در جنبش عدم تعهد، فرصت‌هایی را برای کشور به‌ وجود آورده است که می‌توان با ایجاد ساختاری فعال ‌و ‌سازوکاری به نام دبیرخانه جنبش، همه آنها را تبدیل به موقعیتی ممتاز برای کشور کرد.
صافدل گفت: همکاری در حوزه‌های مختلفی همچون حمل‌و‌نقل و ترانزیت، مبادلات کالایی در حوزه محصولات دانش‌بنیان، بهداشت و دارو و کشاورزی و نیز صدور خدمات فنی و مهندسی از دیگر دستاوردهای حاشیه اجلاس بود که گرچه جزو برنامه‌های پیش‌بینی نشده بود؛ اما زمینه مذاکرات چند جانبه‌ای را فراهم کرد که زمینه برای مبادله تفاهم‌نامه‌هایی در این زمینه ایجاد شد که لازم است، ایران از فرصت ریاست خود در این سه سال در راستای اجرای این تفاهم‌نامه‌ها استفاده کند.
رييس كل سازمان توسعه تجارت ايران همچنین در نشست تخصصي اقتصاد مقاومتي و راهكارهاي توسعه صادرات غير نفتي گفت: هر كس دل‌مشغولي براي اقتصاد ايران دارد بايد تمام تلاش‌هايش را براي توسعه صادرات غيرنفتي به كار بندد.
وی افزود: هر كس كه در كشور به دنبال توليد و اشتغال و به طبع آن رفاه، توسعه اقتصادي، امنيت اجتماعي و غیره باشد بايد توسعه صادرات کمک کند.وي با اشاره به ماهيت سازمان توسعه تجارت ايران گفت: سازمان‌هاي توسعه تجارت در كل دنيا ارتباط نزديك و گسترده با تجار و فعالان اقتصاد و بازرگاني را يكي از وظايف خود مي‌دانند و ما در اين سازمان تمام تلاش خود را براي كسب اين افتخار به كار بسته‌ايم.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت در توسعه روابط اقتصادي خاطرنشان كرد: فراكسيون صادرات به عنوان پايگاهي قابل اتكا پتانسيل خوبي براي گرد هم آمدن دولت، مجلس و بخش خصوصي است.
رييس كل سازمان توسعه تجارت ايران رشد بودجه‌هاي حمايت و تشويق صادرات با ميزان رشد و توسعه صادرات غير نفتي كشور را نامتناسب دانست و افزود: در طول دهه گذشته بيش از 11 هزار ميليارد ريال در قالب حمايت و مشوق‌هاي صادراتي از سوي دولت پرداخت شده است ولي با توجه به آنكه موضوعات اقتصادي و بازرگاني  نياز به تحقيقات، پژوهش، آموزش، برنامه‌ريزي‌هاي راهبردي كوتاه مدت و بلند مدت دارد تمام تلاش خود را براي فراهم کردن منابع مالي متناسب با نيازها به كار بسته‌ايم و اميدواريم كه بخش‌هاي مختلف دولت و مجلس همكاري لازم در اين زمينه را انجام دهند.
صافدل با تاكيد بر بهره‌برداري از همه پتانسيل‌ها و توانمندي‌ها در خصوص توسعه صادرات غير نفتي گفت: در سال‌هاي اخير هماهنگي خوبي بين دستگاه ديپلماسي خارجي كشور و دستگاه‌هاي اقتصادي به وجود آمده است كه از آنها مي‌توان به نقش سفارت كشورمان در ونزوئلا در صادرات خدمات فني و مهندسي ذكر كرد.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت در توسعه روابط اقتصادي افزود:در سال‌هاي اخير برنامه‌هاي خوبي براي توسعه صادرات كالاهاي با فناوري بالا، كالاهاي ارگانيك، توسعه زيرساخت‌هاي صادراتي، تقويت تشكل‌ها، برندسازي و تقويت برند و غیره در نظر گرفته و اجرا شده است كه اميدواريم با كمك و ياري همه دستگاه‌هاي ذي‌ربط بتوانيم به‌رغم همه محدوديت‌هايي كه ابرقدرت‌ها به ناحق براي كشور عزيزمان اعمال كرده‌اند شاهد توسعه و رشد صادرات غير نفتي و حضور كالاهاي ايراني در بازارهاي هدف باشيم.


نظر شما



نمایش غیر عمومی
تصویر امنیتی :